Activiteiten
Agenda
Op vrijdagavond 20 april organiseert de Activiteitencommissie de Hippy Night. Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

VVR op Facebook

Verjaardagen

KESSEL      -      ROOSTEREN                                        06-05-2007

          0      -      2

Aangezien er voor beide ploegen niets meer op het spel stond en bovendien allebei de teams enkele vaste waarden moesten missen, vanwege blessures,schorsingen en uit voorzorg (in geval van Kessel) met het oog op de nacompetitie, begon deze wedstrijd, met het feestpaviljoen vanwege het kampioenschap van het vierde elftal van Kessel op de achtergrond,  erg mat en slap. Echter na verloop van tijd werd de strijd in deze overigens zeer sportieve wedstrijd, een stuk feller. Van een overwicht van een van beide ploegen was geen sprake, waardoor er voor beide doelen weinig gevaar ontstond. Uit een van deze spaarzame kansen, was het Roosteren dat via een geplaatste kopbal van Ralf Smeets de 0-1 liet aantekenen. Tot aan de rust gebeurde er verder zeer weinig, en dat geldt voor beide ploegen. Na rust kwam de thuisploeg een stuk fanatieker uit de startblokken, en moesten wij terug in de verdediging. Echte grote kansen leverde dit, kortstondige, offensief  van hun  niet op voor de thuisclub. En die paar keer dat er echt gevaar dreigde traden onze routiniers; doelman Erwin Theunissen en laatste man Paul Pustjens zeer kordaat op. Integendeel langzaam maar zeker wisten wij weer het initiatief naar ons toe te trekken en wist Martijn Vanneer via een mooi afstandsschot de wedstrijd definitief te beslissen: 0-2. Vanaf dat moment legde Kessel zich bij deze nederlaag neer en speelden wij deze wedstrijd relatief gemakkelijk uit. Hiermee wisten wij een over het algeheel genomen mooi seizoen (jammer van het nipt missen van het periodekampioenschap tegen BEVO) in stijl met een mooie overwinning, tegen een van de beste ploegen uit onze groep, af te sluiten.

 

ROOSTEREN 1   -   HORN 1                                           29-4-2007

                   2     -     2

Beide ploegen moesten deze wedstrijd, door diverse blessures en schorsingen, met enkele jeugdspelers en spelers van het tweede elftal beginnen. Frans Aerts en Kevin Leurs mochten hierdoor in de basiself starten, en deden dit zeer behoorlijk. Daar er bovendien voor beide ploegen niets meer op het spel stond en het nogal tamelijk warm was, ontstond er een tamme wedstrijd, waarbij Roosteren na verloop van tijd een overwicht wist af te dwingen. Het was echter Horn, dat via een mooie aanval de score wist te openen. Hierna drong Roosteren pas echt aan. Nog voor rust startte Erwin Vanneer over rechts een mooie rush, die hij met een strakke, lage en zeer harde voorzet afsloot. Rob Thissen hoefde hierdoor slechts de punt van zijn schoen tegen de bal te zetten en de dik verdiende gelijkmaker was een feit : 1-1. En ofwel wij nog niet voldoende blessureleed hebben, moest voorstopper Maurice Vankan direct na rust vanwege een spierverrekking in het bovenbeen, vervangen worden door Ken Swagten, die reeds een volle wedstrijd met het tweede elftal achter de rug had.       

In de tweede helft was het aan Roosteren om de druk op te voeren en het was dan ook Martijn Vanneer, die met een prachtige volley de voorsprong realiseerde: 2-1. Ondanks het lichte veldoverwicht dat hierna ontstond, was het weer Horn dat wist te scoren: 2-2. In deze stand kwam, ondanks enkele kansen voor ons ( een kopbal van Paul Pustjens en een schot van Roel Strooper o.a. ), geen verandering meer. Het was en bleef bij deze uiteindelijk gerechte uitslag van 2-2. Volgende week wacht ons het laatste duel tegen Kessel. En dan is ook dit seizoen weer voorbij. En ondanks de teleurstelling van het nipt missen van een periodetitel, kunnen wij toch spreken van een mooi voetbalseizoen.

 

HEYTHUYSEN  1 -  ROOSTEREN  1                                 22-04-2007

                        2   -   0

Op deze prachtige, zonovergoten zondagmiddag gingen we vol goede moed wij naar deze degradatiekandidaat. En hoewel wij gewaarschuwd zouden moeten zijn voor deze tegenstander, want in Roosteren wisten wij maar nipt in de laatste minuut (via een strafschop) van hun te winnen, begonnen wij veel te slap aan deze wedstrijd. En aangezien Heythuysen agressiever uit de startblokken kwam en voor iedere bal vocht, veroverden zij een licht veldoverwicht. Duidelijk te merken was het feit dat zij voor hun laatste kans vochten om zich in deze klasse te handhaven, terwijl dit bij ons ontbrak. Na ongeveer twintig minuten wisten wij echter het evenwicht in het veld te herstellen. Maar echte doelkansen, aan beide kanten, in deze verder sportieve en gelijkopgaande wedstrijd leverde dit niet op en bleef de stand tot aan de rust 0-0. Degene die dacht dat wij na rust feller en geconcentreerder uit de kleedlokalen zouden komen, kwam bedrogen uit. Integendeel in verloop van deze tweede helft zakte ons niveau naar een zeer bedenkelijk peil. Op uitzondering na van een paar mooie afstandsschoten van Martijn Vanneer (één maal trof hij de lat), hadden wij niets in te brengen. Integendeel, Heythuysen scoorde tweemaal, dankzij ongelooflijke dekkingsfouten van ons en had verder weinig moeite deze 2-0 stand tot aan het einde vast te houden. Samengevat was dit waarschijnlijk de minste wedstrijd dit seizoen van onze kant en werden wij met een dik verdiende 2-0 nederlaag naar huis gestuurd.

 

ROOSTEREN   1  -   RKSVN   1                                      15-04-2007  

                        2  -  1

Op een zeer warme zondag was iedereen, op Tim Creemers na, fit genoeg om te spelen. Roosteren was in de beginfase sterker dan zijn tegenstander maar kreeg door slordigheden aan de bal niet veel kansen. Doordat deze slordigheid bleef bestaan werd RKSVN beter in de wedstrijd geholpen waardoor er al snel een gelijkopgaand spelbeeld ontstond. In deze fase kregen beide partijen geen echte kansen en speelde het spel zich grotendeels op het middenveld af. Toch was het Roosteren dat met een voorsprong kon gaan rusten, Maurice Vankan veroverde de bal door goed doorzetten en speelde Guido Canton aan, deze kwam goed los van zijn tegenstander en zette Erwin Vanneer voor de keeper waar Erwin niet faalde en de openingstreffer binnenschoot.

In de rust moest de doelpuntenmaker zich echter laten vervangen door Mike Streukens omdat hij vanwege een zonnesteek niet verder kon spelen. De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, al was Roosteren nu sterker en speelde men ook meer en meer op de helft van RKSVN. Het was dan ook terecht dat het thuispubliek als eerste weer kon juichen. Na een afgemeten voorzet van de rechterflank stoorde Mike Streukens de verdediging genoeg om hen te beletten de bal goed weg te werken. Van alle spelers in het strafschopgebied van Neer bleek Rob Thissen de meest alerte en hij wist dan ook de bal tegen de touwen te tikken. Vervolgens gingen de bezoekers met meer ruimte achterin spelen en dit resulteerde in twee dotten van kansen voor Roosteren. Allereerst was het Rob Thissen die de uitgekomen keeper van Neer passeerde en de bal net te hard op Kevin Leurs afgaf, daarna was het Kevin zelf die de Neerse goalie passeerde maar van ver voor leeg doel miste. Zoals zo vaak in het voetbal komt de ploeg die de kansen mist zelf in moeilijkheden, zo ook vandaag. RKSVN scoorde de aansluitingstreffer uit een corner en ging toen aandringen voor de gelijkmaker. Ondanks enkele hachelijke momenten, Neer claimde nog een penalty maar dat was tevergeefs, haalde Roosteren het laatste fluitsignaal en kon het 3 punten aan zijn totaal toevoegen.

 

RKESV  1   -   ROOSTEREN  1                                           01-04-2007

               1  -  3

Zonder de geblesseerde Tim Creemers, gingen wij op deze zonnige zondagmiddag naar Ell, alwaar wij het tegen de plaatselijke middenmoter moesten opnemen. Paul Pustjens nam diens plaats als libero over, en deed dit, zoals verwacht, uitstekend. Alleen jammer dat er een stevige wind stond, die het voetbal toch erg moeilijk maakte. Met in gedachten waarschijnlijk nog de 0-1 thuisnederlaag, begonnen wij erg voorzichtig aan deze, toch wel gelijkopgaande wedstrijd. En ondanks dat wij de wind mee hadden deze eerste helft, kwamen wij moeilijk tot kansen. Te weinig afstandsschoten gingen richting Ell doel. De beste kans voor rust was nog voor Roel Strooper, wiens kopbal rakelings naast ging. Na rust scheen deze wedstrijd eenzelfde verloop te gaan kennen als de eerste helft, waarbij de fysiek sterkere thuisploeg een licht overwicht verwierf. Hier tegenover beschikte onze jonge ploeg niet alleen over een betere techniek, maar bleek ook over een betere conditie te beschikken. Toen Mike Streukens na ongeveer een uur spelen een vrije trap, praktisch vanaf de zijlijn, mocht nemen, was verdediger Jeroen Coolen van Ell zo vriendelijk, de bal, na een misverstand met zijn eigen keeper, in eigen doel te koppen. Hierbij dient wel vermeld te worden, dat de bal door de sterke tegenwind in de lucht bleef hangen en daardoor zeer moeilijk te beoordelen was. Dit cadeau namen wij gaarne met beide handen aan, en hierna begonnen wij stukken beter te spelen. Dit ook omdat RKESV door dit doelpunt een tik kreeg en conditioneel begon na te laten. Dankzij mooi combinatievoetbal onzerzijds wisten Mike Streukens en Guido Canton de score naar 0-3 te tillen, alvorens RKESV de verdiende eretreffer via Rob Gerris wist te scoren. Zonder blessures konden wij deze sportieve wedstrijd hierna vrij rustig uitspelen. Alles bij mekaar een leuke opsteker om dit seizoen mooi te gaan afsluiten.

 

ROOSTEREN   1  -   HEBES   1                                           25-03-2007  

                        1  -  1

Met een geheel fitte selectie begon Roosteren aan de lastige wedstrijd tegen HEBES. Dat het een lastige middag zou worden, zoals verwacht, was al snel duidelijk. In de beginfase kwam Roosteren niet goed uit de startblokken waardoor de bezoekers de druk op de Roosterse achterhoede konden opvoeren. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden voor HEBES en na een ruim kwartier in een tegendoelpunt voor Roosteren. Hierna herpakte Roosteren zich iets en kon het zonder grote kansen tegen te krijgen de rust bereiken.

De rust bleek de juiste remedie voor Roosteren want in de tweede helft stond er een heel ander team op het veld. Over het hele veld was Roosteren feller en scherper dan voor de rust met als gevolg dat meer duels gewonnen werden. Ook kon er nu druk naar voren gezet worden. Veel kansen werden er niet gecreëerd maar de kansen die er kwamen zorgden voor genoeg spanning. Eerst miste de ingevallen Guido Canton nog oog in oog met de keeper maar later tikte hij de bal binnen na een combinatie in het strafschopgebied van Paul Pustjens en Rob Thissen. Vervolgens kreeg laatstgenoemde nog een goede mogelijkheid om Roosteren aan de overwinning te helpen maar de bal was volgens de scheidsrechter de doellijn niet gepasseerd. Een gelijkspel was op basis van een slechte eerste en een betere tweede helft een verdiend resultaat.

 

S.H.H.  1    -       ROOSTEREN                                    11 -03-2007

               2  -  2

Na de zware nederlaag vorige week tegen BEVO, gingen wij desondanks op deze mooie, zonnige zondagmiddag optimistisch en vol goede moed naar Herten. Hier moesten wij het opnemen tegen de plaatselijke trots en koploper S.H.H. Aangezien wij zeer slap aan deze wedstrijd begonnen, had SHH van begin af aan de overhand en kreeg het in de eerste twintig minuten enkele mooie kansen om de score te openen, hetgeen dan ook na ongeveer 10 minuten gebeurde. Uit een hoekschop kopten zij onberispelijk de 1-0 binnen. Hier ging echter een grove dekkingsfout van onze verdediging aan vooraf. Na dit sterke begin van onze gastheren, nam het offensief van hun na ca. 25 minuten af, waardoor wij enigszins beter in de wedstrijd konden komen. Voor rust wisten wij , ondanks de zeer zwakke opbouw van achteruit, nog 2x gevaarlijk te worden. Hiervan werd eenmaal de lat getroffen en de tweede maal wist Paul Pustjens na een mooie aanval over links het net te vinden: 1-1. Na rust trok SHH zich terug op eigen helft en liet ons het spel maken. Gevolg hiervan was dat wij een stuk sterker waren, maar geen kansen wisten te scheppen. Integendeel uit een van de schaarse tegenaanvallen, kreeg SHH een cadeautje van de scheidsrechter. Na een handsbal van een van de SHH aanvallers, wees de scheidsrechter tot een ieders grote verbazing naar de penaltystip. Dit cadeautje werd door SHH in grote dankbaarheid aanvaard: 2-1. Hierna werd ons overwicht, optisch, weer groter, maar echte kansen leverde dit echter niet op. Debet hieraan was voornamelijk onze onnauwkeurige en slordige opbouw van achteruit. SHH vond het allemaal wel goed en bleef maar verdedigen, omdat zij door deze speelwijze niet in echte problemen kwamen. Toen wij ons al hadden neergelegd bij deze onterechte nederlaag, lachte ons het geluk alsnog toe. Via goed doorzetten van Martijn Vanneer, wist Roel Strooper vlak voor tijd dankzij een mooie halve omhaal het net te vinden. Gerechtigheid was geschied: 2-2.

 

ROOSTEREN 1   -   BEVO 1                                     04-03-2007

               0   -   3

Vooraf was bekend dat Roosteren bij minimaal een gelijkspel al zeker zou zijn van een periode titel, door het noodlot begon Roosteren deze belangrijke wedstrijd met een elftal dat was aangeslagen door schorsingen en het griep virus. Om het verlies van deze spelers op te vangen werden de veteraan Jack Golsteyn en tweede elftal spelers Hein Hagen, Kevin Leurs en Frans Aerts aan de selectie toegevoegd. Ondanks dat de periodetitel op het spel stond was het BEVO dat beter en feller uit de startblokken kwam en dit overwicht al na ongeveer tien minuten spelen in een voorsprong wist uit te drukken. Het spel van Roosteren keerde hierna niet terug naar het oude niveau, maar Roosteren was wel in staat enkele kansen te creëeren, deze werden echter gemist. Hierna was het weer BEVO dat een goed uitgespeelde aanval tegen de touwen werkte. Omdat Roosteren niet de benodigde felheid en scherpte voor het eigen en voor het vijandelijke doel kon brengen werd het nog voor rust 0-3, dit was ook de ruststand. Na rust, met de wedstrijd uit bij Conventus in het achterhoofd, begon Roosteren feller en speelde het grootste deel van het spel plaats zich op de helft van BEVO af. Maar net zoals in de eerste helft leek de bal er niet in te willen gaan, een handvol mooie kansen en zelfs een penalty waren aan Roosteren niet besteed. Waar Roosteren naar voren drukte was het BEVO dat er een aantal maal gevaarlijk uit kwam, deze counters werden echter vakkundig geneutraliseerd door de Roosterse verdediging. Omdat Roosteren niet in staat bleek te scoren is het nu afhankelijk van de resultaten van HEBES en Horn om de periode alsnog binnen te slepen.

 

EGCHEL 1   -   ROOSTEREN 1                                     17-10-2006

               0   -   1

Aangezien het hoofdveld, volgens de plaatselijke bestuurders, totaal ongeschikt was voor het spelen van deze voetbalwedstrijd, moesten wij voor deze  gelegenheid uitwijken naar een bijveld. Echter de toestand van dit bijveld in ogenschouw genomen te hebben, konden wij ons  moeilijk voorstellen, dat het hoofdveld er nog slechter bij zou liggen. Desondanks begonnen wij met goed combinatievoetbal aan deze wedstrijd. De tegenstander uit Egchel werd op eigen helft vastgezet, waardoor er wel automatisch kansen voor ons moesten komen. Tot doelpunten leidde dit voor rust echter niet, ook vooral omdat wij in de eindpassing vaak te onnauwkeurig waren, en er vaak verkeerde keuzes gemaakt werden. Bovendien bleek de keeper van Egchel een moeilijk te passeren doelman te zijn, hetgeen hij onderstreepte met enkele fraaie reddingen. Van de kant van de thuisclub viel er in feite geen enkele kans te noteren. Na rust kwam de thuisclub een stuk feller uit de startblokken en was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de beste kansen voor Roosteren waren. Met nog zo'n twintig minuten te spelen kon Tom Parren op rechts ongehinderd doorstomen tot aan het vijandelijk strafschopgebied. Toen hij daar gestoord werd door een verdediger van Egchel sprong de bal voor zijn linkervoet. Zonder verder na te denken haalde hij uit voor een schot, dat door een verdediger van richting werd veranderd. Hierdoor was de sterk keepende doelman van Egchel, die al in de goede hoek lag, kansloos: 0-1. De resterende speeltijd probeerde de thuisclub nog om het tij te keren, maar echte doelkansen leverde dit “ offensief”  niet op. Integendeel; als wij wat nauwkeuriger in de eindpassing en afwerking geweest waren was een  0-2 vele malen dichter bij geweest i.p.v. de 1-1. Aan deze overwinning op een uiterst moeilijk te bespelen grasmat was weinig aan te merken.

 

CONVENTUS  1   -   ROOSTEREN  1                                            10-12-2006

                       4    -    4

Tegen hekkensluiter Conventus uit Koningsbosch hadden wij een niet al te moeilijke voetbalmiddag verwacht. Althans zo dachten wij. En omdat wij bovendien reeds na enkele minuten op een 0-1 voorsprong kwamen, dankzij een mooi afstandsschot van Ralf Smeets, leek er voor ons geen vuiltje aan de lucht te zijn. Gevolg was dat we bijzonder slap deze wedstrijd voortzetten. Een duidelijke handsbal binnen de zestien meterlijn van Conventus werd door de goed leidende scheidsrechter Dhr. H. Lebens over het hoofd gezien. Het leek wel of dat Conventus hier moed uit putte en ons met goed spel verrasten. Vanaf dat moment hadden wij nog maar weinig te vertellen en mochten wij  in de handen knijpen, dat het bij de rust slechts 3-1 was voor Conventus. Toen direct na rust Conventus ook nog de 4-1 wist te scoren, dachten wij met zijn allen dat deze wedstrijd gelopen was. Het was Paul Pustjens echter die onverwacht ons tweede doelpunt wist te scoren. Na een opstootje tussen Erwin Vanneer en een speler van Conventus, moesten beide spelers met een rode kaart de kleedkamers opzoeken. Hierna werden de mouwen nog eens opgestroopt en Conventus op eigen helft vastgezet. Het gevolg hiervan was dat er zich talloze scrimmages voor het doel van onze gastheren zich afspeelden. Hierdoor kregen wij nog talloze mooie kansen o.a. voor Roel Strooper,Rob Thissen ,Guido Canton en Paul Pustjens. Tweemaal viel de bal in een mêlee van spelers goed en beide malen voor de voeten van Rob Thissen, waardoor we uiteindelijk, diep in blessuretijd, nog met een gelijkspel huiswaarts konden keren. Echter gezien het eerste uur verdiende Conventus dit gelijkspel beslist. Deze wedstrijd stond precies haaks tegenover de wedstrijd van ons tweede elftal. Zij gaven in de laatste seconde een zeker gewaande overwinning weg, terwijl ons eerste elftal in de laatste seconde nog  een zeker gewaande nederlaag wist te voorkomen.

 

E.V.V. 1 -   ROOSTEREN 1       (Beker)                                        26-11-2006

           0  -  4

Zoals verwacht zouden wij vanmiddag tegen de absolute top van het amateurvoetbal een zeer moeilijke wedstrijd tegemoet gaan. De hoofdklasser uit Echt was op volle sterkte ( echter zonder de Roosterdernaar Marco Pustjens ) en goed gemotiveerd naar Roosteren afgereisd ; ook omdat deze KNVB beker een van hun hoofddoelen is. Het was dan ook niet verwonderlijk dat wij van begin af aan op eigen helft teruggedrongen werden. Een van onze doelstellingen was om zo lang mogelijk de nul vast te houden. Hierin faalden wij echter jammer genoeg en was het reeds na enkele minuten 0-1 door een prachtig schot van ongeveer de zestienmeter lijn, welke onhoudbaar voor onze doelman, Erwin Theunissen, in de bovenhoek verdween. Toen bovendien enkele minuten later Stef Bergmans de paal trof, werd het eenieder duidelijk met welk een sterk tegenstander wij vandaag te maken hadden. Onze achterhoede, maar vooral ook het middenveld hadden de handen meer dan vol om deze aanvalsdriften in toom te houden, terwijl onze voorhoede niet in staat was om ook maar een enkele kans te scheppen. Uiteindelijk liep E.V.V. via enkele mooie doelpunten uit naar een dik verdiende en regelmatige 0-4 overwinning. Op deze zege van onze gasten was helemaal niets af te dingen. Onze ploeg verdient echter een compliment op de wijze en inzet, waarmee zij deze oppermachtige tegenstander bestreden hebben. Vooral belangrijk is ook het gegeven dat we ons niet willoos naar de slachtbank hebben laten leiden, waardoor de uitslag gelukkig niet al te groot geworden is. Na de euforie van de laatste weken, staan wij nu (gelukkig) weer met beide voetjes op de grond. Pluspunt van deze middag is zeer zeker ook de wijze waarop wij, samen met de talrijke supporters uit Echt, deze wedstrijd na afloop in de overvolle kantine gevierd hebben. Zondag a.s. wacht ons de zeer belangrijke wedstrijd tegen Brevendia uit Stramproy, en het is te hopen ( en we zijn er bijna zeker van ) dat we er dan weer zullen staan en de drie punten in Roosteren weten te behouden.

 

ROOSTEREN  1  -   KESSEL  1                                                       19–11-2006

                       3  -  2

a het geweldig resultaat vorige week tegen Horn,  zagen wij vol vertrouwen, maar met het nodige respect uit naar de wedstrijd tegen koploper Kessel. Gezien het goede resultaat tegen Horn, koos de trainer voor hetzelfde elftal, dus met de spitsen Rob Thissen (net terug van vakantie) en Guido Canton       ( nog steeds niet helemaal herstelt van de enkelbandscheur) op de bank. Echter vanaf het begin bleek dat we vandaag met een tegenstander van een ander kaliber te maken hadden. Desondanks namen wij meteen het initiatief en drongen Kessel terug tot op eigen helft, waardoor hun beide levensgevaarlijke spitsen geïsoleerd kwamen te staan en dus niet echt gevaarlijk konden worden. Uit een van de talrijke aanvallen wist Mike Streukens, na een voorzet van rechts via een mooi schot ( met links !!!) de 1-0 op het bord te krijgen. Toen enige minuten later Martijn Vanneer een pracht van een kans kreeg om te scoren( de keeper van Kessel hield diens schot met een reflex uit het doel), dachten wij de buit al binnen te hebben. Echter toen bleek pas hoe sterk deze tegenstander is. Langzaam maar zeker werden wij teruggedrongen en was het aan onze sterke verdediging onder aanvoering van een sterk spelende Tim Creemers te danken, dat de 0 gehandhaafd bleef. Tot vlak voor rust Kessel via een magnifieke voorzet van links, die met een prachtige kopbal afgerond werd, verdiend op 1-1 kwam. Omdat ook Paul Pustjens steeds verder teruggedrongen werd, besloot de trainer om direct na rust toch nog een extra aanvaller in te brengen. Rob Thissen kwam Roel Strooper vervangen, waardoor Paul Pustjens weer terug op het middenveld kwam te spelen. Hierdoor nam de druk op onze verdediging weer af. Desondanks wisten onze gasten op een 1-2 voorsprong te komen na een flitsende uitval over onze rechterzijde. Noodgedwongen moesten we toen alles op de aanval gooien om een nederlaag te voorkomen en was het Erwin Vanneer, die na een scrimmage voor het doel van Kessel de bal vol op de slof nam en zo de 2-2 liet aantekenen. Hierna ontstond er een prachtige wedstrijd, waarbij beide ploegen vol voor de winst gingen. Aan beide zijden ontstonden enkele grote kansen (een schot van Kessel op de paal en aan de overzijde een schot van Ralf Smeets op de lat). Toen Erwin Vanneer ongeveer 3 minuten voor tijd vanwege een blessure het veld moest verlaten hadden beide ploegen zich eigenlijk al met een gelijkspel verzoend. Na 6 weken uit de roulatie te zijn geweest, mocht ( de nog steeds licht geblesseerde) Guido Canton dan toch nog opdraven om de resterende 3 minuten vol te maken en een beetje spelritme op te doen. Althans zo dachten wij, maar toen gebeurde het onverwachte toch nog. Mike Streukens kapte en draaide zich aan de linkerzijde vrij, waarna Guido Canton zijn schitterende voorzet onberispelijk in de kruising kopte: 3-2. De vreugde aan Roosteren kant was onbeschrijfelijk. Toen de zeer goed leidende scheidsrechter Dhr. R. Gorrisen uit Geulle  even later de wedstrijd ten einde floot kende ons geluk op dat moment geen grenzen. Een geluksgevoel vergelijkbaar met het gevoel na onze promotie via Urmondia naar de vierde klasse. Kortom een geweldige wedstrijd tegen een zeer sterke en sportieve tegenstander, die bewees niet voor niets aan kop te staan. De grote afwezige bij deze wedstrijd was leider Berry Kessels, die wegens verplichtingen elders niet aanwezig kon zijn. Toch erg jammer als je zo’n spektakel moet missen! Klik hier voor de artikels over deze wedstrijd uit het Limburgs Dagblad/Limburger.

HORN 1   -   ROOSTEREN 1                                                         12-11-2006

            1  -  5

Vol vertrouwen gingen wij naar de middenmoter uit Horn op bezoek. En dat dit vertrouwen gerechtvaardigd was bleek meteen. Onze gastheren werden meteen op eigen helft vastgezet en kregen geen enkele kans om ook maar enigszins dreigend voor ons doel te komen. De meeste duels op het middenveld werden gewonnen, ook dankzij het keiharde werken en goed spel van beide zijkanten Mike Streukens ( vrijdag 18 jaar geworden) en Ralf Smeets,en werd er via uitstekend combinatie voetbal sterke druk op hun verdediging uitgeoefend. Doelpunten bleven dan ook niet lang uit. Bij een mooie combinatie over Roel Strooper en Erwin Vanneer, stond diens “broertje” Martijn in kansrijke positie voor doel. Hij faalde niet en zette ons op een 0-1 voorsprong. Wie dacht dat we toen gas terug zouden nemen, kwam bedrogen uit. Integendeel de druk werd nog eens extra verhoogd en nog voor rust kwamen wij op een comfortabele 0-3 voorsprong dankzij Erwin Vanneer en onze “hangende spits” Paul Pustjens. Hierna hadden wij nog zelfs diverse mogelijkheden om de stand verder uit te bouwen, maar pech en goed keeperswerk van de Horn keeper voorkwamen dit. Zo gingen wij met 0-3 de rust in. Na rust werd Horn iets sterker, maar echte kansen kregen zij bijna niet, omdat onze sterke verdediging gewoonweg niets weggaf. Na ongeveer 10 minuten namen wij het initiatief weer over en beheersten wij de wedstrijd volledig. Erwin Vanneer zorgde met nog twee prachtige treffers voor de 0-5. Al onze wisselspelers (Frans Aerts,Kevin Leurs en Barry Parren) mochten toen nog opdraven. Dat hierna Horn de eretreffer nog wist te scoren, was slechts belangrijk voor de statistiek. Alles bij elkaar een prima wedstrijd met een geweldige uitslag om mee thuis te komen en langzaam maar zeker sluipen we naar boven. Zondag komt koploper Kessel op bezoek; een strijd die we graag en weer vol zelfvertrouwen zullen aangaan. Klik hier voor het artikel over deze wedstrijd uit het Limburgs Dagblad/Limburger.

 

ROOSTEREN  1  -   HEYTHUYZEN  1                                           5-11-2006

                       1  -  0

Na de mooie uitzege tegen RKSVN, waren wij erg optimistisch gestemd over de uitgang van deze wedstrijd. En in het begin leek het inderdaad erop dat het vanmiddag geen al te moeilijke wedstrijd zou worden. Al direct in het begin kregen wij o.a. via Mike Streukens geweldige kansen, maar i.p.v. te koppen besloot hij om te schieten. Hierdoor ging de bal net over en omdat even later Rob Thissen een dot van een kans kreeg die helaas ook gemist werd, dachten wij dat het een kwestie van tijd was, voordat de 1-0 op het scorebord zou staan. Echter naarmate de eerste helft vorderde, bleek het steeds moeilijker om een bres te slaan in de stugge verdediging van onze gasten. Behalve een mooi schot van Paul Pustjens net voor rust, welk door hun keeper met de voet gestopt werd, kregen wij geen echte grote kansen meer. Na rust bleken onze gasten zich nog beter op ons aanvalsspel ingesteld te hebben, waardoor er een tijdlang geen kansen meer ontstonden. De wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk op het middenveld af. Gezegd dient ook te worden dat we achterin helemaal niks weggaven. In het laatste kwartier verhoogden wij nogmaals de druk, waarbij er weer enkele mooie kansen ontstonden, die geen van allen het gewenste resultaat opleverden. Toen we met zijn allen ervan uitgingen dat de wedstrijd in 0-0 zou eindigen, gebeurde het dan toch. Na een mooie steekpass door het midden werd Martijn Vanneer in het strafschopgebied gehaakt. Strafschop besliste de goed leidende scheidsrechter. Het was weer Martijn Vanneer die de bal opeiste en onberispelijk binnenschoot: 1-0. Hierna was de wedstrijd gelopen en konden wij wederom drie punten aan ons totaal toevoegen, belangrijk ook omdat dit de eerste wedstrijd van de tweede periode was.

 

R.K.S.V.N.  1   -   ROOSTEREN  1                                                29-10-2006

0-3

Voortbordurend op onze sterke bekerwedstrijd tegen Helden van vorige week, begonnen wij zeer agressief en geconcentreerd aan deze wedstrijd. Met als wijzigingen Frans Aerts ( als rechtsback) en Roel Strooper (als verdedigende middenvelder), werd RKSVN van het begin af aan op eigen helft vastgezet. Beiden deden het meer dan voortreffelijk. Op het middenveld werden bijna alle duels gewonnen en omdat onze beide spitsen voortdurend stoorden, was er van enige opbouw bij onze gastheren geen sprake. Niet eenmaal werden zij voor onze keeper Erwin Theunissen gevaarlijk. Integendeel; wij hadden voortdurend het initiatief en het was wachten op onze voorsprong, die eindelijk na ongeveer een half uur spelen via Rob Thissen tot stand kwam: 0-1. Hiervoor hadden wij reeds enkele grote kansen om zeep geholpen. Na rust heerste ons middenveld onder aanvoering van een uitstekend spelende Paul Pustjens, met in zijn rug Roel Strooper en aan de zijkanten Martijn Vanneer en Mike Streukens weer net als voor rust. Echter de mooie kansen, die we schiepen via goed combinatiespel, resulteerden niet in het gewenste resultaat, waardoor er enige onrust in onze ploeg sloop. De 0-2 via een prachtige lob door Erwin Vanneer verloste ons uit onze onzekerheid en besliste deze wedstrijd definitief. RKSVN besloot toen om toch nog iets te forceren door een man van de achterhoede te laten doorschuiven, maar echt gevaar leverde dit niet op. Het was echter weer Rob Thissen die via een snelle uitval de 0-3 liet aantekenen. Hierna konden wij de wedstrijd rustig uitspelen onder leiding van een uitstekend leidende scheidsrechter, waarbij wij nog enkele geweldig mooie kansen kregen o.a. via invaller Kevin Leurs. Samenvattend kunnen wij dan ook concluderen dat we de goeie weg weer ingeslagen zijn en wij ervan overtuigd zijn dat de manschappen er de komende zondag tegen Heythuyzen weer zullen staan.

 

ROOSTEREN  1   -    HELDEN  1     (Beker)                                 22-10-2006

                        4  -  0

Voor vandaag moesten wij de strijd aanbinden tegen derdeklasser Helden. En hoewel onze gasten er bepaald niet florissant op staan in hun afdeling, spelen zij een klasse hoger dan Roosteren. Dus was deze wedstrijd een leuke graadmeter om te zien hoe we ons tegen een zulke tegenstander zouden houden. Doordat Tim Creemers en Maurice Vankan in het centrum van de verdediging ( zeer sterk)speelden, kon Paul Pustjens doorschuiven naar het middenveld, waardoor er meer rust in de opbouw kwam. Al deze omzettingen hadden een positief resultaat op ons spel. Van begin af aan werd Helden onder druk gezet en het was dan ook niet verwonderlijk dat Paul Pustjens met een harde schuiver voor de 1-0 zorgde. Hierna was er tot de rust een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij wij via een mooie aanval over links de 2-0 konden laten aantekenen. Doelpuntenmaker was Rob Thissen. Na de rust gaf Helden nog maar weinig tegenspel en beperkte het zich voornamelijk tot verdedigen. Wij wisten echter nog twee maal te scoren via Ralf Smeets en wederom Rob Thissen. Ondanks deze mooie overwinning, met goed en verzorgd spel,  was er na afloop weinig echte reden tot vreugde o.a. vanwege de diverse blessures (Martijn Vanneer, Paul Pustjens, Guido Canton en Erwin Vanneer). Positief was zeker de goede invalbeurten van Roel Strooper en Kevin Leurs, die een stuk van een van zijn voortanden verloor. Alles bij elkaar een leuke opsteker voor de volgende competitiewedstrijd. Uiteraard zijn wij zeer benieuwd naar onze volgende tegenstander in de beker.

 

ROOSTEREN  1  -  R.K.E.S.V.  1                                                   15-10-2006

0-1

In deze gelijkopgaande wedstrijd kregen wij voor rust de beste kansen o.a. via Erwin Vanneer en Rob Thissen. Echter goed keeperswerk van de RKESV-goalie en enig pech zorgden ervoor dat de ruststand 0-0 bleef. Na rust begonnen wij ( bijna zoals gebruikelijk) een stuk sterker aan de tweede helft , hetgeen resulteerde in een paar mooie kansen o.a. via afstandsschoten van Roel Strooper en Martijn Vanneer. De mooiste kans kreeg Paul Pustjens , wiens schot echter net voor langs ging. Hierna gingen wij nog meer op de aanval gooien , waardoor de gasten ruimte kregen voor snelle uitvallen. Een van deze uitvallen over links leverde onverwachts de 0-1 op. Na deze tegenvaller werden we erg onrustig en onnauwkeurig in onze opbouw. En ondanks de 2 wissels (Roel Strooper en Kevin Leurs), een groot veldoverwicht en diverse kansen, bleef de verdiende gelijkmaker uit, hetgeen niet wegneemt dat we tot het eindsignaal van een goed leidende scheidsrechter gestreden hebben. Alles bij mekaar een teleurstellend en enigszins onverdiend resultaat, hetgeen niet wegneemt dat we nog steeds stevig in de middenmoot staan. Volgende week wacht ons in de bekerstrijd Helden als tegenstander ; een mooie gelegenheid om het een en ander weer recht te zetten.

Een lichtpunt van deze middag was echter wel het feit dat het bestuur besloten had om de teams van zowel het eerste, het tweede en het derde na afloop van iedere wedstrijd van vers belegde broodjes te voorzien. En ondanks de nederlaag werden deze met smaak verorberd.

 

 

HEBES 1  -  ROOSTEREN 1                                                           8-10-2006

1-3

Met een complete, fitte selectie gingen we vandaag op bezoek bij de combinatie van de voetbalverenigingen Heel en Beegden.  Aangezien Hebes net zoveel punten had als Roosteren,  zou het beslist geen gemakkelijke middag worden. Roosteren startte zeer sterk en kreeg via een pracht aanval over rechts een geweldige kans, die echter jammer genoeg door Rob Thissen gemist werd. Daarna werd Guido Canton in het strafschopgebied hardhandig gevloerd, maar de stafschop werd niet gegeven . Wel moest hij hierdoor met een enkelblessure uitvallen. Hierna was er tot de rust een gelijkopgaande strijd , waarbij ons middenveld, met een uitblinkende Tim Creemers, deze keer goed op de been bleef. Kansen kwamen er over en weer, maar gescoord werd er voor rust niet, ondanks een paar mooie afstandsschoten van Martijn Vanneer. Aangezien we na rust wat slap begonnen, kregen we gelijk de 1-0 om de oren. Via een mooie combinatie door het centrum van onze verdediging wist Hebes te scoren. Het was echter, de sterk spelende Erwin Vanneer die even later de stand weer gelijk trok uit een corner : 1-1. Toen even later de hard werkende Rob Thissen en Maurice Vankan met blessures moesten uitvallen, dachten wij met de 1-1 een maximaal resultaat behaald te hebben . Het was echter invaller Kevin Leurs die door geweldig doorzetten de 1-2 scoorde. En omdat hij ook al in het tweede elftal gescoord had, is hij zonder meer de man van deze middag. Hebes begon toen echter te drukken, waarbij fysiek geweld niet geschuwd werd, maar het was Martijn Vanneer die op sublieme wijze een prachtige aanval over links via Kevin Leurs en Roel Strooper doeltreffend afrondde : 1-3. Hiermee was de wedstrijd in feite beslist, alhoewel Hebes nog een goeie kans kreeg, maar niet scoorde dankzij onze sluitpost Erwin Theunissen. Onze verdediging met Tom Parren, Paul Pustjens, Ralf Smeets en de van een blessure weer teruggekeerde Ruud Simons hield hierna eenvoudig stand en gaf niets meer weg.

 

ROOSTEREN  1  -  S.H.H. 1                                                          1-10-2006

0-0

Met 7 punten in de tas, maar zonder de geblesseerde Ruud Simons en de pas van vakantie teruggekeerde Maurice Vankan, traden wij vol vertrouwen in het strijdperk tegen de koploper uit Herten. We zaten van begin af aan prima in de wedstrijd en de koploper uit Herten werd op eigen helft teruggedrongen. Maar nu bleek waarom SHH bijna geen tegendoelpunten te incasseren kreeg. Hun ijzersterke verdediging, waarop het hele elftal leunt, gaf bijna niets weg. Desondanks kregen we enkele kansen Erwin Vanneer, Guido Canton en Rob Thissen. Een vlammend schot van Martijn Vanneer ging maar net over. Na rust was er sprake van een gelijkopgaand duel, waarbij ook onze verdediging met o.a. Ralf Smeets en Tim Creemers weinig weggaven. Na wat kansen over en weer bleef ook deze wedstrijd op 0-0 steken. Een stand waar wij zeker tevreden mee moeten zijn. Na 5 wedstrijden hebben we 8 punten en staan we op een gedeelde vierde plaats. Hopelijk kunnen wij deze lijn vasthouden.

 

BEVO 1  -  ROOSTEREN 1                                                            24-9-2006

0-1

Roosteren begon deze wedstrijd zeer sterk en zette BEVO van begin af aan onder druk. Dit resulteerde in enkele mooie kansen die jammer genoeg niet verzilverd werden. Na ongeveer een half uur ontworstelde BEVO zich onder deze druk uit en toen bleek dat zij over een zeer goed voetballend elftal beschikken. Vanaf toen ging de wedstrijd gelijk op. Beide verdedigingen gaven echter weinig weg. Jammer is wel dat wij uit de vele vrije trappen rondom de zestien van de tegenstander totaal geen rendement weten te halen. Na rust nam BEVO het heft in handen, maar de beste kansen bleven voor Roosteren. Vooral de beide buitenspelers van BEVO n.l. Roger Gielen en Eric Menten waren een voortdurend gevaar voor onze verdediging, die alle zeilen moest bijzetten om de 0-0 vast te houden. Toen iedereen op deze zwoele zondagmiddag al genoegen had genomen met deze 0-0 stand, sloeg Roosteren alsnog toe. Roel Strooper brak op links door, waarna hij een strakke, lage voorzet gaf. Rob Thissen miste deze voorzet nog, maar Guido Canton ( teruggekeerd na zijn blessure) niet. Onhoudbaar voor de BEVO keeper schoot hij de bal tegen het net: 1-0. De laatste 10 minuten hielden wij eenvoudig stand, hadden we iets slimmer gespeeld, dan had de score zeker nog hoger kunnen uitvallen. Het was en bleef echter 0-1, waardoor wij dolgelukkig met de 3 punten terug naar huis konden gaan.

P.S.  Voor aanvang van de wedstrijd kreeg onze voorzitter Dhr. Hub. Dirks een ongelooflijke hoestbui, zo erg zelfs dat hij zich even terug moest trekken in de struiken . Boze tongen beweren dat hij hierbij tevens boodschappen gedaan heeft. Zenuwen ???????

 

ROOSTEREN  1   -    EGCHEL  1                                                   17-9-2006

0-0


Deze wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0. Aangezien Egchel als hekkensluiter naar Roosteren kwam, meenden wij vanmiddag eventjes de 3 punten te kunnen pakken. De hele week hoorde men alleen maar dat Egchel met slechts wat jeugdspelers naar Roosteren zou komen en dat deze wedstrijd niet zo moeilijk zou zijn. Het tegendeel bleek, onze gasten kwamen zeer geconcentreerd en gemotiveerd uit de startblokken en gingen van begin af aan de strijd aan. Hierdoor verrast duurde het een hele tijd voordat wij in de wedstrijd kwamen, waarna er een mooie wedstrijd ontstond. Hierbij ontstonden er over en weer enkele kansen, maar bleef de stand 0-0. Zonder meer een verdiend punt voor beide, goed spelende ploegen. Vanmiddag werd weer eens bewezen dat zelfs 0-0 wedstrijden heel mooi kunnen zijn. Onze supporters waren dan ook tevreden met dit ene punt, alhoewel we vooraf op de 3 punten gehoopt hadden.

 

ROOSTEREN 1  -  CONVENTUS 1                                                  10-9-2006

3-0

 

Op deze mooie zondagmiddag moesten en zouden wij revanche nemen voor de slappe partij van de vorige week tegen Brevendia. De toeschouwers hadden nog niet eens goed plaats genomen langs het veld of Roosteren stond al op 1-0 , dankzij mooi afrondend werk van Mike Streukens, die een voorzet van rechts mooi achter de Conventus – keeper werkte. Deze meevaller scheen Roosteren vleugels te geven en werd Conventus helemaal op eigen helft teruggedrongen. De 2-0 door Ralf Smeets die op prachtige wijze een voorzet van Martijn Vanneer in doel deed belanden was dan ook een logisch gevolg van onze agressieve strijdwijze. In tegenstelling tot de week ervoor werden de duels nu meestal wel winnend afgesloten en stond er een elftal op het veld dat “ winst “  uitstraalde. Na rust namen we enigszins gas terug, want de eerste helft had toch veel kracht gekost. Maar echte kansen voor Conventus bleven uit. Uitzondering hierop was een geweldig afstandsschot van Conventus, welke op magistrale wijze door onze keeper Erwin Theunissen uit de bovenhoek werd gehaald. Na ca. 20 minuten namen wij het initiatief weer over en dat leverde enkele mooie kansen op, maar geen doelpunten. Een mooi schot van Kevin Leurs ging rakelings over de kruising. Tot 5 minuten voor tijd Rob Thissen zijn eerste competitie doelpunt, via een razendsnelle uitval, liet aantekenen: 3-0. Hierna speelden we de wedstrijd rustig uit. Vergeten was de zwakke partij tegen Brevendia en vol vertrouwen werd er reeds naar de volgende wedstrijden uitgekeken.

 

BREVENDIA 1  -  ROOSTEREN 1                                                3-9-2006

3-0

Met de teruggekeerde Tim Creemers, maar zonder de geblesseerde Guido Canton gingen we vol goede moed naar Stramproy. Vol goede moed omdat we enkele bijzonder sterke oefenwedstrijden, met als hoogtepunt de sterke partij tegen Susteren voor de Swentibold toernooi, gespeeld hadden. We zagen echter in Stramproy van begin af aan een zeer zenuwachtig elftal, dat geen enkel moment aan dat team deed herinneren. Vooral ons middenveld bleek niet opgewassen tegen het middenveld van Brevendia, zodat onze verdediging continu onder druk kwam te staan en onze eenzame spits Rob Thissen op een (onbereikbaar) eiland stond. Desondanks gaf onze sterke verdediging onder aanvoering van Paul Pustjens weinig kansen weg. De 1-0 voor Brevendia na ongeveer een half uur spelen viel uit een corner, waarbij de geheel vrijstaande Martijn Siebers ongehinderd raak kon koppen.

Na rust begon Roosteren eindelijk eens tegengas te geven, waardoor Brevendia op eigen helft teruggedrongen werd. Hierdoor kregen we een paar mooie kansen (Roel Strooper, Rob Thissen, Erwin Vanneer) maar goed keeperswerk van de Brevendia - keeper en domme pech weerhielden ons van de verdiende gelijkmaker. Toen we 5 minuten voor tijd alles naar voren gooiden, kregen we nog 2 doelpunten om de oren. Een via een snelle counter door Rob Hendrix en in blessuretijd door een strafschop via Frank Huyskens. Alles bij elkaar een teleurstellende voetbalmiddag, alhoewel de tweede helft hoop geeft voor de eerstvolgende wedstrijden.