Activiteiten
Agenda
Op vrijdagavond 20 april organiseert de Activiteitencommissie de Hippy Night. Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

VVR op Facebook

Verjaardagen

Cranendonck - VV Roosteren

3-3 (2-1)


Op de dag dat Chelsea kampioen van Engeland werd door met maarliefst 8-0 te winnen moesten wij aantreden tegen het nietige doch trotse Cranendonck. Waar bij vertrek in het mooie Limburg nog de zon scheen bleek al snel dat dit in Brabant niet het geval was. Verder bleek dat een TomTom, en we hebben niet over Tom Parren geen luxe is. Echter hierdoor hebben sommige mensen wel nog wat van het pittoreske stadje Budel gezien. Om 14.10 werd er fanatiek begonnen aan de warming-up onder leiding van Abwehrcheff Marco Pustjens. Waar het tweede van Cranendonck de titel aan het vieren was had ons tweede ook reden om te lachen. Met een enorme portie werklust en bij vlagen goed voetbal tijdens de laatste weken handhaafde de ploeg zich. Roosteren 1 speelde vandaag in hetzelfde systeem als de week ervoor en in de goal met `good old` Paul Leurs. Hij was de vervanger voor de in Turkije kebab etende Joost Schouten. Het moet voor hem toch een unieke ervaring zijn geweest om ingeschoten te worden door zijn jongste zoon Björn en daarna samen te spelen met z`n oudste zoon `ons kanon` voorin Kevin Leurs. Verder keerde Alessandro Bruisten terug van een zeldzame schorsing. `De witte oet Beeg`speelde een degelijke wedstrijd en heeft beloofd het beruchte woord dat begint met een `A` komende seizoen niet meer te noemen. Vanaf de aftrap zocht Kevin Golsteijn gelijk de diepte. De Roosterse ploeg voetbalde vrij en leek een optisch veldoverwicht te hebben. Echter de eerste de beste keer dat Cranendonck in de buurt van de 16 meter kwam was het raak. Het was de middenvelder van Cranendonck die vanaf 16 meter een puike vrije trap binnenschoot. Een fout in de opbouw leidde kort daarna de 2-0 in. Daar stonden we dan, op een koud en afgelegen terrein binnen twintig minuten 2-0 achter. Waar we dit jaar al vaker hebben bewezen dat we terug kunnen komen gebeurde dat ook vandaag. Een mooie pass van achteruit werd door Guido Canton goed meegenomen, de Tovenaar van Gangelt hoefde verder niks meer te doen want hij werd neergehaald door de keeper van Cranendonck. De elfmeter die volgde werd feilloos door onze nummer 10 Kevin Golsteijn binnengewerkt. De 2-1 betekende tevens de ruststand.
Na rust was het alleen nog Roosteren dat voetbalde. Al snel zette Coen Tulfer met een splijtende pass Kevin Golsteijn vrij voor de keeper. Deze kwam echter niet aan schieten toe omdat de keeper zich wederom vergreep. Een tweede penalty was het gevolg. Volgens de man van de prachtige pass Coen Tulfer was het een `DOEZJEND` procent penalty. Ook dit buitenkansje werd verzilverd door Kevin Golsteijn 2-2. Daarna zocht Roosteren wederom de aanval en was het Martijn Vanneer die met een prachtige pass, zoals ze op het Belgisch zeggen ` in 1 tijd ` Guido Canton voor de keeper zette, De tovenaar van Gangelt maakte zijn kans beheerst af. Een uitoverwinning lag voor het grijpen was het echter niet dat de spelmaker van Cranendonck het nodig vond een bal van 35 meter in de kruising te leggen. Daarna werd er door geheel Cranendonck en omstreken afscheid genomen van twee culthelden. Het afscheid van Dennis Bergkamp was er niks bij. Met nog een kwartier te spelen en twee gretige mannen op de bank leek Roosteren nog voor de overwinning te gaan. Vermelden waard is ook zeker de `bijna invalbeurt ` van Joep Dols. De middenvelder die dit jaar een stormachtige ontwikkeling doormaakt en bij het derde ooit begon zou de laatste 10 minuten oorlog gaan maken. Dit zou echter niet gebeuren want alle partijen vonden het prima om er tien minuten eerder mee te stoppen. Beide ploegen waren tevreden met een punt en gingen dit vieren. Wij gingen richting de tram en daar genoten we van een goed geregelde barbecue. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes. Over voetballen verder gaan we het niet meer hebben. We eindigen het seizoen op een zesde plek en dat is niet eens zo slecht. Volgend jaar gaan we door met deze selectie en gaan we proberen het beter te doen. Langs deze weg willen we namens de selectie van 1 iedereen bedanken voor de steun en inzet dit jaar. Ook willen we de sponsors bedanken die ons gesteund hebben. Arivederci, aufwiedersehen, ciao en tot volgend seizoen!


Roosteren - HEBES (0-1)  0-1

Op de zondag dat FC Twente uit Enschede landskampioen van Nederland zou worden moesten wij het opnemen tegen fusieclub HEBES. Met een gehavende selectie moesten we aantreden tegen een vrijwel compleet HEBES. Met onze topper van de Bosporus Moussi in de basis begonnen we aan de klus. Doel was om de 3 punten in Roosteren te houden. Al snel zorgde de snelle spits van HEBES voor de 0-1 voor de gasten. Dit gebeurde vrijwel gelijk met de goal van Bryan Ruiz in Breda. Na de goal kroop Roosteren meer uit z`n schulp en kreeg o.a. met de tovenaar van Gangelt, Guido Canton nog een kans op de gelijkmaker. Deze raakte de bal echter niet vol waardoor de kans verloren ging. Na de rust probeerde Roosteren tevergeefs om terug te komen in de wedstrijd. Het niveau bleef echter ver achter en kansen waren er nauwelijks. Het was eigenlijk HEBES dat in de counter nog het gevaarlijkste was. Ook het niet sterk acterende HEBES wist zich geen raad met de ruimte. Een slechte wedstrijd werd afgesloten met een 0-1 thuisnederlaag. Na de wedstrijd was de teleurstelling in het kleedlokaal van Roosteren zichtbaar groot. Het seizoen eindigt volgende week met de uitwedstrijd in Cranendonck. Waar voor ons niets meer op het spel staat zullen we toch ons best gaan doen met een beter gevoel de zomerstop in te gaan. Ook volgende week speelt het tweede elftal de belangrijke uitwedstrijd in de strijd om handhaving. Een overwinning op Schinnen zou betekenen dat de ploeg zich handhaafd. Met 5 punten voorsprong op naaste concurrent Urmondia moet dit doel haalbaar zijn. Daarna zullen we met alle teams/supporters/bestuur en vrijwilligers en andere liefhebbers van voetbalclub VV Roosteren het seizoen afsluiten in de Tram. Een grote BBQ zal zorgen dat we niks tekort komen. Met meer dan 50 inschrijvingen belooft het een geweldige middag en avond te worden. Nu nog hopen op goed weer en een goed resultaat voor Roosteren 2.

Roosteren - FC ODA

3-3  (0-0)

De 5e plek hebben we weer veroverd door het puntje dat we vandaag bij elkaar hebben gespeeld. De manier waarop was tekenend voor de wedstrijd. Twee ploegen die eigenlijk nergens meer voor speelde en dat was ook in de eerste helft ook goed te zien. Zeker nadat Armada in de rust al met 0-2 achterstond had FC ODA niks meer te vrezen voor degradatie. De tweede helft lag het aan beide zijde een aantal keren open. De eerste goal die Roosteren maakte kwam op naam van Guido Canton. Dank ook ging uit aan het voorwerk van onze aanvallende middenvelder Kevin Golsteijn. De goed spelende Kevin Golsteijn die in het begin van het seizoen over werd genomen van misschien wel tegenstander van komend seizoen RIOS `31 zorgde later in de tweede helft vanaf elf meter voor de 2-2 gelijkmaker. Kort hierna kreeg Tom Parren een tweede onnodige gele kaart waardoor de ploeg van Erwin Evers met 10 man verder moest.
Ondanks dat de ploeg er alles aan deed het punt over de streep te trekken moest het toch aanzien hoe de ploeg uit Weert op een 2-3 voorsprong kwam. Ondanks deze klap en met 10 man werd vol de aanvol gezocht en nadat we eerder in Grevenbicht terugkwamen in ondertal zou het ons vandaag ook lukken. In de allerlaatste minuut kwam de bal in de zestien voor de voeten van spits Guido Canton. Deze twijfelde geen moment en bracht het leder feilloos in de bovenhoek. De ervaren keeper van FC ODA die intussen al uit de wedstrijd was gepraat door onze fans achter de goal kon er alleen maar naar kijken. Vlak hierna floot de scheidsrechter af. Een punt waar we achteraf blij mee kunnen zijn maar vooraf zeker niet voor getekend hadden.
Rest ons nog de thuiswedstrijd tegen HEBES en de uitwedstrijd naar het verre Cranendonck. Als we hierin nog 4 punten weten te halen sluiten we het seizoen 2010 - 2011 af op een mooie 5e plaats in de 4e klasse D. Op zondag 9 mei aansluitend aan de laatste competitiewedstrijd in Cranendonck zullen we snel afzakken naar Roosteren alwaar we samen gezellig in de Tram de BBQ gaan ontsteken. Ook rest ons nog een weekendje waarin we zoals het nu uitziet Breda onveilig kunnen gaan maken!


Merefeldia – VV Roosteren

6-1  (0-1)

Na de winst op HBC gingen we vol vertrouwen richting Nederweert voor de clash met Merefeldia. De geel-zwarte die dit jaar wederom naast de titel lijkt te grijpen begonnen matig aan de wedstrijd en naarmate de wedstrijd vorderde werd de ploeg uit Roosteren steeds beter. Na een prachtige aanval door het centrum werd Kevin Golsteijn vrij voor de keeper gezet. De keeper van de thuisclub redde echter met een prachtige save en hield zo de goal schoon. Iets later was het dezelfde keeper die kansloos was op een inzet van een eigen speler. De vrije trap van Kevin Golsteijn werd door een verdediger van Merefeldia in eigen doel gekopt. Voor de rest was het een gezapige eerste helft waarbij Roosteren goed stond en verder ook niet veel kansen meer creëerde.
De rust werd behaald met een 0-1 voorsprong en dit was verdiend. Wat er na de rust gebeurde ging eigenlijk te snel. In tijd van niks waren alle goede bedoelingen weg bij de ploeg uit Roosteren. Halverwege de 2e helft stonden we ineens met 4-1 achter, slap verdedigen in alle linies lag hieraan ten gronde. Er kon geen druk meer gezet worden en ook mede door het warme weer ging de kaars langzaam uit. Merefeldia, dat gesteund werd door hun mooie comeback speelde een tempo hoger en dit was voor ons vandaag te veel. Met een 6-1 nederlaag waren we uiteindelijk blij toen de prima leidende scheidsrechter voor het einde floot. Een dramatische en onverklaarbare tweede helft. Zes goals tegen krijgen in 45 minuten mag natuurlijk nooit. Hopelijk hebben we wel hiervan geleerd en nemen we iets hiervan mee naar de laatste 3 wedstrijden deze competitie. We hebben nog altijd als doel om op de 5e plek te staan op 9 mei. Restprogramma voor ons zijn de thuiswedstrijden tegen ODA en HEBES en het slotakkoord vindt plaats in het verre Cranendonck notabene tegen onze grote concurrent om plek 5.Roosteren – HBC`09

3-0  (0-0)

Vandaag stond voor ons de wedstrijd op het programma tegen onze buren uit Holtum/Buchten. De fusieclub die aan haar eerste seizoen bezig is stond onder ons in de stand en we wilden vandaag ook met een overwinning het gat uitbreiden zodat we sterker in de subtop komen te staan. In zowel het Roosterse als ook het Holtum/Buchtense elftal waren een aantal wijzigingen ten opzichte van het paasweekend. Zo speelde bij Roosteren Paul Pustjens laatste man vanwege de schorsing van Marco Pustjens. Verder speelde Kevin Golsteijn op de nummer 10 positie en keerde Guido Canton terug in de spits. De eerste helft verliep zonder veel noemenswaardige zaken. Er waren voor beide ploegen niet veel kansen en het was een matte wedstrijd die onder leiding stond van een jonge en zeker talentvolle scheidsrechter. Hij zou in deze derby niet in de problemen komen. De rust werd bereikt met een 0-0 stand. In de rust werd er in de kantine gesproken van `degene die de eerste goal maakt die wint vandaag`. We waren de kantine nog niet uit voor de 2e helft en de bal lag al in het netje. Het was Kevin Leurs die de score openbrak. Daarna viel de wedstrijd iets terug en ging het gelijk op. Ook keeper Joost Schouten die deze wedstrijd niet veel te doen had stond er wel op de momenten dat het gevaarlijk werd. Nadat de geblesseerde supersub Roel Strooper fraai de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd beslist. Roosteren kreeg ook nog een strafschop maar deze werd door Kevin Leurs niet benut. Het was de keeper van HBC die de bal stopte. Even later kreeg de wedstrijd dan toch nog een fraai slot. Invaller bij het eerste elftal van Roosteren was de jonge speler Ruud Cuijpers van Roosteren 2. De speler die de laatste weken bij het 2e erg goed speelt en vooral ook opvalt door zijn tomeloze inzet en strijd bediende de in de diepte gelopen Mike Streukens op maat. Deze rondde de kans fraai af door hem over de keeper heen te wippen. Na de 3-0 floot de scheids voor de laatste maal en er werd snel richting het kleedlokaal gelopen alweer een bak Jupiler stond te wachten. Met een tevreden gevoel kijken we terug op de wedstrijd en door het verlies van Cranendonck staan we op de 5e plek. Met nog een paar wedstrijden te gaan een doel om deze te verdedigen en vast te houden. Een plek waar we gezien het hele seizoen ook thuis horen. Met Merefeldia & Cranendonck nog uit en HEBES en ODA nog thuis moeten we nog voldoende punten kunnen pakken om dit te bewerkstelligen.


Maasbracht – Roosteren

1-0  (1-0)

Als je wint is het altijd leuker om erover te schrijven en soms kun je over een verliespartij ook nog veel vertellen. Vandaag was echter voor heel voetballend Roosteren een dag om snel te vergeten. (met uitzondering van de knappe overwinning van Roosteren 2). In zowel het eerste als het tweede elftal kregen we te kampen met een aantal vervelende blessures. We hopen dat de jongens weer snel erbij zijn. Over de wedstrijd hoeven we niet veel te vertellen. Waar Roosteren de hele wedstrijd optisch een veldoverwicht had kregen we eigenlijk helemaal niks eruit gevoetbald. Er werden geen kansen/corners/vrije trappen afgedwongen en het was allemaal te plichtmatig. De enige kans aan Roosteren zijde kwam van het hoofde van Tom Parren. Zijn kopbal scheerde langs de bal. Een paar minuten later kregen we een corner tegen en deze zou de beslissing brengen. De bal werd voorgebracht en een Maasbracht speler mocht vrij inkoppen. De 1-0 zou tevens de rust en eindstand zijn. In de tweede helft probeerden de jongens van Roosteren het wel maar vandaag zou het niet meer lukken. Komende week wacht ons de derby tegen de fusieclub uit Holtum en Buchten. Ondanks blessures en schorsingen zullen de mannen die aan de aftrap verschijnen alles eraan doen om de punten in Roosteren te houden. Wel moeten we helaas concluderen dat het seizoen nu langzaam uitgaat als een nachtkaars. Met de ploegen onderin hebben we niks van doen al het hele seizoen en als je puur gaat kijken na de resultaten tegen de ploegen boven ons dan komen we ook tekort. Wel zullen we er alles aan doen het seizoen af te sluiten op een zo hoog mogelijke plek.

Roosteren – Cranendonck

3-0  (1-0)

Op een Paaszaterdag die regenachtig begon scheen aan het einde van de dag het zonnetje weer eens boven Roosteren. De ploeg van trainer Erwin Evers won met duidelijke cijfers van medesubtopper in de stand Cranendonck. De voorbereiding begon goed en we zouden vol voor de overwinning gaan vandaag. Het veld lag er prima bij en de selectie was vrijwel compleet. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het gehavende Cranendonck het erg zwaar zou krijgen. Roosteren zette flink druk en verder dan lange ballen kwam onze tegenstander niet. Hierdoor ontspon zich een eenzijdige wedstrijd waar Roosteren een stuk sterker was maar niet veel kansen creëerde. Het doelpunt voor de thuisploeg viel dan ook ietwat gelukkig. Een vrije trap werd afgeslagen en kwam voor de voeten van Paul Pustjens terecht. Deze aarzelde geen moment en scoorde beheerst. Met deze verdiende voorsprong gingen we rusten. Na de rust werd al snel duidelijk dat de tegenstander niet bij machten was om het sterke defensieve blok van Roosteren te verontrusten. Na een kleine twintig minuten in de tweede helft kwam dan ook de beslissing, een goede voorzet vanaf de rechter kan van Martijn Vanneer bereikte zijn broederlief die op fraaie wijze de keeper te slim af was met z`n hoofd. Na de 2-0 geloofde beide ploegen het wel en veel kansen waren er niet meer te noteren. De zon was gaan schijnen en gezien het vandaag zaterdag was zou er nog een lange avond/nacht kunnen volgen. Het slotakkoord kwam van invaller Kevin Leurs, hij ging pijlsnel diep en zijn schijnbewegingen waren de keeper te machtig. Hierdoor kon hij hem uiterst beheerst binnen schuiven. Na dit mooie einde begaven we ons naar het kleedlokaal alwaar de eerste Jupiler werd verwerkt. Vele zouden er nog volgen en het werd een mooie Paaszaterdag. Helaas voor de liefhebbers van wandelen konden we alweer niet de Kennedymars lopen. Maandag wacht ons de volgende opgave als we neerstrijken in het pittoreske Maasbracht aan het water. Ook daar zullen we vol voor de 3 punten gaan.

Roosteren - Maarheeze

1-1 (1-0)

Na een slecht begin van ons na de winterstop waarin we maar 1 punt haalde uit drie wedstrijd moest vandaag de ommekeer komen. Met een complete selectie op de geschorste Coen Tulfer en de gebleseerde Tim Creemers moest dit gebeuren. Waar we in Maarheeze goed aan de wedstrijd begonnen verloren we kansloos met 3-0. Vandaag moesten we dus uit een ander vaatje tappen. Met veel strijd en inzet werd begonnen aan de wedstrijd. In het begin werd duidelijk dat Roosteren het meeste wilde voetballen en Maarheeze moest terug. Na het uitvallen van de spits van Maarheeze zakte het spel van de ploeg ver weg. Dit werd ook afgedwongen door het felle voetballen van de mannen van Erwin Evers. De strijd werd na een half uur dan ook beloond. Via een mooie aanval over de linkerflink belande de bal na een overstapje van Guido Canton in de voeten van Paul Pustjens. Deze nam hem rustig aan en schoot bekeken binnen. Tot de rust gebeurde er verder vrij weinig.
Na de rust probeerde Maarheeze meer naar voren te voetballen en dit leidde al snel tot een grote kans. Het was echter onze keeper Joost Schouten die het 1 tegen 1 duel met de aanvaller won. Echter naarmate de 2e helft vorderde kwamen we meer en meer onder druk te staan. Keeper Joost Schouten had een paar mooie reddingen nodig om de stand in het voordeel van de thuisclub te houden. Toch kwam Roosteren niet onder de aanhoudende druk van Maarheeze uit. Ondanks dat er gedisciplineerd werd verdedigd viel de gelijkmaker ongeveer 10 minuten voor tijd. Een onhoudbaar schot vanuit de tweede lijn kwam in de linkse kruising terrecht. De indruk werd gewekt dat beide ploegen met een gelijkspel gezien de gehele wedstrijd wel vrede hadden, maar Roosteren had in de laatste minuten nog kansjes op de drie punten. Helaas werd een mooie omhaal van Erwin Vanneer door de keeper van Maarheeze geparreerd. Vlak daarna floot de scheidsrechter af en kon alweer gekeken worden naar het komende paasweekend, dat een dubbel programma bevat. Op zaterdag wordt thuis de wedstrijd tegen Cranendonck gespeeld en maandag staat Maasbracht uit op het programma.

MMC Weert - VV Roosteren

5-1 (2-0)

Op deze regenachtige dag gingen we met een vrijwel fitte selectie naar Weert voor het treffen met koploper MMC. Een ploeg waar we het de laatste jaren structureel lastig tegen hebben en we weinig punten tegen hebben gehaald. Dit was deze zondag ook niet anders. Ondanks dat we als ploeg goed begonnen aan de wedstrijd gingen we de rust in met een 2-0 achterstand. Balverlies en een heel erg makkelijk gegeven strafschop (overtreding was erbuiten) lagen aan de basis van deze achterstand. Omdat we zeker beter voetbal speelde dan de laatste weken was deze achterstand een enorme domper.  Wij hadden in het begin van de wedstrijd de kans om de score te openen echter de kopbal van Erwin Vanneer ging voor het doel langs.
Na de rust werd met veel strijd geprobeerd de aansluitingstreffer te maken. Echter als je aanvalt dan laat je ook wel eens wat ruimtes vrij. De tegenstander, MMC, profiteerde hiervan en besliste al vrij snel de wedstrijd door op 3-0 te komen. Met het inbrengen van wat frisse aanvallers werd nog eenmaal geprobeerd het tij te keren. Dit resulteerde in een goede kans voor Kevin Golsteijn. Zijn inzet ontbrak aan kracht en kon gemakkelijk worden gepareerd.
Toen MMC op een fraaie manier de 4-0 uitspeelde was de wedstrijd beslist. Niet veel later kregen we ook nog de 5-0 te verwerken. Ook bij deze treffer trof onze keeper Joost Schouten geen blaam. MMC speelde de treffers prima uit en profiteerde optimaal van ons balverlies. De eretreffer kwam op naam van spits Erwin Vanneer. Met zijn doorzettingsvermogen zorgde hij voor de 5-1 eindstand. We kunnen concluderen dat we zijn afgetroefd tegen een ploeg die nou eenmaal meer kwaliteit heeft. Echter heeft het team gevochten op een zwaar en lastig bespeelbaar veld. Ook het begin waarin Roosteren een aantal keer goed te bal rond liet gaan geeft hoop naar de komende weken. Niets is onmogelijk in het voetbal en eens zullen we het tij moeten keren. Met dezelfde inzet en nog iets beter voetballen moeten aankomende zondag de 3 punten in Roosteren blijven.  

Armada- Roosteren

2-2 (2-0)

Na de desastreuze nederlaag in Maasgouw van vorige week moesten we vandaag aantreden tegen Armada uit Grevenbicht. Een streekderby waarbij voor beide ploegen wisselende belangen op het spel stonden. De Roosterse ploeg van coach Erwin Evers had iets goed te maken en wilde voor de 3 punten gaan om bovenin mee te kunnen blijven draaien. Hekkensluiter Armada met Jerry Taihuttu aan het roer moet vechten voor ieder punt. Dit werd ons ook duidelijk in de beginfase van de wedstrijd. Armada was fanatieker en vloog met veel passie in ieder duel. Waar Roosteren de betere spelers heeft compenseerde Armada dit ruimschoots met hun inzet. De inzet werd beloond na ongeveer 20 minuten. Een terugspeelbal op onze keeper werd door hem niet goed aangenomen. De aangesnelde spits van Armada was er snel bij en ronde dit cadeautje af. Iets later kreeg Armada een vrije trap. Deze werd onderweg aangeraakt en viel over onze keeper in het doel. Met deze 2-0 achterstand gingen we dan ook aan de thee. De 2e helft werd al snel duidelijk dat de ploeg uit Roosteren het niet liet zitten bij de achterstand. Vanaf minuut 1 na de rust werd er gas gegeven en bij vlagen ook beter gevoetbald. Dit leidde al snel tot de aansluitingstreffer. Guido Canton was in de vijfmeter het meest alert en tikte de bal over de lijn. Lang konden we niet genieten van die treffer want een counter van Armada werd door Tom Parren in de kiem gesmoord. Hij zag hiervoor zijn 2e gele kaart en dus rood. De domper werd gelukkig snel omgezet in positieve energie en Roosteren kreeg een aantal kansen. Halverwege de 2e helft was het Paul Pustjens die zorgde voor de 2-2. Een mooie vrije trap die echter ook van richting werd veranderd was te machtig voor de ingevallen Roel Schoonbroodt in het doel van Armada. Na de 2-2 ging Roosteren op zoek naar de overwinning. Met tien man werd er strijd geleverd en kansen hebben we ook zeker gehad. Ook Armada kwam er een aantal keren nog gevaarlijk uit. De grootste mogelijkheid was echter voor de ploeg van Erwin Evers. Ingevallen spits Erwin Vanneer legde de bal mooi klaar met zijn borst voor Paul Pustjens, deze haalde verwoestend uit, echter het leder kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde. Met een 2-2 uitslag doen we onszelf tekort. Echter wanneer je met 2-0 achterkomt en met 10 man verder moet dan kun je misschien wel leven met het punt. Volgende week staat de inhaalwedstrijd in Weert op het programma. Tegenstander is dan koploper MMC. Na 2 lastige wedstrijden tegen staartploegen zullen we volgende week een hele andere wedstrijd krijgen. We zullen zien wat we in Weert kunnen halen en zullen er alles aan doen.

Maasgouw-Roosteren

2-0 (2-0)

Na een lange winterstop met soms barre weersomstandigheden begon vandaag voor ons de competitie tegen laagvlieger Maasgouw. Met slechts 1 oefenwedstrijd in de benen maar met vele trainingen begonnen we vol vertrouwen aan dit karwei. Op een redelijk goed veld en onder goede weersomstandigheden begonnen we nerveus aan de wedstrijd. De passing was slordig en het veldspel onrustig. In het begin gebeurde er niet veel. Eigenlijk uit het niets kwam Maasgouw op voorsprong. Balverlies van onze kans zorgde ervoor dat de spits van Maasgouw vrij door mocht lopen richting keeper Joost Schouten. Deze was kansloos op de inzet van de Maasgouw speler.
Na de vroege achterstand probeerde we ons te herpakken hetgeen niet echt lukte. Na een snelle counter van de thuisploeg was het Ruud Simons die volgens de scheidsrechter aan de noodrem trok. De neutrale man besliste dat het een doorgebroken speler was en toonde Ruud de rode kaart. Bijna gelijk erna kreeg Maasgouw een vrije trap vanaf de zijkant. De voorzet ging over iedereen heen behalve Maasgouw speler Erwin Brouns die bij de tweede paal vrij mocht inkoppen. Met deze 2-0 achterstand werd de rust bereikt.
In de rust werd het elftal wat omgezet en werd er moed ingepraat om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Veel kansen werden niet meer gecreeerd en uiteindelijk was Roel Strooper er met een kopbal op de lat nog het dichtste bij. Ook tegenstander Maasgouw had nog kunnen scoren maar geloofde het allemaal wel. Met een 2-0 overwinning heeft Maasgouw weer wat afstand genomen van de degradatiezone en wij zijn door deze nederlaag verder verwijdert geraakt van de bovenste plekken.
Volgende week wacht ons de volgende ploeg onderin. In het Beegse zullen we de weg omhoog weer moeten inzetten. Hopelijk kunnen we de vele toeschouwers die voor ons in Wessem waren nu wel met een goed gevoel naar huis sturen en de drie punten pakken waar we de hele winter voor hebben getraind!

Roosteren - Brevendia

2-4 (0-2)

Op deze regenachtige zondagmiddag moesten we het opnemen tegen Brevendia. Vandaag was daarom alweer het begin van de terugronde. Met een voorsprong van 6 punten begonnen we aan deze wedstrijd. Wel moest daarbij worden aangetekend dat Brevendia een inhaalwedstrijd tegen Hebes nog tegoed heeft. Met een bijna complete selectie begonnen we zeer slecht aan de wedstrijd. Na een zestal minuten had onze keeper twee keer het nakijken. Eerst was het spits Maikel Evers die fraai binnentikte en daarna was het Bjorn Dreesen die met een kopbal Joost Schouten kansloos liet. Daarna liet Brevendia ons het spel maken en daar hadden we alle moeite mee, we speelden slordig en uit een aantal standaardsituaties kwam niks. De rust werd dan ook bereikt met een terechte 0-2 achterstand.
De tweede helft wilden we dit gaan ombuigen maar we begonnen niet goed. Het was door goed keeperswerk van Joost Schouten dat het bij 0-2 bleef. Echter naarmate de 2e helft vorderde geloofde Brevendia het wel. Een al dan niet terechte penalty na een overtreding op Paul Pustjens werd door Erwin Vanneer ingeschoten. De aansluitingstreffer gaf ons vleugels. Nadat uit vrijwel de daaropvolgende corner Paul Pustjens de lat raakte met zijn kopbal was het Coen Tulfer die het leder prachtig in de driehoek schoot. Het was dezelfde Coen Tulfer die een minuut later alle zeilen moest bijzetten om een tackel van keeper Paul Nouwen te ontwijken. De ontstuimige sluitpost van Brevendia zag hiervoor de rode kaart. Met nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd de goede kant op te vallen voor ons. Echter de eerste de beste counter van de uitploeg werd door Maikel Evers afgerond. Op dat moment knakte er iets in het elftal en was het geloof weg. Na een corner was het wederom Maikel Evers die de bal schitterend binnenschoot. Een fikse tegenvaller tegen een ploeg waar je normalerwijze niet van hoeft te verliezen. Wel was Brevendia deze middag de enige ploeg die verdiende te winnen. Daarvoor hebben we vooral in de eerste helft te weinig gebracht.
Met MMC Weert op het programma hebben we wel een uitgelezen mogelijkheid op revanche te halen. Wel zal iedereen moeten beseffen dat er in Weert ook iets te halen valt. We zullen sterk moet beginnen aan de wedstrijd en met vertrouwen moet voetballen. We willen toch met een lekker gevoel de winter ingaan en daarom zullen we komende 2 wedstrijden nog een aantal punten moeten halen. Met de steun van ons Roosterse publiek moet dit mogelijk zijn!


HEBES - Roosteren

2-4 (1-2)

Na de nederlaag tegen Merefeldia van vorige week stond vandaag voor ons Hebes op het programma. De fusieclub uit Heel en Beegden kent geen geweldig seizoen en wij waren dus verplicht om te winnen. Dit moest gedaan worden zonder de geblesseerden Tom Parren en Mike Streukens. Verder waren we Alessandro Bruisten kwijt door een schorsing. Ook het meespelen van onze keeper Joost Schouten was twijfelachtig vanwege zijn liesblessure. Gelukkig heeft dit laatste hem op zondag geen parten gespeeld.
Nadat beide ploegen op de scheidsrechter hadden gewacht betraden we de met bladeren vol liggende wei in Heel. Het veld was glad en dit kwam ons spel zeker niet ten goede. De eerste kans was voor de thuisclub maar de spits kwam niet verder dan een slap schot. Daarna waren wij de sterkste partij en zagen dit beloont met een fraaie treffer van Paul Pustjens. Het mooie aan deze treffer was vooral de prachtige pass die vanaf de linkerkant kwam. Net zoals tegen Merefeldia waren we de voorsprong snel kwijt. De 4e van de in totaal 12 lange ballen van Hebes tijdens de eerste helft schoot door de verdediging, het was de snelle spits van Hebes die zich met deze kans wel raad wist. Positief was wel dat we na de goal direct doorgingen. Dit werd beloont met de 1-2 voorsprong. Kevin Golsteijn ging diep en liet de keeper kansloos. De oud rechtsbuiten van Fortuna Sittard scoorde hiermee zijn eerste doelpunt in dienst van Roosteren. Met 1-2 werd de rust bereikt.
Vlak na de hervatting scoorde Paul Pustjens zijn 2e treffer van de middag. Hij kopte een corner fraai bij de eerste paal achter de keeper. De wedstrijd leek gespeeld en we voetbalden rustig door. Eigenlijk uit het niks maakte Hebes een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Dit zorgde ervoor dat er veel onrust in de ploeg sloop. Voetballend ging er helemaal niks meer bij de ploeg van trainer van Erwin Evers. Deze wisselde ook nog Mousi, Paul Lomme en Rico Niessen in.
Een fraaie counter over de rechterkant Kevin Golsteijn en Martijn vanneer zorgde voor de beslissing. Martijn Vanneer gaf een mooie voorzet en deze werd ijskoud door spits Roel Strooper afgewerkt. Hij tekende hiermee voor zijn 6e treffer deze jaargang. Een mooi aantal al zo vroeg op het seizoen. Zijn spel wordt ook wekelijks sterker en hij lijkt zich er thuis te voelen. De titel van clubtopscoorder moet hij echter nog laten aan Paul Pustjens. Onze ervaren middenvelder heeft er ook dit seizoen alweer 7 inliggen. De wil was er vandaag zeker en de punten zijn weer binnen. Het spel kan nog altijd beter. Met alleen nog Cranendonck te gaan kunnen we concluderen dat we van de topploegen hebben verloren en van de onderste tegenstanders alle punten hebben gehaald. Dit laatste is zeker gezien voorgaande seizoen een winstpunt. Als we in de terugronde ook tegen de topploegen eens punten halen moeten we onze 3e plaats kunnen handhaven. Deze zal recht geven op een leuk toetje aan het einde van het seizoen. Zondag zullen we genieten van onze vrije dag. In onze klasse zal de wedstrijd HEBES- Brevendia worden ingehaald. Over 2 weken spelen we op de Heilige Kamp thuis tegen Cranendonck.
Artikel Limburgs Dagblad

HBC 09- Roosteren

0-1 (0-1)

Voor de eerste keer in de historie van VV Roosteren stond het 1e elftal tegenover HBC 09. De fusieclub uit de kerkdorpen Holtum & Buchten is echter geen onbekende voor ons. HBC `09 is de competitie matig gestart en had vorige week nog kansloos verloren bij Merefeldia. Voor ons was het zaak vandaag de volgende 3 punten binnen te halen. Dit klusje ging geklaard worden door dezelfde elf spelers die Maasbracht verslagen hadden. Roosteren opende gelijk sterk en had veel balbezit. Al na een paar minuten verscheen Ruud Simons na een fraaie combinatie vrij voor de keeper van HBC. Deze was helaas net iets eerder bij de bal. Roosteren dicteerde de hele eerste helft en dit resulteerde in enkele goede mogelijkheden. Na ruim een half uur was het een aanval over de linkerkant, Kevin Leurs die de bal eruit haalt, Allessandro Bruisten met de afgemeten voorzet en Roel Strooper die het leder prachtig diagonaal binnenkopt. Na de 0-1 bleven we ook de betere ploeg. De rust werd bereikt met de kleinst mogelijke voorsprong.
Na de rust ging het niveau van de wedstrijd iets omlaag, daarbij concluderend dat het organisatorisch goed stond. Een aantal aanvallen leverderen iedere keer net niets op voor de ploeg van Erwin Evers. Zo bleef de marge minimaal. Echter kon HBC geen vuist meer maken en was de verdiende overwinning een feit. We hebben misschien wel de beste wedstrijd gespeeld van het seizoen maar hadden ons daarvoor moeten belonen met meer treffers. Op 2 momenten na is HBC eigenlijk niet voor het doel van de grieperige Joost Schouten gekomen.
Wel moeten we ons realiseren dat ons volgende week met Merefeldia een ander kaliber wacht. Gezien de dramatisch verlopen thuiswedstrijd tegen Merefeldia van vorig seizoen waar met na 20 minuten met nog maar 9 spelers stonden hebben we alle reden om vol gemotiveerd te zijn. Bovendien is het de koploper die op bezoek komt en het is altijd lekker daar punten tegen te pakken. In de stand staan er momenteel 4 ploegen los van de middenmoot. Voor ons de opdracht hier zolang mogelijk bij te blijven horen en mee te doen! Artikel Limburgs dagblad


Roosteren – Maasbracht

2-0 (0-0)

Met de van vakantie teruggekeerde Tom Parren in de basis werd er deze mooie maar koude middag goed begonnen aan de wedstrijd tegen Maasbracht. Voor ons was het zaak de zouteloze nederlaag in Maarheeze van vorige week weg te poetsen met een goed resultaat. We hadden deze week fel getraind en veel op duelkracht getraind. Er moest vandaag met meer passie gespeeld worden. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er goed druk op de bal gezet en was Roosteren de betere ploeg. De ploeg van Erwin Evers had meer spelaandelen en kreeg na een aanval uit het boekje ook de grote kans op 1-0. Roel Strooper zag zijn inzet echter gekeerd worden door de keeper. Aan de andere kant was het renpaard Nand Meuters van Maasbracht die een open kans had gemist. Dit zou meteen ook de laatste kans voor de formatie uit Maasbracht zijn. De rest van de wedstrijd zou Roosteren de betere ploeg zijn al resulteerde dit voor het rustsignaal niet tot grote kansen. Na de rust werd Roosteren steeds sterker en na een uur spelen viel de verlossende 1-0. Kevin Leurs ging diep en schonk Roel Strooper een niet te missen kans. De Suarez van Roosteren wist zich wel raad hiermee en schoot van dichtbij raak. Daarna bleef het eenrichtingsverkeer richting het doel van Maasbracht. Een kwartier voor tijd viel na een goede voorzet van Martijn Vanneer de 2-0. Het was Paul Pustjens die de bal het laatste zetje gaf met z`n hoofd. De grensrechter van Maasbracht kon dit helaas niet verkroppen en liet dit verbaal merken aan de prima leidende vrouwelijke arbiter. Omdat de grensrechter hierna zijn vlag erbij neer had gelegd, gelastte de scheids een korte afkoelingsperiode in. Hierna werd de wedstrijd hervat, weliswaar met een nieuwe grensrechter. Het tumult weerhield Roosteren er echter niet van de wedstrijd vakkundig uit te spelen, zonder kansen weg te geven. Doelman Joost Schouten kreeg deze wedstrijd weinig ballen maar op de momenten dat hij moest komen stond hij er. Verder werden er veel duels gewonnen centraal op het middenveld. Een prima resultaat met aardig voetbal. Volgende zondag hebben we niks, de zondag erna spelen we uit bij onze `vrienden` van de fusieclub HBC`09. Een derby waar we niet voor gemotiveerd hoeven worden. Ook daar zullen we voor de 3 punten spelen. Met dezelfde inzet kan ook daar een goed resultaat gehaald worden.

Maarheeze - Roosteren                                      11-10-2009

2-0  (1-0)

Op deze regenachtige grijze zondag moesten we aantreden in Maarheeze. Super Sunday zoals deze speeldag in de media ook wel werd genoemd werd er ene om snel te vergeten. In het begin van de wedstrijd zag het er niet slecht uit voor de mannen van Erwin Evers. Er werd fris voetbal gespeeld en er waren een aantal goede combinaties. De grootste en enige kans van de wedstrijd ontstond na 10 minuten. Het was spits Roel Strooper die de bal liet vallen op Paul Pustjens, deze zette met een splijtende pass Kevin Goltsteijn vrij voor de keeper. Het was echter de prima keepende doelman van Maarheeze die kon lezen waar de bal kwam en die zo uit de hoek pakte. Hierna zakte het spel van Roosteren weg en kreeg Maarheeze de wedstrijd in handen. Nadat eerst nog een goede kans teniet werd gedaan door een uitblinkende Joost Schouten was het daarna wel raak. Een speler van Maarheeze mocht vrij aanleggen van ongeveer 16 meter en daar had onze keeper geen antwoord op. Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft. De tweede helft werden er enkele positiewisselingen doorgevoerd. Dit leidde niet tot het gewenste resultaat. De wil was er wel maar er ging niks goed. Onze slechtste 2e helft uit deze competitie werd een kwartier voor tijd besloten met een 2e doelpunt van Maarheeze. Ook het inbrengen van de extra inpulsen voorin Moussi en Guido van Wegberg zorgde niet voor meer dreiging. Enig positief puntje van deze verder droevige middag was het officieele competitiedebuut van de jonge Paul Lomme. De linksback die dit seizoen terug was gekomen vanuit de jeugd in Roosteren speelde al een aantal weken verdienstelijk bij het tweede. Na 6 wedstrijden staan we op een 5e plek. Met het spel van vandaag zullen we voorlopig ook niet te hoog moeten kijken en zorgen dat we iedere week proberen de punten te halen. Waar we vorig jaar soepeler aan de competitie begonnen en gemiddeld bijna 4x scoorde gaat het dit jaar allemaal wat stroever. Echter zijn we bezig met een nieuw ingeslagen weg en is het zaak alle koppen dezelfde richting in te laten wijzen. Met hard trainen en goede inzet zal ook het goede voetbal weer terug komen. Volgende week wacht ons de volgende wedstrijd tegen het wisselvallige Maasbracht. Zaak om de 3 punten in Roosteren te houden!


Roosteren – VV Armada                   04-10-2009

2-0  (1-0)

Na de moeizame overwinning op FC Maasgouw vorige week stond vandaag de volgende wedstrijd tegen een ploeg onderin de stand op het programma. We moesten aantreden tegen Armada uit Grevenbicht getraind door ex profvoetballer Jerry Taihuttu. Een speciale wedstrijd was het voor Alessandro Bruisten die tegen zijn oude teamgenoten moest voetballen nadat hij in Mei transfervrij was overgekomen van Grevenbicht. Een ander saillant detail voorafgaande aan deze wedstrijd is dat Roosteren spelers Roel Strooper en Tim Creemers het sterke damesteam van Armada trainen. Op een aantal blessures na werd er met een goede en complete selectie naar de wedstrijd toegeleefd. Voor ons was een overwinning wederom het uitgangspunt en het liefst met daarbij ook goed spel. De eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Het was Roosteren dat veel aan de bal was maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Het eerste gevaar van Roosterse zijde ontstond nadat Kevin Golsteijn zijn man uitspeelde en de zestienmeter binnenging. Het gevaar werd echter door keeper Roel Schoonbroodt van Armada teniet gedaan. Aan de andere kant was het Koen Deuss met een schotpoging, maar zijn schot ging naast het doel van Joost Schouten. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Roosteren steeds meer druk naar voren toe en dit resulteerde in kleine kansen. Het zeer defensief ingestelde Armada had het moeilijk met het spel van Roosteren en kwam er zelden nog uit. Na bijna veertig minuten viel de eerste en verdiende goal, Erwin Vanneer stak de bal achter een verdediger langs en Kevin Leurs nam hem goed mee en schoot binnen. De uitstekend leidende scheidsrechter wuifde het buitenspel vlaggen van Armada grensrechter Ralf Lacroix weg en keurde de goal goed. Met de 1-0 werd de rust bereikt.
Na de rust was het Roosterse veldspel een stuk beter als in de eerste helft en het was duidelijk dat er niet veel meer te duchten was van Armada. Na de 2-0 van een sterke Roel Strooper was de wedstrijd beslist. Het was een aanval uit het boekje, een schitterende pass wederom van Erwin Vanneer op de goed in de ruimte gekomen Paul Pustjens, deze geeft met een goede voorzet Roel Strooper de niet te missen kans. De wedstrijd werd rustig uitgevoetbald en op de irritaties van de Armada spelers werd niet gereageerd. Enige kans van Armada kregen ze vijf minuten voor het einde toen met een goede voorzet Mark Tholen werd bereikt. Zijn kopbal kwam echter in de handen van Joost Schouten die zo voor de 2e wedstrijd op rij de nul hield. Na 5 wedstrijden staan we er met 10 punten goed bij. Het spel begint zich te ontwikkelen en het vertrouwen stijgt. Volgende week spelen de topploegen tegen elkaar. MMC Weert treft dan op Merefeldia en wij moeten richting Maarheeze. Waar we vorig jaar nog in de laatste minuut de 1-0 om de oren kregen in Maarheeze zijn we gebrand op revanche. Wie weet kunnen we dan met een goed gevoel en drie punten op de terugweg afslag Echt pakken en de Echter Kermis gaan afsluiten. Artikel Limburgs Dagblad


Roosteren – FC Maasgouw                        27-09-09

1-0  (1-0)

Na de moeizame winstpartij vorige week in Weert tegen FC ODA stond vandaag voor ons de thuiswedstrijd tegen FC Maasgouw op het programma. De ploeg die getraind wordt door Wil Bongers had vorige week flink uitgehaald tegen Armada en kwam met veel zelfvertrouwen naar Roosteren. Wij hadden echter goed getraind deze week en konden een fitte selectie op de been brengen. Met een paar wijzigingen in de opstelling begonnen we iets na half 3 aan de wedstrijd. Gelijk vanaf het begin werd duidelijk dat Maasgouw niet was gekomen om over zich heen te laten lopen. Toch had de formatie van Erwin Evers het betere van het spel. Het veldoverwicht werd omgezet in kleine kansjes en een fantastisch schot van Paul Pustjens spatte op de lat uiteen. Veel gevaar kwam er van de stilstaande situaties. Na een half uur was het Kevin Leurs die een vrije trap goed indraaide voor de goal. Het was Tim Creemers die de bal met het hoofd zo toucheerde dat de bal achter de keeper in de goal verdween. Na de 1-0 kregen we uit een corner de volgende 200% kans. Het was Tom Parren die pech had dat zijn inzet via de lat en de paal uit de goal kaatste. Maasgouw kwam niet verder dan een enkele corner. Met de 1-0 voorsprong op het scorebord werd de rust bereikt. Na rust viel het spel van de Roosterse ploeg terug en werd de fusieclub uit Thorn en Wessem sterker. Zonder dat Maasgouw echt veel kansen creëerde zorgde ze er wel voor dat we ver terugmoesten. In de omschakeling naar voren hadden we het lastig en dit zorgde dat we niet onder de druk vandaan kwamen. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde. Wederom hadden we niet groots gespeeld maar waren de 3 punten binnen. Zondag wacht ons de voor een aantal spelers speciale derby thuis tegen Armada uit Grevenbicht. De ploeg uit Beeg kent een moeizame start en zal zeker proberen het tij te keren. Aan ons is het de taak de volgende 3 punten te halen met hopelijk beter veldspel. Gezien het overige programma waar Merefeldia te gast is bij Brevendia en MMC thuis HBC ontvangt kunnen we hopen op weer een stap hoger op de ranglijst. Met de Echter kermis in het vooruitzicht zullen we weer alles eraan doen om de punten in Roosteren te houden zodat we na de wedstrijd met de hele club naar Echt kunnen gaan feesten!


FC ODA – Roosteren                            20-09-09

1-2 (1-1)

Na de zware eerste twee seizoenswedstrijden waaruit 1 puntje was behaald ging de Roosterse trots vandaag richting Weert voor de wedstrijd tegen FC ODA. We hadden ons vooraf al voorgenomen dat er vandaag gewonnen moest worden. Met een fitte selectie reisde we af naar Weert en begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten konden we al juichen nadat Roel Strooper een prachtige goal had gemaakt. Met een tegenstander in de rug draaide hij kort weg en schoot de bal onhoudbaar achter de keeper van FC ODA. Dit was het begin waar iedereen op hoopte en we wilden natuurlijk verder. Echter een paar minuten later was het alweer gelijk. Een vrije trap van FC ODA werd in de zestienmeter verlengd en vloog achter onze keeper Joost Schouten. Even hadden we nodig om van deze klap te herstellen. Het veldspel was slecht en er ging meer fout dan goed. Uiteindelijk eindigde we de laatste 10 minuten van de eerste helft nog redelijk. Het was door fantastisch keeperswerk dat de kopstoot van Roel Strooper niet in de touwen vloog. Met een 1-1 stand werd de rust bereikt. Na de rust hebben we vijf hele zware minuten gehad. Als eerste kregen we een strafschop tegen die gelukkig goed gered werd door onze keeper, daarna werd een bal van de lijn gekopt door Alessandro Bruisten en volgde nog een schot op de paal. Bekomen van deze schrik begonnen we weer te voetballen. Na ruim een uur voetbal was het Marco Pustjens die Coen Tulfer in de diepte stuurde, deze gaf een prima voorzet die door Paul Pustjens binnen werd gewerkt. Deze treffer zorgde ervoor dat we met meer vertrouwen gingen voetballen. Over wat er daarna nog is gebeurd kunnen we kort zijn, de scheidsrechter was niet zuinig met z`n gele kaarten en had schijnbaar ingezet op een gelijk spel. Met 9 spelers hebben we de hachelijke slotfase overleefd en zijn de punten binnen. Het spelniveau kan en moet nog altijd veel beter. Echter met deze overwinning op zak en een flinke sprong in de stand kan er met veel vertrouwen worden uitgekeken naar de thuiswedstrijden tegen Maasgouw en Armada.


Roosteren – MMC Weert                             13-09-09

1-2 (0-2)

Na een redelijke seizoensopening met een gelijkspel in Stramproy tegen Brevendia stond vandaag onze eerste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander van vandaag is het uit Weert afkomstige MMC. Een tegenstander die we al een aantal jaren bij ons in de klasse hebben en waar we geen goede herinneringen aan hebben. De ploeg uit de wijk Moesel is deze competitie gestart met een aantal nieuwe spelers en zijn volgens de insiders de gedoodverfde titelkandidaat. Wij hadden echter vertrouwen in eigen kunnen en wilden ons eigen spel gaan spelen. Met de in de basis teruggekeerde Ruud Simons begonnen we slap aan de wedstrijd. Het spel van de thuisploeg was zoals het weer, gezapig werden de duels aangegaan en er was teveel ontzag voor de tegenstander. Na een minuut of twintig mocht een middenvelder van MMC vrij uithalen van de 16-meter en liet zo onze keeper kansloos. Niet veel later was het weer raak voor de gasten, een indirecte vrije trap werd gevaarlijk ingedraaid en achter onze keeper gekopt. Verder kwamen we de eerste helft er niet aan te pas en hebben we vooral achter de tegenstander aangelopen. Het rustsignaal gaf ons dan ook de tijd om te praten over hoe het anders moest. Met enige tactische omzettingen werd de 2e helft flink gas gegeven. Er ontstonden mogelijkheden maar dit resulteerde nog nergens in. MMC beperkte hierna tot het blind wegschieten van ballen en probeerde te counteren, hetgeen ze zeker een aantal keren gevaarlijk deden. Na ruim 75 minuten voetballen was het eerst Roel Strooper  nog die een mooie kans miste op de aansluitingstreffer. Een paar minuten voor tijd was het Marco Pustjens die zorgde voor een aantal spannende minuten. De goal viel echter te laat en het bleef bij de 1-2 einduitslag. Gezien het wedstrijdbeeld zeker in de eerste helft een dikverdiende nederlaag tegen een betere tegenstander. Echter hebben we ook kunnen constateren dat wanneer we beter hadden begonnen we van deze ploeg niet hadden hoeven te verliezen. Het seizoen is gelukkig nog lang en volgende week zal er flink gas gegeven moeten worden als we voor de uitwedstrijd naar Weert afreizen. Tegenstander dan is FC ODA. De tweede helft vandaag geeft hoop op meer, maar dan zullen we wel beter moeten starten en beginnen met de basis: het winnen van de persoonlijke duels!!!!


Brevendia – Roosteren                                        06-09-2009

1-1  (1-0)

Na een lange zomerstop en een goede voorbereiding begon vandaag de competitie. Tegenstander was het uit Stramproy afkomstige Brevendia dat getraind wordt door een oud speler van VV Roosteren, Ger Creemers. Brevendia dat het vorig seizoen net niet haalde in de 3e klasse heeft dit seizoen een aantal versterkingen erbij gekregen. Op papier een lastig karwei. Vandaag zou ook voor onze nieuwe trainer een speciale wedstrijd zijn, hij trainde namelijk een aantal seizoenen de tegenstander van vandaag. Gesterkt door een goede voorbereiding en een vrijwel complete selectie vertrokken we naar Stramproy. Met de nieuwkomers Joost Schouten, Alessandro Bruisten, Coen Tulfer en Kevin Golsteijn in de basis begonnen we even na half 3 aan de eerste uitdaging van het seizoen. De wedstrijd begon vrij nerveus en beide ploegen hadden moeite om de rust aan de bal te bewaren. Het ging lekker tegenelkaar op zonder dat er grote kansen ontstonden. Na een half uur spelen kwam het doelpunt voor Brevendia dan ook uit de lucht vallen. Een verre `slinger`worp van de linksback belande in onze zestienmeter. De gehaaide spits Maikel Evers maakte een goede actie en frommelde de bal in de korte hoek achter onze doelman Joost Schouten. Een enorme tegenslag voor de ploeg van Erwin Evers. Gelijk vanaf de aftrap had het trouwens al 1-1 kunnen staan. Na goed doorgaan van Coen Tulfer en een voorzet op maat was het Paul Pustjens die de kans kreeg. Echter een sterk optreden van de keeper zorgde ervoor dat de bal niet over de lijn ging. Ook een vermeende buitenspelgoal van Erwin Vanneer werd op advies van de grensrechter afgekeurd. De ruststand zou dan ook 1-0 in het voordeel van de groen-witten zijn. Na de rust kwamen we fel uit de kleedkamers en dat resulteerde in enkele kleine kansen. Echter was Brevendia nog dicht bij een tweede doelpunt na een snelle en goed uitgevoerde counter. De laatste twintig minuten werd Roel Strooper doorgeschoven naar de spitspositie, en kwam Kevin Leurs erin voor Coen Tulfer. Niet lang hierna werd Kevin Leurs goed vrijgespeeld op de linkerflank en met een afgemeten voorzet bediende die Paul Pustjens op z`n wenken, deze kopte de bal snoeihard in het doel en zorgde dat beide ploegen weer naast elkaar stonden. In het laatste kwartier had het beide kanten uit kunnen gaan waar het niet dat de krachten bij beide ploegen langzaam wegvloeiden. De 1-1 einduitslag is een terechte uitslag gezien de wedstrijd. Een uitslag waar beide ploegen mee kunnen leven en waar verder op gebouwd kan worden. Voor Brevendia wacht volgende week de lastige wedstrijd in Maarheeze. Voor ons wacht een mooie wedstrijd tegen MMC Weert. Net zoals vandaag zullen we alles geven en zien we wel hoever we komen. Met de trouwe aanhang van Roosteren langs de lijn gaat dit helemaal goed komen!