Activiteiten
Agenda
Op vrijdagavond 20 april organiseert de Activiteitencommissie de Hippy Night. Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

VVR op Facebook

Verjaardagen

ROOSTEREN 2-BORN 2 20-04-2008

2 - 1

Wegens een aantal schorsingen in het 1ste elftal, en blessures van Hein Hagen en Kevin Leurs, konden we voor deze wedstrijd maar 11 man op de been brengen. Later kwam hier Mark Parren nog bij. Born had slechts vijf punten behaald dit seizoen, waarvan 3 tegen Roosteren. Dit moest uiteraard rechtgezet worden. Ondanks de krappe selectie begon Roosteren sterk aan de wedstrijd. De tegenstander werd gelijk vastgezet op hun eigen helft. Roosteren wist al snel op voorsprong te komen. Gaston Vogel speelde vanaf de achterlijn Danny Janssen aan. Deze schoot vanaf links mooi binnen in de lange hoek. Na de voorsprong bleef Roosteren doordrukken en kansen creëren. Onze goed spelende achterhoede gaf zo goed als niets weg. Ongeveer een kwartier voor rust wist Gaston Vogel de voorsprong te vergroten. Eerst passeerde hij beheerst de keeper, en vervolgens werkte hij, wederom met links, de bal in een leeg doel. Voor rust had Roosteren ook nog mogelijkheden om de score te vergroten, maar enkele mooie kansen werden niet benut. Zo konden we gaan rusten met een 2-0 tussenstand. Gelijk na rust wist Born iets terug te doen. Een schot vanaf 20 meter belande achter onze doelman. Na deze goal geloofde Born er nog enigszins in. Doordat Roosteren de bal niet meer in eigen bezit wist te houden, kon Born druk zetten. Tot kansen leiden dit echter niet. Roosteren kreeg wel nog enkele grote kansen via enkele gevaarlijke uitvallen. Deze werden vakkundig om zeep geholpen en zo bleef het tot de laatste minuut spannend. Toch bleven de 3 punten, geheel verdiend in Roosteren.

 

SUSTEREN 3 - ROOSTEREN 2 06-04-2008

2 - 3

Op deze zonnige zondag morgen stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Susteren op het programma. Eerder dit jaar werd op eigen bodem met grote cijfers verloren van Susteren. Bij Roosteren was iedereen erop gebrand om revanche te nemen op de rivaal uit het naastgelegen dorp. Hein Hagen moest verstek laten gaan voor deze derby wegens een flinke voetblessure. Hierdoor werd de laatste man positie ingevuld door Theo Wolfs. Vanaf de aftrap liet Roosteren gelijk merken dat ze voor de 3 punten kwamen. Bijna alle duels werden gewonnen en er werden meerdere mooie combinaties op de mat gelegd. Al vroeg in de wedstrijd werd Roosteren beloond voor deze sterke openingsfase. Na een mooie aanval over rechts gaf Rico Niessen een mooie voorzet af bij de 2de paal. Gaston Vogel wist wederom met links af te ronden. Dit is alweer de 3de wedstrijd op rij dat Gaston het net weet te vinden. Opvallend is dat hij dat elke keer met zijn linkerbeen deed. Misschien is hij wel links? Roosteren bleef Susteren onder druk zetten. Even later had Roosteren weer een mooie aanval, dit maal over links. De sterk spelende Gaston Vogel wist door te breken over links, en gaf een prima voorzet af die door Guido van Wegberg beheerst werd afgerond. Vlak voor rust kreeg Roosteren geheel onnodig een goal tegen uit een hoekschop. Hierdoor gingen we rusten met een 1-2 tussenstand. Theo Wolfs viel onder rust uit met een rugblessure. De Roosterse trainersstaf gaf aan niet het hele elftal te willen omgooien, en liet Ken Swagten de positie van Theo Wolfs innemen. Dit bleek een goede keuze, Ken voerde zijn taak meer dan goed uit! In de 2de helft wist Susteren een veldoverwicht te creëren. Roosteren wist wel enkele keren gevaarlijk te worden via de vele ruimtes die Susteren weggaf. Ongeveer 20 minuten voor tijd kreeg Roosteren een geheel terechte strafschop. Na een mooie inspeelpass van Frans Aerts op Kevin Leurs, ging laatstgenoemde slim over het been heen van een Susteren verdediger binnen de beruchte lijnen. Kevin Leurs eiste zelf de penalty op, en zoals meestal het geval is wist hij dit buitenkansje zonder enige twijfel te verzilveren, 1-3. Susteren wist 10 minuten voor tijd de wedstrijd nog spannend te maken. Een aanvaller van Susteren brak door over onze linkerkant en schoot zelf knap binnen. De laatste 10 minuten wist Roosteren zonder al te veel moeite de voorsprong te verdedigen. Al met al mag dit gerust een zeer knappe prestatie genoemd worden, zeker aangezien Roosteren de 2de helft met een zeer jong team speelde. Volgende week staat wederom een derby op het programma, dan is Born de tegenstander. We mogen dan aannemen dat de Born legende Lou Canton zeker zal komen kijken.

 

ROOSTEREN 2 - OVCS 2 30-03-2008

4 - 0

Na 4 nederlagen op rij moest er vandaag maar eens gewonnen worden. Lange tijd was er twijfel of het duel tegen de ploeg uit Ophoven doorgang kon vinden. Ondanks het slechte weer kon er gewoon gevoetbald worden. OVCS had een ervaren ploeg, de eerste helft wisten ze ons ook lange tijd onder druk te zetten. Toch wist Roosteren enkele kansen te creëren, maar helaas geen doel te treffen. OVCS was de eerste helft feller en beter, en Roosteren mocht van geluk spreken dat het 0-0 stond met rust. Na rust werd uit een ander vaatje getapt door Roosteren. We wisten meer duels te winnen en ook veel kansen te creëren. Het duurde dan ook niet lang dat de 1-0 viel. Guido Canton wist van 16 meter een goed schot af te lossen. Hierop wist de keeper van OVCS nog net redding te brengen. De bal bleef op ongeveer 6 meter liggen. Hierna was het een OVCS verdediger die onder druk van Gaston Vogel de bal in eigen goal liep. Al snel wist Roosteren uit te lopen naar 2-0. Bram Bohnen schoot nog tegen de keeper op. Uit de rebound was het Gaston Vogel die uit een moeilijke hoek binnen schoot, met LINKS! Even later kwam Mark Parren bij Roosteren in het veld. Hij kreeg gelijk de aanvoerdersband om zijn arm. Als vanouds wist hij het spel te verdelen. Dit zorgde al snel voor gevaar. Via een schot van Mark Parren wist Guido Canton de afgeslagen bal binnen te werken. Even later was het weer Guido Canton die via een mooi afstandschot de 4-0 maakte. Na 4 nederlagen werd er dus eindelijk weer eens gewonnen. Dit is ook zeer goed gevierd geworden door een paar mannen van het 2de elftal. Volgende week staat de derby tegen Susteren op het programma, hier tegen hebben de mannen uit Roosteren zeker nog iets goed te maken.

ROOSTEREN 2 - MAASBRACHT 2 16-03-2008

1 - 3

Ondanks het slechte weer kon de wedstrijd tegen Maasbracht gewoon doorgaan. Het was al de derde keer in dit seizoen dat we het tegen de mannen uit Maasbracht op moesten nemen. De vorige 2 ontmoetingen werden allebei gewonnen door ons. Wegens de slechte resultaten van de afgelopen weken zou dit zeker geen garantie voor een overwinning te zijn. De wedstrijd was vrij hard, maar wel sportief. Het eerste half uur ging gelijk op en waren er weinig kansen voor beide ploegen. Roosteren wist een kans te creëren via Theo Wolfs maar zijn inzet trof geen doel. Na een half uur werd Maasbracht sterker en hierdoor kwamen zij vlak voor rust op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd binnengewerkt, 0-1. Onder rust werd afgesproken dat er nog niets verloren was en dat we vol voor de winst zouden gaan. Echter gelijk na rust kregen we de 0-2 tegen. Een vrije trap vanaf de middencirkel verdween achter onze keeper. Ongeveer 20 minuten voor tijd wist Roosteren iets terug te doen via Gaston Vogel. De keeper van Maasbracht wist in eerste instantie redding te brengen op diens kopbal. In de rebound liet Gaston Vogel de keeper kansloos, 1-2. Hierdoor kregen wij nog goede hoop op de gelijkmaker. Echter een paar minuten later kregen we weer een doelpunt tegen. Dit keer was het Ken Swagten die de bal ongelukkig in eigen doel werkte.


LINDENHEUVEL 2 - ROOSTEREN 2 09-03-2008

4 - 1

Op deze winderige zondag stond de lastige uitwedstrijd tegen Lindenheuvel op het programma. Deze ploeg is de koploper in onze klasse. We moesten het doen zonder Rob Thissen die op vakantie is, en Kevin Leurs werd doorgeschoven naar het eerste elftal. Lindenheuvel liet gelijk zien waarom het lijstaanvoerder is in onze klasse. Via mooi combinatie voetbal wisten ze gelijk druk te zetten op ons doel. Dit resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong. We wisten nog via enkele uitvallen gevaarlijk te worden maar het was vooral Lindenheuvel de kansen kreeg. Toch wist Roosteren iets terug te doen via Danny Janssen, hij rondde een aanval over links bij de 2de paal af. Gelijk hier na maakte Lindenheuvel nog de 3-1 en dit was tevens de ruststand. Na rust was het weer Lindenheuvel wat het spel maakte. Lindenheuvel wist nog 1 maal te scoren via een mooie actie van hun spits. 4-1 Was de eindstand, en eerlijk is eerlijk, dit was geheel terecht. Volgende week komt Maasbracht op bezoek en dan wordt het na 3 nederlagen op rij weer eens de hoogste tijd op de punten te pakken.


ROOSTEREN 2-HASLOU 3 02-03-2008

1-3

Deze zondagmorgen stond de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde Haslou op het programma. We moesten het doen zonder keeper Martijn Cillekens, die ziek was. Zijn plaats onder de lat werd verdienstelijk ingenomen door Barry Parren. De eerste helft ging vanuit onze kant gezien redelijk. We wisten enkele kansen te creëren maar het bleef 0-0. Na een half uur spelen wist Rob Thissen hier verandering in te brengen. Hij ronde een mooie actie over links beheerst af. Kort voor rust wist Haslou ook enkele kansen te creëren maar de stand bleef 1-0. Na rust kreeg Roosteren nog enkele grote kansen om de score te vergroten. Deze werden echter gemist en aan de andere kant wist Haslou wel het netje te vinden. Via een corner ontstond een scrimmage die uiteindelijk in het doel verdween. Nog geen minuut later wist Haslou zelfs op voorsprong te komen. Na balverlies van Roosteren schakelde Haslou snel om en kon de spits van Haslou alleen op het doel van Barry Parren aflopen. Hij faalde niet, 1-2! Roosteren ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook nog een paar goede mogelijkheden maar de stand bleef 1-2. Vlak voor tijd wist Haslou uit een vrije trap de score nog te verhogen tot 1-3. Deze wedstrijd had zeker niet verloren hoeven gaan. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen koploper Lindenheuvel op het programma. Er zal dan een stuk beter gespeeld moeten worden willen we een of meerdere punten behalen tegen de koploper.

 

ROOSTEREN 2 - LINNE 2 24-02-2008

1 - 2

Op deze mooie zondagmorgen stond de wedstrijd tegen het hooggeklasseerde Linne op het programma. Als we deze wedstrijd winnend af zouden sluiten, wisten we dat we volop mee konden doen in de titelrace. Martijn Vanneer en Ralf Smeets kwamen onze gelederen deze morgen versterken. Beide heren, die normaal in het eerste elftal spelen, keerden terug van blessures en konden in het 2e elftal wedstrijdritme opdoen. Linne werd, na een gelijkopgaand begin, steeds sterker. Roosteren wist nog wel een paar keer gevaar te stichten via schoten van Ralf Smeets en Kevin Leurs. Maar het was Linne die geheel verdiend op voorsprong kwamen. Na een aanval van Linne over onze rechterflank, kon een speler van Linne de bal makkelijk binnen werken. Even later werd het zelfs 0-2. Een afstandschot van 20 meter verdween over onze doelman Martijn Cillekens. Deze Martijn Cillekens kon vlak voor rust de spanning niet meer aan. Bij een uittrap spande hij zich zo erg in, dat hem een appeltje in de broek viel. Tijdens de rust wist hij dan ook niet snel genoeg in het kleedlokaal te komen, om hier op het toilet het karwei af te maken. De 2de helft ging Roosteren vol op de aanval spelen en wisten we meer druk op het doel van Linne te zetten. Dit resulteerde na een kwartier spelen in de 2de helft in de aansluitingstreffer. Na een corner van Guido Canton schoot Danny Janssen op doel. Zijn schot werd met de hand gekeerd door een Linne speler, penalty! Dit buitenkansje werd beheerst benut door de “altijd rustige” Kevin Leurs. Linne moest vervolgens verder met 10 man wegens een blessure en het gebrek aan wissels. Roosteren kon nog enkele keren gevaarlijk worden maar de keeper van Linne hield zijn doel schoon met enkele sterke reddingen. Wegens gebrek aan geduld wist Roosteren geen gebruik te maken van de man meer situatie. Eerlijk is eerlijk, Linne was dan ook meer dan de terechte winnaar. Volgende week zullen we ondanks deze nederlaag de draad weer op moeten pakken, dan komen de mannen van Haslou op bezoek.


ROOSTEREN 2 - EVV 3 17-02-2008

2 - 1

Ondanks de nachtelijke vorst kon de wedstrijd gewoon doorgaan. Deze zondag kwamen de mannen van E.V.V. op bezoek en beloofde het dus een spannende wedstrijd te worden. Wegens enkele afwezigen bij het eerste elftal, schoven Frans Aerts, Kevin Leurs en Rob Thissen een elftal door. Goed nieuws was dat Guido Canton en Barry Parren hun rentree konden maken na lang blessureleed. Na een redelijk begin kreeg E.V.V. na 15 á 20 minuten het betere van het spel. Dit resulteerde ook in de openingstreffer. Martijn Cillekens kon eerst nog redden op een schot, maar in de rebound werd hij kansloos gelaten en zo kwam E.V.V. op voorsprong. Even later mocht Roosteren nog van geluk spreken dat een goal van E.V.V. werd afgekeurd wegens buitenspel. Theo Wolfs zorgde met een wonderschone volley bijna voor de gelijkmaker, hij trof echter de lat. Kort voor rust was het Barry Parren die wel het net wist te vinden. Via een geplaatst afstandschot wist hij de keeper van E.V.V. te verschalken. Zo gingen we de rust in met een 1-1 tussenstand en hier mochten we niet over klagen. Onder rust werd afgesproken om de 2de helft uit een ander vaatje te tappen en vooral meer duels te winnen. Wat volgde was een zeer felle en spannende 2de helft met kansen over en weer. Eerst wist Guido Canton over links door te breken en schonk hij een mooie kans aan Danny Janssen, maar deze faalde echter. E.V.V. kon enkele keren gevaarlijk worden maar Martijn Cillekens had enkele katachtige reacties in huis waardoor de stand gelijk bleef. Hier kwam in de slotfase alsnog verandering in. Gaston Vogel brak door over links en gaf met zijn linkerbeen voor. Danny Janssen nam de bal knap aan en plaatste de bal achter de E.V.V. doelman, 2-1! In de daarop volgende minuten wist E.V.V. geen gevaar meer te stichten en dus was de overwinning een feit. Na deze mooie wedstrijd vol strijd en passie kunnen we ons opmaken voor volgende week. Dan komt het hooggeklasseerde Linne op bezoek. Willen we een rol van betekenis spelen in de titelstrijd, dan zal er gewonnen moeten worden tegen Linne!


SINT JOOST 2 - ROOSTEREN 2 10-02-2008

1 - 3

Na de lange winterstop, en voor sommige de zeer zware carnavalsweek, reisde we met een nagenoeg fitte selectie af naar Sint Joost. Alleen Jack Golsteyn en Kai Beckers ontbraken. Hein Hagen hadden we uitgeleend aan het derde. Goed nieuws was dat ‘good old’ Theike Wolfs weer terug was gekeerd van een blessure. In de beginfase kregen we enkele kleine kansen. Rob Thissen kon vrij doorlopen op de keeper, maar hij werd onterecht teruggevlagd door de grensrechter. Wat volgde was een gelijk opgaand duel zonder al te veel kansen. Na ongeveer een half uur spelen kwam hier verandering in. Theo Wolfs dreef de bal van achteruit op en speelde Rob Thissen aan. Deze draaide knap weg van zijn tegenstander en brak door over links. Vervolgens legde hij de bal af op Danny Janssen. Deze plaatste de bal in de lange hoek en liet de keeper kansloos, 0-1! Na de 0-1 werd Sint Joost sterker. Martijn Cillekens (alias de witte Gomes) hield Roosteren op de been. Zo konden we met een 0-1 voorsprong de rust ingaan. Na rust probeerde Sint Joost druk te zetten, zo ontstond er veel ruimte voor ons. Na 10 minuten was het weer Rob Thissen die een mooie pass verzond naar Kevin Leurs. Deze zette goed door en wist vanaf rechts de bal achter de keeper te werken, 0-2! Even later was het Kevin Leurs die een indraaiende corner verzond. Deze werd door de keeper van Sint Joost gepromoveerd tot goal, 0-3! 10 Minuten voor tijd wist Sint Joost nog iets terug te doen via een afstandsschot waar zelfs Martijn Cillekens geen antwoord op had. Op het laatste wist Roosteren nog enkele keren gevaarlijk te worden via onder andere Guido van Wegberg. Hij had enkele slaloms in huis waar menig skiër jaloers op zou zijn. Het bleef echter bij 1-3. Al met al een knappe overwinning waar we moed uit kunnen putten voor volgende week. Dan komt het altijd lastige E.V.V. op bezoek en zal er weer hard geknokt moeten worden voor de 3 punten. 

OVCS 3 - ROOSTEREN 2 14-10-2007

0 - 3

De blessuregolf die Roosteren al enige tijd teistert, trof Roosteren 2 deze week zelfs zo dat twee vaste waarden met het eerste elftal mee moesten. Gelukkig was de trainersstaf er ook deze week in geslaagd om adequate vervangers op te trommelen.

Omdat het basis elftal op enkele plaatsen gewijzigd was begon Roosteren de wedstrijd voorzichtig. Terugzakkend op eigen helft werd het spel aan de tegenstander overgelaten. Deze aanpak werkte zoals gepland. De aanvallers van dethuisploeg wist zich nauwelijks raad met de kleine ruimtes ook werd de opbouw van achteruit vaak verwaarloosd. Hierdoor bleef Roosteren gemakkelijk overeind en loerde het voorzichtig op de counter. Binnen het half uur had was er succes, de eerste echte uitbraak van de Roosterse aanvallers werd op snelheid en met overzicht uitgevoerd tot aan eindstation Bram Bohnen die de bal over de doellijn werkte. De thuisploeg was hierna aangeslagen en nog enkele scherpe counters zorgden voor goede scoringsmogelijkheden. Het geluk ontbrak echter om verder afstand te nemen.

Een kwartier voor rust veranderde het spelbeeld, de thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd en won de meeste duels. Dit leidde tot enkele gevaarlijke situaties. Roosteren kwam zelfs een keer heel goed weg nadat een OVCS speler een enorme kans miste. Toch werd zonder kleerscheuren de rust gehaald.

De tactische bespreking onder rust hadden effect. Na rust konden de bezoekers het aanvalsspel van de thuisclub weer controleren. De aanvallendere speelwijze van OVCS had een averechts effect. Achterin werden de ruimtes groter en bood mogelijkheden voor een snelle aanval van Roosteren. Het was dan ook uit de omschakeling dat wederom Bram Bohnen de 0-2 op het scorebord bracht. De thuisclub kon ook hierna het lek achterin niet boven krijgen, zoals eerder werden Randy Feron en Bram Bohnen zeer gevaarlijk uit de omschakeling. Er was echter een overtreding op de doorgebroken Ruud Cuypers voor nodig om de 0-3 te laten noteren. Het was Paul Leurs die de pingel hard en (niet al te) zuiver binnenschoot. Al met al een verdiende overwinning voor het slim spelende Roosteren dat nu een week kan rusten om uitgerust tegen rivaal Susteren aan de aftrap te verschijnen.


MAASBRACHT 2 - ROOSTEREN 2 07-10-2007

1 - 3

Na twee verliezen op rij had Roosteren de punten hard nodig. De uitwedstrijd tegen Maasbracht was dan ook van groot belang.

Geheel tegen traditie in begon Roosteren de wedstrijd met de druk naar voren. De thuisploeg werd zoveel mogelijk op eigen helft gestoord en vast gezet waardoor hun de opbouw erg lastig werd gemaakt. Nadat de Roosterse aanval enkele kansen had gecreëerd maar helaas ook gemist had was het Jack Golsteyn die scoorde. Ron Mols kopte een corner terug de menigte in en Jack was degene die het scherpst reageerde. Nog voor rust was het Rob Thissen die los wist te komen van zijn man en de score verdubbelde. Even later kreeg Rob een enorme kans om Roosteren helemaal in veilige haven te schieten maar de kans kwam zo onverwacht dat hij schrok en de bal op de paal plaatste.

Dit laatste maakte hij na rust echter persoonlijk goed. Uit een voorzet van Kevin Leurs kogelde hij enkele minuten na de rust de 0-3 keihard binnen. Vanaf toen was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Maasbracht drong nog wel even aan maar kon geen moment echt gevaarlijk worden. Het doelpunt van de thuisclub kwam dan ook voort uit een inschattingsfout van de Roosterse doelman. Al met al kon Roosteren drie verdiende punten aan het totaal toevoegen, met een voorzichtig oog kan nu weer naar boven gekeken worden.


ROOSTEREN 2 - LINDENHEUVEL 2 30-09-2007

0 - 2

Na de verrassende nederlaag in Elsloo stond Roosteren voor de lastige klus om tegen het sterke Lindenheuvel wel de drie punten te halen.

Direct werd duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Waar de thuisclub zich liet terugzakken en de ruimtes achterin klein hielden waren het de bezoekers die door de vrijheid van hun verdedigers verzorgt voetbal speelden. Zoals wel vaker stond het hele elftal van Roosteren goed opgesteld waardoor de bezoekers ondanks veldoverwicht nauwelijks gevaarlijk werden. De grootste kans was zelfs voor Roosteren. Uit een voorzet van de opgekomen Theo Wolfs wist Rob Thissen van dichtbij het doel te missen. Mede hierdoor stond er met rust nog steeds de brilstand op het scorebord.

Na rust veranderde het spelbeeld weinig. Lindenheuvel bleef sterker maar Roosteren bleef alert en kon zodoende gevaar voorkomen. Roosteren kwam er via Randy Ferron nog twee keer gevaarlijk uit maar beide keren was het een uitstekende redding van de Lindenheuvelse doelman die een goal in de weg stond.

Uiteindelijk ging het dan toch mis, een aanval van Lindenheuvel mocht doorgaan ondanks buitenspel en een opkomende speler schoot raak op de teruggelegde bal.

Hierna ging Roosteren meer de aanval zoeken maar slaagde maar lastig in die opzet. Toen uit een corner zelfs de 0-2 op het scorebord kwam was het gedaan. Roosteren probeerde wel maar bleek niet bij machte om het de bezoekers lastig te maken.

 

HASLOU 3 - ROOSTEREN 2 23-09-2007

2 - 1

Met negen punten uit drie wedstrijden op zak vertrok Roosteren vol vertrouwen richting Elsloo. In de eerste minuten van de wedstrijd was toch al duidelijk dat het geen gemakkelijke dag zou worden. Het Roosterse spel verliep stroever dan normaal en ook het veld hielp niet mee in dit aspect. In de matige eerste helft kon Roosteren het aantal kansen tegen zeer beperken en kreeg zelf nog twee uitstekende mogelijkheden. Het geluk ontbrak echter om met een voorsprong te gaan rusten.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks, Roosteren bleef zoeken en duwen zonder veel ruimte te vinden. De openingstreffer viel dan ook op illustratieve wijze. Na een lange bal van HASLOU was er een miscommunicatie tussen doelman en verdediging waardoor de doorgelopen aanvaller een buitenkansje werd gepresenteerd.

Hierna ging Roosteren er feller tegenaan. Na enkele kleine kansjes viel de gelijkmaker door een hard afstandschot van Hein Hagen. Waar de verwachting was dat er minimaal een punt meegenomen zou worden sloeg het noodlot toe. HASLOU brak uit over links en de korte voorzet werd bij de eerste paal binnengewerkt. Hierna probeerde Roosteren nog te jagen op de gelijkmaker maar dit alles was tevergeefs. Met een lastig programma voor de boeg staat de voormalig koploper weer met de voeten op de grond.

 

ROOSTEREN 2 - BUCHTEN 2 16-09-2007

3 - 0

Met reeds zes punten op zak was de traditioneel beladen wedstrijd tegen Buchten er een van extra belang. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat voor Roosteren alleen een overwinning voldoende was. Geheel tegen de huisstijl in werd zelfs de aanval gezocht. Al vroeg in de wedstrijd pakte dit goed uit. Na een goed kwartier spelen werd er van rechts een lage voorzet het strafschopgebied in gebracht, hier was Rob Thissen het meest alert en scoorde dus de openingstreffer tijdens zijn competitiedebuut bij het tweede elftal.

Roosteren bleef in de aanval en toen aanvoerder Rico Niessen werd neergehaald in het 16-meter gebied reste de scheidsrechter niks anders dan Roosteren een penalty toe te kennen. Deze werd zelfverzekerd benut door Kevin Leurs. Voor de bezoekers betekende dit echter niet dat ze rust kregen, nog voor rust was het Frans Aerts die de 3-0 ruststand op het scorebord zette.

De grote voorsprong deed Roosteren direct na rust weinig goed. Het elftal starte niet scherp en het eerste kwartier na rust waren de bezoekers dan ook in de aanval. De twee grote kansen die Buchten kreeg waren echter niet aan de aanvallers besteedt.

Met de schrik vrijgekomen herstelde Roosteren zich weer waardoor de resterende speeltijd makkelijk werd uitgevoetbald. De score had zelfs stukken hoger kunnen uitvallen ware het dat het vizier de 2e helft niet op scherp stond bij Roosteren.

Met negen punten uit drie wedstrijden is Roosteren 2 nu de tevreden koploper.

 

E.V.V. 3 - ROOSTEREN 2 09-09-2007

0 - 1

Na een week vol blessureleed was de technische staf er toch in geslaagd een volwaardige selectie af te vaardigen richting Echt. Met de wedstrijd van vorig jaar in het hoofd stond er immers een lastige klus te wachten. Roosteren kwam dan ook goed uit de startblokken en was direct bij de les. Toch was het de thuisploeg uit Echt die het meeste balbezit had. Door als collectief goed opgesteld te staan en op de juiste momenten druk te zetten kwam E.V.V. de eerste helft niet aan echte doelpogingen toe. Ook de uitbraken van Roosteren waren over het algemeen gevaarloos. Daar kwam pas verschil in toen linkspoot Kevin Leurs vanaf rechts naar binnentrok. Zijn furieuze schot was de Echter keeper te machtig. Hierdoor kwam Roosteren halverwege de eerste helft op de gewenste voorsprong.

Vooral in de tweede helft oefende de thuisploeg veel druk naar voren uit en moest Roosteren zich beperken tot tegenhouden. Dit lukte naar behoren, slechts twee schotkansen werden weggegeven en deze werden prachtig gekeerd door doelman Cillikens. Op het einde was het zelfs Roosteren dat door de snelheid en inzet van invallers Randy Ferron en Gaston Vogel enkele keren gevaarlijk uitbrak.

Echt gevaarlijk werden beide partijen niet meer en dus bleef de voorsprong op het scorebord staan. Opgelucht kon Roosteren de drie punten mee naar huis nemen.

ROOSTEREN 2 - SINT JOOST 2 02-09-2007

1 - 0

Na weken keihard getraind te hebben, zo hard zelfs dat Ceriel Pustjens geblesseerd moest afhaken, stond eindelijk de eerste competitiewedstrijd voor de deur. De waarschuwingen vooraf dat het gepromoveerde Sint Joost niet onderschat moest worden bleken waarheid. In de beginfase stelden de bezoekers zich slim op waardoor het voor Roosteren lastig was om de opening te vinden. Dit resulteerde in een zoekend rondspelen van de bal zonder al te veel dreiging te veroorzaken.

Toch werd uiteindelijk een opening gevonden, na een prima voorzet van de rechterkant, was Ruud Cuypers voor het doel het meest alert. Hierdoor promoveerde hij de voorzet met een keiharde kopstoot tot doelpunt.

Nog voor rust was het dezelfde Ruud Cuypers die een uitgelezen kans had om de 2-0 op het scorebord te brengen, helaas raakte hij de hoge bal niet goed. Ook Kevin Leurs had nog een kans om de score uit te breiden maar hij werd op het laatste moment door de vijandelijke verdediging gestuit.

Waar voor rust Roosteren de iets bovenliggende partij was, veranderde dit beeld na rust. Sint Joost ging feller en aanvallender spelen en Roosteren werd achteruit gedrongen. Mede door eigen onnauwkeurigheid slaagde Roosteren er niet in om meer vooruit te spelen. Ondanks de druk slaagde de Thuisploeg erin het aantal vijandelijke kansen tot een minimum te beperken. Toen vlak voor het einde een gaatje in de verdediging te bespeuren was reageerde doelman Martijn Cillekens hoogst alert en ruimde het gevaar op. Zonder kleerscheuren werd het laatste fluitsignaal gehaald en Roosteren kon zijn eerste maar zwaarbevochten overwinning bijschrijven.