Activiteiten
Agenda
Op vrijdagavond 20 april organiseert de Activiteitencommissie de Hippy Night. Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

VVR op Facebook

Verjaardagen

Linne 4 – Roosteren 3                                             3-5-2009

0 – 1

Op de deze laatste speeldag van de competitie moesten we het opnemen tegen de mannen uit Linne. De thuiswedstrijd werd vrij eenvoudig door ons gewonnen, en wel met 3-0. Aangezien Linne de laatste tijd meerdere punten aan het pakken was, wisten we dat we de 3 punten zeker niet voor niks zouden krijgen. Dit bleek wel in de eerste fase van het duel, waarbij Linne als een speer uit de startblokken schoot. Gelukkig stond keeper Martijn Cillekens enkele keren goed “in de weg”. Ook Rene Sliepen en Mark Parren stonden 2x op de juiste plaats, en keerden de bal op de lijn. Na deze opening van Linne was het Roosteren dat meer en meer de opening ging zoeken. We creëerden op deze manier enkele kansen, maar de 0-1 wilde maar niet vallen. In de 2de helft was het Roosteren dat de klok sloeg. Na een dik kwartier spelen wist Jory zijn directe tegenstander te “poorten”. Nadat hij deze mooie actie gemaakt had zette hij de bal voor, richting Patrick Pustjens. De voorzet was precies op maat, en Patrick kon aanleggen voor de 0-1. Gelukkig faalde Patrick niet, en de 0-1 was een feit! Na de openingstreffer verhoogden we de druk op de defensie van Linne, om zodoende nog een doelpunt te maken en de wedstrijd in het slot te gooien. Maar helaas werden alle schoten geblokt door, ofwel een verdediger van Linne, ofwel de keeper. Doordat wij na deze kansenregen nog steeds op een magere 0-1 stonden, rook Linne de kans om gelijk te komen. De druk van Linnense zijde werd hoger, en we moesten vol aan de bak om een gelijkmaker te voorkomen… Gelukkig gaf onze verdediging geen krimp, alsmede onze keeper!! Door deze goede inzet konden we de laatste wedstrijd van het seizoen beëindigen met een dik verdiende 0-1 overwinning. Terugkijkend op afgelopen seizoen kunnen we nu gaan genieten van een tijdje welverdiende rust!!

 

Holtum 3 – Roosteren 3                                                                         19 – 4 - 2009

3 – 3

Op deze mooie lentedag stond de wedstrijd tegen Holtum 3 op de planning. Omdat Holtum nog wilde strijden om het kampioenschap, wisten we dat dit wederom een lastige wedstrijd zou gaan worden. Meteen na de aftrap ging Holtum in de aanval. Er werd veel druk gezet op onze verdediging, maar deze hield knap stand. Na een minuut of 10 onder druk te hebben gestaan begonnen wij ook onze kansjes te creëren. De wedstrijd ging gelijk op totdat Bram Bohnen over de rechterflank doorbrak. Hij zag Patrick Pustjens klaar staan bij de 2de paal, en bediende hem op zijn wenken met een fantastisch voorzet. Patrick kopte de bal uiteindelijk diagonaal in het vijandelijke doel: 0-1. Helaas konden we deze voorsprong niet behouden, want 1 minuut voor rust wist Holtum langszij te komen. Een zwak schot leek in de handen van onze (goed keepende) goalie te belanden. Echter door de slechte staat van het veld kreeg de bal nog een stuit op 10 cm voor Roy Brouwers. Door deze onverwachte koersverandering was onze keeper geklopt: 1-1. Tijdens de rust werd nog eens aangehaald dat we Holtum voetballend konden, en moesten, bestrijden. Dit werd na rust ook keurig uitgevoerd door de onzen. Holtum kreeg nog wel wat kansjes, maar de zwakke punten in hun verdediging werden vaak gevonden door onze spitsen. Na een kwartier spelen in de 2de helft was het Patrick Pustjens die een schot op vijandelijk doel loste. Dit schot was dermate hard dat de keeper de bal niet onder controle kreeg, en dus moest lossen. Koen Peeters was er als de kippen bij om de geloste bal alsnog binnen te werken:1-2. Na dit doelpunt bleven we druk zetten op de Holtumse verdediging, met als resultaat de 3-1. Een knappe steekpass van Rene Sliepen, richting punt 16,  kwam voor de voeten van Mark Parren. Mark (die normaal verdediger is) bleef koel, en toonde zijn geheime kracht als spits. Hij schoot de bal met buitenkantje rechts in de verre hoek: 1-3. Na deze 1-3 dachten we de buit binnen te hebben, maar Holtum gooide alles op alles om niet te verliezen. Niet lang na de 3-1 wist Holtum terug te komen in de wedstrijd: En corner werd niet goed weggewerkt, en viel in de kluts. Holtum bleek als winnaar uit de bus te komen bij deze klutsbal: 3-2. Na deze 3-2 dreigde even de vlam in de pan te slaan. Gelukkig was het brandje snel geblust, en kon de wedstrijd verder gaan. Na de spelhervatting wist de rechtsvoor van Holtum de bal tussen Herbert en Rene door te schieten, en in de verre hoek te krullen: 3-3. Na deze gelijkmaker bleef Holtum druk zetten, om zo de winst te forceren. Gelukkig hielden we stand, en konden we tevreden zijn met een verdiend punt!!

 

Roosteren 3 – EMS 4                           05–04-09

2 – 3

Deze morgen moesten we aantreden tegen de mannen van EMS 4. We wisten van de uitwedstrijd (7-1) dat dit zeker geen gemakkelijke ploeg was. Hun spitsen zijn zeer snel, en zeer technisch. Dit was na 10 seconden spelen wel duidelijk: Een misverstandje tussen Roy Brouwers en Herbert Paulen zorgde ervoor dat de snelle spits van EMS gemakkelijk de 0-1 kon binnen schieten. Dit was een zware domper, vooral omdat we van plan waren om vanaf de eerste minuut de tegenpartij onder druk te zetten. Gelukkig hielden we de kopjes erbij, en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Door lekker fel te spelen wisten we enkele mooie kansjes op te zetten. Halverwege de eerste helft was het gelukkig raak: Een mooie dieptepass richting rechterflank werd opgevangen door Patrick Pustjens. Patrick hield het overzicht en wist, met een voorzet op maat, Bram Bohnen te bereiken. Bram bleef koel, en schoot de bal netjes binnen. Na deze gelijkmaker bleven we het de mannen uit Roermond moeilijk maken. Alle duels werden vol overtuiging aangegaan, wat resulteerde in een veldoverwicht voor ons. Dit overwicht werd door Patrick Pustjens omgezet in een, terechte, voorsprong. Een nieuwe dieptepass werd wederom opgevangen door Patrick Pustjens. Ditmaal ging hij voor eigen succes, met als resultaat de 2-1. Hij ontdeed zich van zijn directe tegenstander, en lobte de bal op schitterende wijze over de doelman van EMS heen. We bleven druk zetten, en een nieuw doelpunt hing in de lucht. En dit doelpunt viel ook, helaas aan de zijde van de mannen uit Roermond: Een klutsbal op de middenlijn werd richting doel van Roy getrapt. De (zeer snelle) spits van EMS bedacht zich niet, en zette de sprint in. Hij liep Mark Parren eruit, en tikte de gelijkmaker binnen: 2-2. Met deze stand gingen we rusten. Gezien het spelbeeld hadden we met een voorsprong de rust in moeten gaan, maar dit was dus niet het geval. Na rust pakte we de wedstrijd weer op, en zette we meteen weer druk op de verdediging van EMS. Het was EMS echter dat zich naar een voorsprong schoot: Een voorzet van links werd binnen geschoven door de spits van EMS. Na deze 2-3 werd alles op alles gezet om de gelijkmaker te scoren. Patrick Pustjens was er dichtbij, maar hij trof helaas de paal. Na dit schot op de paal nam EMS geen risico, en trapte de bal “het kamp” op. Snel werd een nieuwe bal gehaald, maar deze was 0,32 Bar te zacht opgepompt. Nadat er weer een nieuwe bal in het spel was konden we eindelijk weer onze kwaliteiten tonen. Maar onze extra inzet (in combinatie met een perfecte wedstrijdbal) zou helaas niet meer baten, want de scheidsrechter floot de wedstrijd na 90 minuten af, bij een 2-3 achterstand. Wederom geen punten voor Roosteren 3 deze zondag. Net zoals vorige week was een gelijkspel reëel geweest, maar het zat er niet in. Volgende week maandag treffen we Limbricht op vijandelijk terrein. Thuis hebben we de toenmalig koploper verslagen met 2-1, of het in Limbricht ook gaat lukken moeten we afwachten……..

 

PSV ’35 4 – Roosteren 3                                  29-03-09

3 – 2

Op deze zondag reisden we af richting Posterholt, alwaar we de inhaalwedstrijd tegen PSV ’35 zouden spelen. We wisten van de thuiswedstrijd dat Posterholt een sterke ploeg was. Nadat de scheidsrechter de eerste maal floot, schoten we uit de startblokken. Posterholt was verrast door onze felle start, want bijna alle duels werden gewonnen door ons. Ook gunden we Posterholt geen kans om tot scoren te komen. De kleine kansjes die de mannen van PSV ’35 kregen, werden vakkundig gestopt door onze nieuwe aanwinst: Roy Brouwers. Na een half uurtje spelen was het Patric Swagten die zijn duel wist te winnen, en koers zette richting achterlijn. Eenmaal aan de achterlijn zette Patric de bal netjes voor. Voor het doel stonden Patrick Pustjens en Bram Bohnen opgesteld. Patrick Pustjens beroerde de bal zeer licht, waardoor deze buiten bereik van de keeper bleef. Hierna was het Bram Bohnen die binnen tikte: 0-1. De thuisploeg was zeer aangeslagen, en kon in de resterende minuten geen vuist meer maken. Hierdoor gingen we met een voorsprong de rust in. Na rust gingen we op dezelfde voet verder, en we wisten het de thuisploeg zeer moeilijk te maken. Helaas niet moeilijk genoeg, want na 10 minuten in de 2de helft wist PSV ’35 op gelijke hoogte te komen: De spelmaker van Posterholt kreeg iets teveel ruimte, waardoor hij kon draaien richting doel. Hierna haalde hij verwoestend uit, en liet de perfect keepende Roy Brouwers kansloos: 1-1. Na dit doelpunt gingen we op zoek naar, wederom, de voorsprong. Iedereen zette zich voor 200% in, en maakte het de thuisploeg nog moeilijker dan dat we al deden. Door deze extra inzet moest Posterholt inzakken, en kregen wij meer ruimte om te voetballen. Het was Hein Hagen die hier goed gebruik van maakte: Nadat Roy Brouwers de bal richting Hein tikte, bedacht deze zich geen moment en zette koers richting vijandelijk doel. Op zijn weg naar het doel ontweek hij alle spelers van Posterholt vakkundig. Ondanks dat zijn vizier gericht was op het doel, moest hij uitwijken naar de zijkant van het 16-metergebied. Hier besloot hij de bal snoeihard voor te zetten. Bij deze voorzet kreeg hij hulp uit onverwachte hoek, want het was een speler van PSV ’35 die de bal in eigen doel werkte: 1-2. De voorsprong zou helaas niet lang stand houden, want wederom kwamen de mannen uit Posterholt langszij: Een aanval over de linker flank resulteerde in een mooie voorzet. Op de 16-meter lijn stond een aanvaller klaar om de bal hard in het doel te werken: 2-2. Na de gelijkmaker ging de wedstrijd gelijk op. Roy Brouwers wist de 3-2 te voorkomen, door ver uit zijn doel te komen. Hier haalde hij de aanvaller van PSV ’35, volledig reglementair, neer. We leefden nog, en wisten dat de winst erin zat. Nog een keer werd alles op alles gezet om de winst te forceren. Helaas viel deze “droom” in duigen, doordat een speler van PSV ’35 de 3-2 binnenkopte. Dit doelpunt, dat in de laatste minuut viel, was uiterst discutabel: De bal kwam hoog richting het doel van Roy Brouwers, maar er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat de speler van Posterholt Roy in zijn 5-metergebied omliep, en de 3-2 binnenkopte. Normaal gezien zou dit een vrije trap voor ons betekenen maar de scheidsrechter oordeelde anders, en ons eerste verlies sinds 26 oktober 2008 was een feit. Helaas geen punten deze zondag. Gezien onze inzet waren 3 punten zeker verdiend geweest, maar dit zat er helaas niet in. Volgende week treffen we EMS op eigen veld. Ook dit is een sterke ploeg maar als we dezelfde inzet tonen als vandaag, dan zijn de 3 punten zeker geen onhaalbare barriere….

 

EVV 4 – Roosteren 3                                        22-3-2009

1 – 1

Vandaag gingen we om 9.45uur richting Echt, waar het 4de elftal van EVV onze tegenstander zou zijn. De thuiswedstrijd werd door ons gewonnen met 1-0, zij het met de grootste moeite. We wisten dus dat het geen gemakkelijke ochtend zou worden in Echt. Vanaf het begin was de wedstrijd rommelig. Van beide zijden werd niet zorgvuldig gevoetbald, en zodoende werden er weinig kansen gecreëerd. Toch konden we nog enkele keren gevaarlijk worden: Walter Hebben kopte, na een corner, de bal net naast het vijandelijk doel. En de inzet van Patrick Pustjens werd door een verdediger van Echt gekeerd op de lijn. Doordat wij deze kansen niet benutte, bleef Echt hoop houden. Nog voor rust kregen ze 2 keer de kans om de score te openen, maar EVV had ook geen geluk in de afronding. Omdat de bezetting van het 1ste en 2de elftal van Roosteren aan de magere kant was deze week, moest Mark Parren tijdens de rust het elftal verlaten, en richting St. Joost gaan. Daar moest hij Roosteren 2 ondersteunen. Na rust werd er aan onze zijde veel zorgvuldiger omgesprongen met de bal, en bouwden we een duidelijk overwicht op. EVV kwam nog maar enkele keren aan aanvallen toe. Walter Hebben zette Patrick Pustjens tot 2 maal toe vrij voor het doel, maar hij wist de score niet te openen. Ook een snoeihard schot van Hein Hagen kon de wedstrijd niet open breken: Dit schot ging via de rug van een verdediger nipt naast het doel. Met nog 10 minuten op de klok, was het geluk aan de zijde van Echt. Een snelle counter resulteerde in een corner. De bal viel in de kluts, waarna een speler van EVV de bal in de hoek wist te schuiven: 1-0. Na deze tegenslag lieten we de hoofden gelukkig niet hangen, maar gingen nog meer druk zetten op de verdediging van EVV. Walter Hebben combineerde op de rechterflank met Bram Bohnen, waarna laatstgenoemde het doel gelukkig wist te vinden: 1-1. Dit was tevens de eindstand. Helaas maar 1 puntje deze zondag… Bij winst hadden we op gelijke hoogte gekomen met de koploper Limbricht, dit omdat zij gelijk hebben gespeeld bij EMS. Daarin tegen zijn we nog steeds ongeslagen sinds 26 oktober 2008!! De komende 4 wedstrijden zullen we de mouwen echter royaal moeten opstropen: PSV ’35, EMS, Holtum en Limbricht  worden dan onze tegenstanders. Op papier de betere ploegen in onze klasse. Maar niks is onmogelijk………..

Roosteren 3 – Stevensweert 2                                15-3-2009

4 – 3

Op deze zonnige zondagmorgen moesten we voetballen tegen het 2de van Stevensweert. De (extreem koude) uitwedstrijd werd door ons gewonnen met 2-1, dus we wisten dat de mannen uit Stevensweert wat recht wilden zetten. Omdat onze vaste keeper verstek moest laten gaan wegens andere verplichtingen, moesten we op het laatste moment op zoek gaan naar een goede vervanger. Deze werd gevonden in de persoon van Barry Parren. Al in de beginfase was duidelijk dat Stevensweert voor de 3 punten wilde gaan: Ze voetbalden rustig en beheerst, en lieten ons geen kans om ons eigen spel te gaan spelen. Ons slechte verdedigen werd meteen afgestraft , want na 10 minuten was het al raak voor de Stevensweertse formatie: 0-1. Niet veel later werd er weer klungelig verdedigd na een corner: De spits van Stevensweert twijfelde niet, en schoof de bal langs onze doelman: 0-2. Ondanks de 0-2 achterstand waren we nog steeds niet wakker, want Stevensweert kon nog voor rust de 0-3 binnen schieten: Barry Parren werd verblind door het maartse zonnetje en de bal viel over hem heen, en in het doel. We kregen zelf ook nog een paar kleine kansjes, maar deze vormde geen serieuze bedreiging voor de keeper van de tegenpartij. Tijdens de rust kwam Paul Leurs ons team versterken. Hij werd ingebracht met nog een dik half uur te spelen. Meteen bewees hij zijn waarde, want hij trapte de bal in een mooie boog om de Stevensweertse goalie heen: 1-3. Door dit doelpunt kregen we weer wat hoop. Onze captain Hein Hagen besloot om onze verdediging 1 op 1 te laten spelen, en Noël Streukens door te schuiven naar het middenveld. Hierdoor konden we nog meer druk uit oefenen op onze tegenstander, en misschien nog wel een doelpuntje forceren. Na deze tactische zet was het een verdediger van Stevensweert die ons weer terug in het zadel hielp door de bal met de hand te spelen in hun 16-metergebied: Penalty!! Paul Leurs eiste de penalty op, en ging achter de bal staan. Hij nam een aanloopje, en schoot de bal koelbloedig tegen het vijandelijk net: 2-3. Met nog ruim een kwartier te spelen was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd! Enkele minuten na de strafschop kregen we een corner. Walter Hebben kopte net onder de bal door, maar hoorde achter zich een doffe knal. Deze doffe slag was het geluid van het hoofd van Paul Leurs die de bal snoeihard in het doel kopte: 3-3, en een zuivere hattrick voor onze gastspeler. Dit leek ook de eindstand te worden. Maar niets was minder waar. Noël Streukens besloot om nog een laatste poging te wagen, en schoot de bal richting vijandelijk doel. In eerste instantie werd dit schot gepakt door de keeper van Stevensweert, maar toen gebeurde het onverwachte. De keeper loste de bal, en duwde hem per ongeluk in eigen doel: 4-3. Noël was, net zoals iedereen, door het dolle heen. Hij verklaarde na de wedstrijd dat hij een koprol wilde maken op het veld toen hij de winnende treffer scoorde, maar dit met het oog op de resterende wedstrijden toch maar niet heeft gedaan….. Al met al een heerlijk zondag voor Roosteren 3. Wederom 3 punten! Gezien de eerste helft niet terecht. Maar op basis van de tweede helft, was dit een dik verdiende overwinning. We toonden veerkracht, en lieten de hoofden niet hangen. Komende week reizen we af naar Echt, waar E.V.V. onze tegenstander wordt. Hopelijk starten we daar beter als deze week, en hoeven we ons niet terug in de wedstrijd te knokken….

Conventus ’03 3 – Roosteren 3                                      8-3-2009

2 – 2

Op deze koude, winderige en natte ochtend vertrokken we al vroeg richting Koningsbosch, alwaar we de mannen van Conventus ’03 zouden treffen. Al tijdens de warming-up merkten we dat de regen een wel zeer ongunstige invloed had gehad op het veld: De kleine stukjes gras vielen in het niet tegen de immens grote modderpoelen. Terwijl de regen neerstortte op onze krachtige lichamen floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. In de eerste minuten van de wedstrijd was het roosteren dat de klok sloeg. Conventus ’03 wrong zich in alle bochten, maar kon geen vuist maken tegen ons goede combinatiespel. Dit goede spel resulteerde na 10minuten in een voorsprong. Jory Dirks ontdeed zich van zijn directe tegenstander en wist door te stormen naar de achterlijn, waarna hij een prachtige voorzet afleverde op Patrick v.d. Vliet. Laatstgenoemde haalde de trekker over en wist de keeper te verschalken: 0-1. Na dit doelpunt bleven we druk zetten, en kansen creëren. Hein Hagen wist 2x de lat te raken, maar helaas geen doel te treffen. Na deze gemiste kansen begonnen we wat rommeliger te spelen, en lieten Conventus ’03 in de wedstrijd komen. Een schot van een meter of 20 werd van richting veranderd, en zeilde over onze keeper heen: 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na rust was het wederom Conventus ’03 dat wist te scoren: Een goed uitgespeelde counter resulteerde in de 2-1. Na deze treffer gingen we op zoek naar de gelijkmaker. We zette veel druk op de verdediging van Koningsbosch, en begonnen weer kansen te creëren. Hein Hagen drong diep het 16-meter gebied in, en wist de keeper uit zijn doel te lokken. In plaats van voor te zetten, zag Hein dat de lange hoek helemaal vrij werd gelaten. Hij lobte de bal over de keeper, en trapte de 2-2 op fraaie wijze binnen. Nu we de gelijkmaker hadden gescoord, wilden we meer. Er werd nog meer druk uitgeoefend, en de verdediging van Conventus ’03 kraakte aan alle kanten. Maar helaas was het geluk niet aan onze zijde: Hein trapte de bal voor de verandering nog eens op de lat, een kopbal van Harry Pustjens werd op de lijn gekeerd, en een snoeihard schot ging via de rug van een verdediger net naast het doel… Helaas kwam ons slotoffensief te laat, want de (uitstekend) fluitende scheidsrechter blies na 90 natte minuten de wedstrijd af bij een gelijkspel. Gezien het spelbeeld hadden we meer verdiend dan een gelijkspel. Maar dat is de prijs die we betalen als we zulke wedstrijden niet in een vroegtijdig stadium beslissen. Volgende week komt Stevensweert op bezoek in Roosteren. De uitwedstrijd wisten we met 2-1 te winnen. Hopelijk kunnen we dit resultaat thuis ook behalen.

Roosteren 3 – Susterse Boys 3                           1-3-2009

4 – 2

Na een lange, maar verdiende, winterstop was het eindelijk weer zover: We mochten de wei weer op om een balletje te trappen. Onze tegenstander van vandaag waren de Susterse Boys. De eerste wedstrijd op De Hei werd helaas verloren met 2-1, dus we hadden wat recht te zetten. Omdat onze Ivo Kusters verstek moest laten gaan wegens een blessure, werd hij vervangen door Noel Streukens. Noel had liever gevoetbald dan gekeeped, maar gelukkig offerde hij zich op voor het team! Helaas werd hij na een slordige 5 minuten gepasseerd: Door het slappe verdedigen van onze zijde konden de spitsen vrij gemakkelijk hun eerste doelpoging benutten. Na deze 0-1 werden we wakker geschud, en gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Het was Patrick van der Vliet die, 10 minuten na de 0-1, de gelijkmaker scoorde: Een prachtig geplaatst schot van 25 meter belande in de vijandelijk doel: 1-1. De wedstrijd ging gelijk op, en een nieuw doelpunt hing in de lucht. Helaas was onze verdediging niet bij de les, en de Boys konden wederom op een voorsprong komen: 1-2. Niet veel later kregen de Boys een corner. De bal werd ingekopt, en onze (overigens fantastisch keepende) keeper was verslagen. Maar gelukkig stond Dennis Canton goed opgesteld, en hij kopte de bal van de lijn. Iedereen werd nu echt wakker geschud, en we wisten dat we een tandje bij moesten zetten om niet te verliezen! Enkele minuten voor rust kregen we een vrije trap op 20 meter voor het doel van de Boys. Patrick van der Vliet ging achter de bal staan in de hoop om op gelijke hoogte te komen, alvorens we de rust ingingen. Hij trapte de bal op prachtige wijze om de muur heen, en over de keeper: 2-2! Dit was een zeer welkome treffer net voor rust. Na rust waren wij de overheersende ploeg. We speelden rustiger, en overzichtelijker. Een steekpass van de voet van Walter Hebben, stuurde Patric Swagten de diepte in. Laatstgenoemde hield het overzicht, en zette de bal voor richting tweede paal. Hier stond Patrick Pustjens klaar om de bal binnen te koppen: 3-2. Na dit doelpunt werden er helaas nog vele kansen gemist: Walter Hebben kopte net naast, Patric Swagten lobte de bal net naast de paal, en schoot op de lat, en Jory Dirks had een vrije schietkans, maar schoot helaas recht in de handen van de keeper. Omdat het geluk even niet aan onze kant was, vreesden we dat de treffer aan de andere zijde zou vallen. En dit was ook bijna het geval: Een snoeihard schot vanaf 16 meter kwam gelukkig tegen het been van Mark Parren, waardoor de bal net naast ging. Gelukkig kregen wij ook nog onze kansjes: Het was Walter Hebben die, zoals altijd, rustig bleef tijdens een aanval van onze zijde. Hij kreeg de kans om te schieten, maar zag dat Patric Swagten er beter voor stond. Hij zette de bal voor, en Patric wist een prachtig doelpunt (uit het boekje) te scoren: 4-2. Met nog enkele minuten te spelen wisten we zeker dat de 3 punten voor ons waren. Ook de Boys wisten dit, en er werd niet meer echt gevoetbald. Ze hadden zich neergelegd met de nederlaag. Volgende week treffen we Conventus ’03. Hopelijk blijven we ons goede spel voortzetten, en kunnen we wederom de 3 punten mee naar Roosteren nemen.    

 

Roosteren 3 – GVCG 3                                              7 – 12 – 2008

 

2 – 0

 

Op deze zondag begonnen we aan de terugronde van de competitie. We zijn van start gegaan in Guttecoven, dus deze mannen troffen we vandaag in eigen huis. Omdat we de uitwedstrijd verloren hadden, was iedereen gebrand om te winnen. Vanaf de aftrap was het GVCG dat het spel beheerste, en de eerste kansen creëerde.  Gelukkig stond onze vaste doelman weer onder de lat, want hij wist iedere aanval van Guttecovense zijde te verijdelen. Na een dik half uur spelen was het Patrick van der Vliet die een steekpass door het midden gaf, bedoeld voor Patric Swagten. Patric zette de sprint in vanaf eigen helft, en wist zich te ontdoen van zijn directe tegenstander. Het was nu enkel nog de keeper van Guttecoven die de 1-0 kon voorkomen. Met een simpele voetbeweging zette Patric de doelman te kijk, en tikte de openingstreffer binnen: 1-0. Dit was tevens de score waarmee we gingen rusten. Na rust was het wederom Guttecoven dat veel druk zette, en duidelijk op zoek was naar de gelijkmaker. Wij daarin tegen waren erg onrustig aan de bal, en konden zodoende geen echte aanval opzetten. Gelukkig werden de meeste  schoten van de kant van Guttecoven gepakt door onze perfecte keepende doelman. Even kreeg onze keeper het nog benauwd toen een bal, via onderkant lat, in de goal dreigde te vallen. De bal bleef echter liggen in de modderige grond, waarna Ivo Kusters de bal alsnog klem kon pakken. Na deze kans zette wij nog even een tandje bij, en was het Randy Ferron die de diepte in gestuurd werd. Hij hield het overzicht, en zette de bal netjes voor richting 2de paal. Daar was het Hub Cox die als een bloeddorstig roofdier op de bal afstormde. Hij tikte binnen, maar nam in zijn “rush” bijna het gehele doel mee. Dit 2de doelpunt verschafte ons de nodige ruimte om de wedstrijd rustig uit te voetballen. GVCG zette in de laatste minuten nog alles op alles om een nederlaag te voorkomen. Deze moeite bleek tevergeefs: Het was Roosteren dat de 3 punten in eigen huis hield. Volgende week treffen we PSV ’35 in Posterholt. Thuis konden we niet voorkomen dat de 3 punten aan onze neus voorbij gingen, hopelijk kunnen we komende zondag alsnog de puntjes mee naar huis nemen.

 

 

Roosteren 3 – Linne 4                                 30-11-2008

 

3 -0

 

Op deze zondag morgen kregen we de mannen uit Linne op bezoek. Aangezien we nog nooit tegen dit team gespeeld hadden, wisten we dus niet wat we moesten verwachten. Omdat Ivo Kusters zich had afgemeld, zou Dennis Ruyters ons doel verdedigen. Hij liet echter zonder afmelding verstek gaan… Gelukkig was Rene Sliepen de beroerdste niet, en hij trok de handschoenen aan. Het begin van de wedstrijd was voor Linne, omdat wij niet erg fel waren gestart. Gelukkig konden de mannen uit Linne niet dermate veel druk uitoefenen om tot scoringskansen te komen. Naarmate de 1ste helft vorderde kwamen wij meer en meer in de wedstrijd. Dit resulteerde na een dik half uur voetballen in de openingstreffer: Bram Bohnen wist van 25 meter afstand de keeper te verschalken. Niet veel later kreeg Bram de kans om de 2-0 te scoren. Helaas werd dit schot gekeerd op de lat… Ondanks dat we een paar kansjes creëerden, kwamen we in de eerste helft niet meer tot scoren. In de 2de helft kwamen we beter uit de startblokken. Ook had Rene zijn handschoenen overgedragen aan Mark Parren. Linne werd vastgezet op eigen helft, en wij creëerden meteen enkele kansen. Na een mooie aanval kwam Bram Bohnen oog in oog met de doelman uit Linne. Bram hield het hoofd koel, en tikte de 2-0 netjes tegen de netten. Door deze 2-0  werd ons spel wat rustiger, en verzorgder. Wat resulteerde in nog meer kansen. Helaas liet de 3-0 erg lang op zich wachten. Het was onze nieuwe aankoop, Randy Ferron, die door middel van een steekpass vrij voor de keeper kwam. Randy wachtte totdat de keeper op het verkeerde been stond, en passeerde hem. Hierdoor was het doel leeg, en dus voor Randy een koud kunstje om de 3-0 binnen te schieten. Uiteindelijk kunnen we concluderen dat we de wedstrijd in een eerder stadium hadden moeten beslissen, gezien de vele kansen. Daarin tegen hebben we ook bijna geen enkele kans aan de mannen uit Linne gegund. We kunnen dus tevreden terug kijken op deze wedstrijd, en alweer 3 punten op ons conto bijschrijven.   

Stevensweert 2 – Roosteren 3                              23-11-2008

1 – 2

Op deze (ontzettend) koude morgen zette we reis in richting Stevensweert, alwaar de mannen van het plaatselijke 2de elftal op ons wachtte. Als Stevensweert zijn beide inhaalwedstrijden zou winnen, dan zouden ze koploper zijn in onze klasse. Ze waren dus gebrand om te winnen. Dit werd in de bespreking ook duidelijk aangehaald door onze leider. Onze tactiek was om weer zeer fel te beginnen, om op die manier de mannen uit Stevensweert te verrassen. Verrast waren ze zeker, toen na 5 minuten spelen de score werd geopend door ons. Het was Ceriel Pustjens die, tijdens een inworp voor ons, de verdediging in de war bracht door zijn befaamde “zig-zag beweging”. Patric Swagten maakte hier zeer goed gebruik van en wist, de vrijgekomen, Patrick van der Vliet te bereiken. Deze zette de bal prachtig voor, waardoor Patrick Pustjens alleen nog maar hoefde binnen te tikken: 0-1. Stevensweert had dit duidelijk niet verwacht, en startte een tegen-offensief. Bijna alle aanvallen werden opgevangen door onze verdediging. Toch kwam Stevensweert af en toe tot een schietkans, maar deze kansjes werden allemaal vakkundig gestopt door de perfect keepende Martijn Cillekens. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het gelijk op. Er werd in de eerste helft echter niet meer gescoord, dus gingen we rusten met een verdiende 0-1 voorsprong. Na rust begon Stevensweert fel, en creëerde op die manier enkele kansjes. Gelukkig kwamen ze (nog) niet tot scoren. Het was onze keeper die, na zo’n kansje, zag dat Patric Swagten vrij stond. Hij trapte ver uit, en Patric was op weg naar de 0-2. Hij werd echter ver naar de buitenkant gedreven door een verdediger van Stevensweert. Net toen Patric de bal wilde voorzetten werd hij gevloerd. De scheidsrechter zag de overtreding, en gaf de vrije schop aan Roosteren. Het was Hein Hagen die bal snoeihard het 16-metergebied in trapte, daar was het wederom Patrick Pustjens die bal in de netten  trapte: 0-2. Stevensweert voerde na deze 2de goal de druk nog meer op, en kon nog aansluiting vinden door de 1-2 te scoren. Even was de spanning weer terug in de wedstrijd, want de mannen uit Stevensweert hadden weer hoop. Gelukkig stond onze verdediging goed op te letten, en gaf geen stro breed toe aan de aanvallers van Stevensweert (Speciale vermelding voor Herbert Paulen die geen enkel duel verloor op deze middag!). Door het goede, en felle spel van ons bleef de eindstand staan op 1-2! Wederom 3 punten voor “het 3de”, en wederom had elke speler zijn aandeel in deze overwinning! Volgende week komen de mannen uit Linne op bezoek. Hopelijk kunnen we dan wederom de 3 punten pakken!!

Roosteren 3 – Holtum 3                          9-11-2008

3 – 3

Nadat we vorige week de koploper op bezoek hadden, kregen we deze zondag de nieuwe koploper op bezoek: Holtum 3. Meteen aan het begin van de wedstrijd zouden we beginnen met druk zetten, om onze tegenstander te overrompelen. En dit deden we: Meteen nadat Holtum aftrapte was het Guido Canton die de bal veroverde, en de weg richting Holtums doel inzette. De mannen uit Holtum hadden dit totaal niet verwacht, en waren al in de eerst minuut behoorlijk aangeslagen doordat wij direct de eerste kans van de wedstrijd creëerde. Helaas trof Guido geen doel bij deze eerste actie. Nadat wij enkele kansen hadden gekregen was het uiteindelijk Holtum dat de score opende. Dit was een flinke tegenslag! Maar met de overwinning van vorige week in het achterhoofd gingen we op jacht naar de gelijkmaker. En deze gelijkmaker kwam vrij snel: Patrick v.d. Vliet schoot een vrije trap richting Holtums doel. In eerste instantie werd de bal door de keeper klem genomen. Patrick Pustjens zag echter dat de keeper deze bal verre van klem had, en tikte moeiteloos de 1-1 binnen. Even later was het Holtum dat een vrije trap kreeg op een kleine 20 meter van ons doel. De muur werd gezet, en de vrije trap werd genomen. Helaas bleek de muur niet goed te staan, en Holtum schoot zich wederom naar een voorsprong: 1-2. Na een tijdje gevoetbald te hebben was het Guido Canton die gevloerd werd in het strafschopgebied, met als resultaat een penalty. Guido legde de bal op de stip, legde aan, schoot, en miste………..Dit was de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Dit was, gezien het wedstrijdbeeld, volledig terecht geweest. We gingen dus rusten met een 1-2 achterstand. Na wat tactische wijzigingen gingen we de 2de helft weer vol van start. Dit resulteerde meteen in een gigantische kans voor ons, maar deze kans werd helaas ook gigantisch gemist.. . Gelukkig was het even later wel raak: Bram Bohnen wist, met een voorzet op maat, Jory Dirks te bereiken. Jory bleef uitermate koel, en tikte de 2-2 binnen. Lang konden we niet genieten van dit doelpunt, want Holtum was op jacht naar de winst. Ze voerden de  druk op, en konden zo de 2-3 op het scorebord brengen. Gelukkig toonden we veerkracht, en we kwamen wederom op gelijke hoogte:  Het was Guido Canton die met een fantastische solo-actie de keeper van Holtum verschalkte. Even later werd Guido nogmaals gevloerd in het Holtums strafschopgebied. Dit zou wederom een penalty betekenen, en dus de kans op winst tegen deze nieuwe koploper….. Maar de scheidsrechter kende ons geen penalty toe. Het bleef uiteindelijk bij 3-3. Al met al een reële uitslag. Wederom en puntje voor Roosteren 3. Volgende week hebben we een weekje (verdiende) rust, de week daarna reizen we af naar Stevensweert. Deze tegenstander bleek in het verleden steeds te sterk voor Roosteren 3, of dat dit jaar weer het geval is zal nog moeten blijken…. 

Roosteren 3 – Limbricht 2                                    02-11-2008

2 – 1

Op deze zondag moesten we aantreden tegen de koploper van onze klasse: Limbricht 2. Helaas was onze selectie aan de magere kant vanwege enkele afmeldingen en blessures. Gelukkig konden we toch nog 13 man op de been brengen. Het scheen dat de mannen uit Limbricht een goede voorhoede hadden, en 2x per week trainden. Het zou dus een, conditioneel, zware wedstrijd worden. Toen Frits Cillekens de wedstrijd startte, schoten wij vol uit de startblokken. Bijna alle duels werden gewonnen, en er werd goed gecombineerd. Toch was het Limbricht dat de eerste kansen creëerde. Gelukkig gingen de meeste ballen naast, of was het onze goed spelende doelman die het doel schoonhield. Na een half uurtje kwamen we wat meer in de wedstrijd, en kwamen er langzamerhand ook kansjes aan onze zijde. Uiteindelijk werd er niet gescoord in de eerste helft, en gingen we rusten met 0-0. In de rust was duidelijk merkbaar dat we al veel van onze conditie gevraagd hadden: Iedereen was moe, en het zweet droop van de hoofden. Gelukkig hadden we nog 2 troeven achter de hand voor de 2de helft: Paul Leurs en Bram Bohnen kwamen ons team versterken. Ondanks dat we allen moe waren, startten we de 2de helft net zo fel als de 1ste helft. Limbricht was duidelijk onder de indruk van ons felle spel, en kon zodoende geen vuist maken. De enkele kansjes die het wist te creëren werden vakkundig afgevlagd door onze grensrechter Jack Nijs (voor diegene die Jack niet kennen: Jack is een importeur van Poolse Pony’s). Al zijn beslissingen werden zonder twijfel overgenomen door de scheidsrechter. Deze wist als geen ander dat Jack de regels uitermate goed beheerst, en toepast. Na een goed half uur spelen was er uit het niets een open kans voor Huub Cox. Deze wist helaas het doel niet te vinden. Nog enkele kansen volgde, maar de openingstreffer bleef uit totdat Bram Bohnen alleen op de keeper van Limbricht af kon stormen. Bram bleef koel, en wist de keeper subtiel uit te spelen. Het was nog maar een kwestie van rustig binnentikken: 1-0! Twee minuten later was het Walter Hebben die mocht aanleggen voor de 2-0. Ook Walter faalde niet, en tikte feilloos binnen: 2-0. Met nog enkele minuten op de klok zette Limbricht alles op alles om niet te verliezen. Dit resulteerde net voor tijd in de 2-1. Uiteindelijk kwam hun slotoffensief te laat, want de 90 minuten zaten erop. De scheidsrechter floot voor de laatste keer, en de overwinning op de koploper was een feit! Komende week komt Holtum 3 op bezoek, de nieuwe koploper. Hopelijk kunnen we dan weer goede zaken doen, en misschien wel voor de 2de keer de koploper kloppen…..

EMS 4 – Roosteren 3                                       26-10-2008

7 – 1

Na 2 wedstrijden als winnaar uit de bus te zijn gekomen, gingen we deze ochtend vol goede moed richting Roermond. Hier zouden we EMS 4 treffen. Omdat Ivo Kusters verhinderd was, nam Dennis Ruyters zijn plaats in. Nadat we om 11.00uur aftrapte, was het vrij snel duidelijk dat EMS vandaag de wetten uitmaakte: Na een dik half uur spelen stonden we al met 4-0 achter. Het spitsen-trio van de mannen uit Roermond was uitermate balvast, en doelgericht! Dit was voor ons een flinke klap in het gezicht. We lieten de hoofden niet hangen, en gingen op zoek naar de 4-1. Deze werd net voor rust door Patrick van der Vliet ingekopt, na een goed getrapte corner van Patric Swagten. We leefden nog, en met nog een klein beetje hoop gingen we de rust in. Tijdens de rust werden er nog enkele wissels toegepast, om zo het tij te kunnen keren. Maar dit was tevergeefs, want na de rust schoot EMS uit de startblokken en binnen no-time stond er 7-1 op het scorebord. Met deze uitslag was EMS dik tevreden: Ze zakten wat in, en lieten ons het spel maken. Mooie combinaties kwamen nu tot stand. Er werden hierdoor diverse (grote) kansen gecreëerd, maar deze werden allemaal vakkundig gemist! Als deze kansen omgezet zouden worden in doelpunten, was de uitslag niet zo geflateerd geweest…. Helaas een flinke domper na 2 overwinningen. Volgende week komt Limbricht op bezoek bij ons. We zullen ons dus weer volledig moeten opladen voor deze wedstrijd, om niet met zulke cijfers ten onder te gaan.

Roosteren 3 – EVV 4                        19-10-2008

1 – 0

Na een rustperiode van 2 weken (Stevensweert afgelast, en EVV baaldag) was het deze zondag weer tijd om een balletje te trappen. Het waren de mannen van EVV 4 die vandaag op bezoek kwamen. Omdat het 1ste en 2de elftal van Roosteren vrij waren, mocht deze wedstrijd op het hoofdveld gespeeld worden. De wedstrijd begon met een ietwat gewijzigde opstelling: Het was Erwin Theunissen die ons doel verdedigde deze morgen. De druk die deze streekderby met zich meebracht werd hem echter al vóór het eerste fluitsignaal teveel, en hij liet zich wisselen voor Martijn Cillekens. In het begin van de wedstrijd was het Roosteren dat direct van zich liet horen: In de eerste minuut was het Patric Swagten die een opgelegde kans kreeg. Helaas trof hij het zijnet. Na deze kans was het EVV dat de klok sloeg. Snelle combinaties, en mooie solo’s waren aan de orde van de dag. Hierdoor moest onze verdediging vol aan de bak! Gelukkig beet iedereen zich vast in zijn tegenstander. Op deze manier konden we de gevaarlijke momenten van EVV tot een minimum beperken. Wanneer EVV dan toch gevaarlijk werd, was het de uitstekend keepende Martijn Cillekens die het doel schoon hield. Met kat-achtige reflexen tikte hij de ene na de andere bal weg van de goal. Over het algemeen was EVV de sterkere ploeg in de eerste helft. Vooral de snelle combinaties vergde veel van onze conditie. Na rust was EVV een beetje uitgeraasd, en konden wij weer een beetje het spel maken. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen wij meer en meer kansen om de openingstreffer te maken. Het was Patrick van der Vliet die met een mooie pass Hein Hagen wist te bereiken. Laatst genoemde twijfelde niet, en haalde vanaf 20 meter de trekker over met als resultaat de 1-0! Het publiek ging volledig uit hun dak, maar wij wisten dat we niet te vroeg konden juichen. EVV zette in de laatste minuten nog flink aan, en bouwde de druk voor ons doel aardig op. Gelukkig werd er scherp verdedigd en goed gekeeped, waardoor de eindstand 1-0 bleef. Weer 3 punten voor Roosteren 3!! Komende week staat EMS 4 op het programma, hopelijk kunnen we ook hier de 3 punten mee naar huis nemen….

Roosteren 3 – conventus ’03 3               28-9-2008

4 – 1

Deze zondag zouden de mannen van Conventus ’03 op bezoek komen. Zij stonden, net zoals wij, met 0 punten onderaan. Dus deze zondag moest het gebeuren! Helaas kregen we vrijdag een afmelding, namelijk onze laatste man Noel Streukens. Dit konden we eigenlijk niet gebruiken, en dus moest het een en ander gewijzigd worden in de opstelling. We wilden net zo fel beginnen als vorige week, om zo de tegenstander geen kans te geven om op voorsprong te komen. Dit werkte uitstekend, want reeds na enkele minuten kwamen de eerste kansen. 1 kans werd gecreëerd door Hein Hagen, die een pass op maat gaf aan Rene Sliepen. Gelukkig faalde Rene niet, en tikte de 1-0 binnen. Dit was een aardige beloning voor ons degelijke spel. Niet veel later was het Patrick v.d. Velde die goed door joeg. De tegenstander voelde de hete adem van Patrick in zijn nek, en wist niet meer wat hij moest doen. Ten einde raad tikte hij de bal in eigen doel: 2-0. Dit was een mooie stand om te gaan rusten, en dit deden wij dan ook. In de rust werd nog uitdrukkelijk gezegd dat het nog niet gedaan was, en dat we moesten blijven spelen zoals de eerste helft. Gelukkig gaf iedereen gehoor aan dit verzoek, en we startte de 2de helft weer even fel als de 1ste helft. Het was wederom Roosteren dat het spel maakte. Het gevaar kwam dit keer van Rene Sliepen die met een mooie sleep-beweging zijn man passeerde, en de bal richting 2de paal schoot. Bij deze 2de paal stond Patrick Pustjens die zijn lengte volledig benutte, en de 3-0 binnen kopte. Na deze 3-0 zakte we een beetje in, en lieten we Conventus terug in de wedstrijd komen. Waar Ivo Kusters de eerste helft maar 1 bal op doel kreeg, moest Dennis Ruyters de 2de helft vol aan de bak om de “0” te houden. Maar snel werd de nul van het scorebord gehaald, want de gasten scoorden vrij gemakkelijk de 3-1. We moesten nu zorgen dat we snel ons eigen spel weer gingen spelen, anders zouden we onze voorsprong nog wel  eens kwijt kunnen raken. Een tackel in het 16-metergebied van Conventus werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty. Dit gaf ons de kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Patric Swagten nam de bal, en legde aan voor de 4-1. Helaas trof de bal niet het net, maar de paal. Een flinke tegenslag! Gelukkig was het even later Koen Peeters die zijn goede inzet beloont zag worden met de 4-1. Enkele minuten na de 4-1 vond de scheidsrechter het welletjes, en blies op zijn fluit. Einde wedstrijd, en Roosteren 3 haalt sinds november 2006 weer eens de 3 punten!! Het was een terechte overwinning, waar elke speler zijn aandeel heeft gehad. Hopelijk kunnen we deze lijn vasthouden, en nog meer punten pakken dit seizoen.                                                                    

Susterse Boys 3 – Roosteren 3                 21-9-2008

2 – 1

Op deze zonnige zondag moesten we afreizen naar “De Hei”. Tijdens de wedstrijdbespreking werd nog even aangegeven dat we vandaag feller moesten starten dan de wedstrijden voorheen. Dit had al vrij snel resultaat: Hein Hagen kwam alleen voor de keeper te staan, en wist de bal netjes langs de keeper te schieten. Het ongelofelijke was gebeurd, Roosteren 3 stond op een voorsprong!! Door het felle voetbal wisten we bijna alle duels te winnen. De Boys konden daardoor niet echt gevaarlijk worden. Diverse kansen en kansjes kwamen er nog voor ons, maar helaas viel de tweede goal maar niet. Dit kwam ons duur te staan enkele minuten voor tijd: Een diepe bal richting de spits van Susterse Boys kwam in de kluts, waardoor onze keeper geslagen was…. De gelijkmaker viel, zoals gezegd, even voor rust. Dit leek ons parten te spelen in het begin van de 2de helft. De duels werden niet meer zo fel aangegaan als in de eerste helft, en de Susterse Boys begonnen langzamerhand een vuist te maken. We wisten wel nog een paar kansen te creëren, maar de 1-2 wilde maar niet vallen. Een minuut of vier voor tijd schoot een lange bal onder de voet van Noel Streukens door, waardoor de spits vrij op doel kon aflopen, om de 2-1 te scoren. Mark Parren kwam te laat met zijn sliding, waardoor een (terechte) penalty werd toegekend aan de thuispartij. De man achter de bal faalde niet, en schoot de 2-1 binnen. Een fikse tegenvaller!! In de resterende minuten gooiden we alles op alles om alsnog gelijk te spelen. Helaas werd in de laatste minuut een kopbal van Harry Pustjens op een bijna onmogelijke manier uit het doel gehouden door de goalie van “De Hei”. Helaas gingen we weer met 0 punten huiswaards. Maar door onze inzet en vechtlust hebben de boys hun 3 punten zeker niet voor niks gekregen. Volgende week treffen we Conventus ’03 4 op eigen terrein. Hopelijk kunnen we ons vat bier dan veilig stellen…..

Roosteren 3 – PSV ’35 4                      14-9-2008

2 – 3

Op deze zondag stond het duel tegen PSV ’35 op het programma. Het was een zonnige morgen, maar voor ons was het zonnetje snel verdwenen: Na een slordige 25 minuten stonden we namelijk al met 3-0 achter. Het goede en felle voetbal van een week geleden leek volledig te zijn verdwenen. De 0-1 viel na ± 10 minuten via een doorbraak over de rechterflank. De aanvaller werd niet aangepakt, en zo kon deze vrij gemakkelijk de score openen. Niet veel later viel ook de 0-2. Bij een hoge bal werd onze keeper het zicht ontnomen door 3 mannen van PSV. Ook deze bal werd feilloos binnen geschoten. Het kraakte aan alle kanten bij ons, en er werd even flink gescholden door onze captain Hein Hagen. Dit leek effect te hebben, want er werd steviger gevoetbald en beter gecoacht. Door dit stevige aanpakken moesten we helaas een aantal vrije trappen weggeven rond het 16-metergebied. Bij 1 van deze vrije schoppen ging het helaas weer mis: Onze keeper (Ivo Kusters) was bezig zijn 4-mans muur op te stellen, toen hij vergat de bal in het oog te houden. Zonder aarzeling vuurde de speler van PSV op doel. De bal werd nog licht geraakt door Ivo, maar er was geen houden aan. 0-3 achter met rust dus. Na rust was het alsof er een compleet nieuw elftal op het veld stond. Er werd goed gevoetbald, iedereen werkte voor elkaar en er werden zowaar goede, uitgespeelde kansen gecreëerd. Een van deze uitgespeelde kansen werd benut door onze spits Patric Swagten: 1-3. Bij deze aanval was elke linie betrokken: Het opbouwen door de verdediging, het balletje vasthouden op het middenveld, en het prachtige afwerken door de voorhoede. Een doelpunt “uit het boekje”!! PSV was volledig de kluts kwijt, en kon geen vuist meer maken. Hier maakten wij goed gebruik van, het spel werd door ons gedomineerd in de 2de helft. Door goed samen te spelen kwam de bal aan de rechterflank bij Hein Hagen, deze passeerde zijn man en trapte de bal richting 2de paal. Hier stond Har Pustjens klaar om met het hoofd af te ronden: 2-3. De hoop was terug, en we gingen nog meer druk zetten. Diverse kansen volgden elkaar op, maar helaas viel de gelijkmaker niet. Al was het in de laatste minuut bijna raak: Een goed geplaatst schot van Patrick van der Vliet werd uit de driehoek getikt door de keeper van PSV. Een gelijk spel had er in gezeten, en was zeker niet onverdiend geweest. Volgende week gaan we op bezoek bij de “Boys”, hopelijk is het geluk dan aan onze zijde….  

 

G.V.C.G. 3 – Roosteren 3                      07-09-2008

3-1

Op deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moesten we naar Guttecoven. Deze tegenstander hadden we nog niet eerder getroffen. Na wat speurwerk kwamen we erachter dat deze ploeg vorig seizoen als 2de was geëindigd in de competitie. De verwachtingen lagen dus niet erg hoog, ondanks diverse versterkingen aan onze zijde. Reeds na 5 minuten was het al raak voor de thuisploeg. Onze achterhoede had de grootste moeite om de bal uit het 16-metergebied weg te werken, de spits van Guttecoven had minder moeite met deze bal en schoot de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. De resterende 40 minuten van de 1ste helft waren niet erg spectaculair. Er werd van beide kanten geprobeerd, maar er zou geen doelpunt meer vallen. Na rust moesten we verder met een nieuwe spits, en een nieuwe verdediger (Patrick van Vliet en Dennis Canton vielen uit met een blessure). De tweede helft begon hoopvol. Dennis Ruyters bracht de bal, na een vrije schop, op de voet van Hein Hagen. De bal miste het doel op een haar na. We kwamen steeds beter in de wedstrijd, maar toch was het de thuisploeg die de marge vergrootte naar 2-0. Het zwakke verdedigen van onze zijde werd direct afgestraft, 2-0. We lieten de hoofden niet hangen, en gingen verder. De kansen waren er voor ons, maar helaas verdween de bal nog niet in de netten. Na een hoekschop aan de zijde van Guttecoven werd onze keeper omver gelopen in het 5-metergbied. Dit zou bestraft moeten worden met een vrije trap voor ons, maar de bal belande in het doel en de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Een dubieuze beslissing, maar de 3-0 was een feit. Gelukkig konden we nog wat terugdoen: Een schot van Hein Hagen raakte de lat en kaatste af, het 16-metergebied in. Patric Swagten stond op de juiste plek, en maakte de 3-1. even leek het erop dat de scheidsrechter het doelpunt wilde afkeuren. Gelukkig deed hij dit niet, en was ons eerste competitie-doelpunt een feit. Helaas begonnen we het seizoen met een nederlaag, maar de vooruitzichten zijn positief. Als de inzet en de opkomst zo hoog blijven als deze zondag, dan moeten de 3 punten geen onhaalbare barrière zijn…