Het Eerste Elftal mocht na de winterstop aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2016. Na afgelastingen van de wedstrijden tegen Doenrade en SVM werd er afgelopen zondag om 14.30 uur afgetrapt in Schinnen. Door een rugblessure overleefde Rob van Wegberg de warming-up niet en helaas moeten we Fabio Morelli door een enkelblessure (opgelopen in een oefenwedstrijd) nog wat langer missen. Echter was de selectie van coach Amine Aoune breed genoeg om deze klapjes op te vangen.

De eerste helft was duidelijk te merken dat Roosteren wat goed te maken had. De 3-4 verliespartij vorig jaar zat bij velen nog fris in het geheugen. Fel begon Roosteren aan de wedstrijd en dat resulteerde gelijk in een aantal gevaarlijke kansen. Roel Strooper was het dichtste bij de openingstreffer. Uit de draai wist hij de keeper knap te passeren waren het niet dat de bal op de lat uiteen spatte. Enkele gevaarlijke corners van John Vogten leidden helaas ook niet tot de 0-1. Schinnen werd constant teruggedreven tot de eigen zestienmeter. Hierbinnen raakt na 20 minuten een verdediger van Schinnen de bal met hand, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legt. Martijn Vanneer verschalkt hierbij de keeper van Schinnen, 0-1*. Enkele minuten later scoort Sergio Demandt knap de 0-2. Een afgemeten voorzet van Mike Streukens wordt door Sergio bij de tweede paal knap in de kruising gekopt. Vlak voor rust laat een speler van Schinnen het massaal toegestroomde publiek nog schrikken, wanneer hij iets te nonchalant over de afrastering wil springen om de bal te halen voor een inworp. Hij komt hierbij lelijk terecht op zijn hoofd. Even was er paniek, maar uiteindelijk heeft de medische staf hem nog op kunnen lappen, weliswaar om de wedstrijd af te kunnen kijken.
In de rust werd benadrukt dat de punten nog niet binnen waren en we nog 45 minuten aan de bak moesten. Toch komt Roosteren de tweede helft matig uit de startblokken en krijgt Schinnen een dikke kans op de aansluittreffer, die gelukkig vakkundig om zeep wordt geholpen door hun spits. Het spel aan beide kanten wordt er niet mooier op, wél harder. Een goed leidende scheidsrechter hield echter de controle. De wedstrijd wordt op het middenveld verder uitgevochten, maar tot kansen leidt het verder bij beide teams niet meer. De drie punten mochten mee naar huis!
Dank aan alle supporters met een warm Roosteren hart die op deze uiterst koude dag met ons naar Schinnen zijn afgereisd! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Havantia op het programma. Op naar de volgende 3 punten van 2016!