Na de gewonnen partij tegen hekkensluiter Schinnen vorige week, werd er afgelopen zondag afgereisd naar Meers, waar  de wedstrijd gespeeld zou gaan worden tegen de andere laagvlieger Havantia. Om aansluiting te krijgen met de subtop en een stukje afstand te nemen van de onderste regionen waren onze zinnen gezet op wederom de volle 3 punten.
We zullen er geen doekjes op winden, de eerste helft hebben we tegenstander Havantia simpelweg overklast. Het komt niet vaak voor dat we zo voortvarend van start gaan als in deze wedstrijd. Door twee prima goals van Roel Strooper staan we na een klein kwartier spelen al op een 0-2 voorsprong. De eerste goal komt na een voorzet van Mike Streukens voor de voeten van onze spits die de bal met wat fortuin onder de keeper doorschuift. De 0-2 wordt prachtig opgezet door Danny Jeurissen, die vanaf de middencirkel met buitenkantje rechts een prachtige steekpass afgeeft op wederom Roelie. Na een knappe aanname op zijn wang werkt hij voor de tweede keer de bal tegen de touwen.

Na een half uur spelen mag Martijn Vanneer voor de tweede week op rij weer aanleggen voor een penalty. Doordat Johnny Vogten op volle snelheid in de zestienmeter ten val wordt gebracht is de scheidsrechter genoodzaakt de bal op de stip te leggen. Martijn benut deze mogelijkheid en zorgt hierdoor voor een 0-3 voorsprong.

We waren echter nog niet klaar de eerste helft. Kort na de strafschop tekent spits Roel voor zijn derde doelpunt en dus een loepzuivere hattrick!

Na de thee is het merkbaar moeilijk voor Roosteren om met dezelfde discipline en felheid de wedstrijd voort te zetten. De eerste 5 minuten staan we gelijk onder druk. Johnny weet echter tegen de verhouding in tóch gebruik te maken van de ruimtes die ontstaan. Door een afmeten pass van Sergio Demandt weet hij de keeper koelbloedig vanuit een counter te passeren, 0-5. Het leek gedaan met het verzet van Havantia, maar niets is minder waar. Binnen no-time prikten de heren uit Meers er maar liefst 3 in! Er ontstond wat frustratie vanwege de slordigheden die tot deze goals hebben geleid. Echter was er geen angst de we alsnog de punten zouden verspelen. De definitieve beslissing valt dan ook wanneer de keeper van Havantia een terugspeelbal in de handen neemt. De vrije trap (op een afstand van ongeveer 5 meter) van Maarten Hochstenbach belandt in de muur, waarna Johnny er als de kippen bij is om de 3-6 binnen te tikken.
Saillant detail is dat Lennart Bocken na zijn stage in Portugal weer zijn rentree heeft gemaakt in de hoofdmacht van Roosteren. Welkom terug!
Na een weekje rust zullen we op zondag 6 maart de eerste thuiswedstrijd van 2016 spelen tegen Obbicht. Tot dan!