Activiteiten
Agenda
Op vrijdagavond 26 oktober organiseert de Activiteitencommissie de Despo Night. Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

Verjaardagen

Laatste Nieuws

Onder leiding van trainer/coach Rudi Boes is het eerste elftal er niet in geslaagd zichzelf te belonen tijdens de eerste competitie wedstrijd. Tegenstander RKDFC uit Merkelbeek ging er helaas met de volle buit vandoor. Ook het Tweede Elftal moest het onderspit delven tegen een sterker Minor 3. Het Derde wist voor de tweede keer op rij te winnen.

Na een lange voorbereiding die al startte in juli, mochten de heren van het eerste elftal op de Heilige Kamp aftrappen voor het nieuwe seizoen. Met kersverse youngsters Jordan Cox en Quinn Hamers in de basis, begon Roosteren aftastend. In de eerste minuut kregen de gasten al een mogelijkheid om de score te openen. Laatste man, Niels Hamacher, wist hier echter een stokje voor te steken. Zonder de geblesseerde spits Roel Strooper, zocht Roosteren de aanval. Sergio Demandt zorgde voor het gevaar aan de rechtervleugel. Hardwerkende gelegenheidsspits Mike Streukens kon een drietal strakke voorzetten niet verwerken in een doelpunt. Ook een knappe actie van Johnny Vogten werd gepareerd door de 'DFC-goalie'. Gefocust en met de nodige duelkracht bewaarden de gebroeders Vanneer de balans op het middenveld. Tim Creemers zorgde op zijn beurt voor de sturing achterin. De rust werd na een gelijk opgaande eerste helft met 0-0 bereikt.

In de tweede helft ging Roosteren gedisciplineerd verder op jacht naar de voorsprong. Het lichte veldoverwicht kon echter niet snel genoeg worden omgezet in resultaat. Een makkelijk weggegeven vrije trap op het middenveld leidde, tot overmaat van ramp, tot een voorsprong aan de verkeerde zijde. RKDFC bracht de bal hoog in de zestienmeter. Waar heel Roosteren onder de bal door gaat, kan één van de gasten de bal binnenwerken. Het Eerste liet echter de kopjes niet hangen, en ging vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. En met succes. Een afgeslagen corner werd door Martijn Vanneer ineens op de slof genomen. De keeper kon op het laatste moment de bal wegstompen, waarna Johnny uiteindelijk de bal knap in de scrimmage langs de keeper schoof, 1-1.

Het spelbeeld is weer terug bij af. Roosteren probeert te voetballen, Merkelbeek houdt tegen, met hier en daar een counter. Alleen via standaard situaties komen de gasten in de buurt van keeper Tom Reijnen. Een vergelijkbare vrije trap zoals in de eerste helft, valt wederom tegen de touwen van Roosteren. Helaas is de ploeg niet meer in staat deze onterechte achterstand om te buigen. De teleurstelling is daarom na het eindsignaal des te groter. Roosteren had het betere van het spel, won meer duels, creëerde kansen, maar miste de raffiniteit om punten te pakken.

Aanstaande zondag wacht Haslou, dat met 0-1 van Armada verloor. Met dezelfde spirit gaan de mannen dan weer aan hem, om de punten mee terug te nemen naar café de Tramhalte.