Zondag 18 september was het aan het eerste van Roosteren om van de hatelijke nul punten af te komen. Na het fiasco vorige week tegen Haslou zou het deze week zeker anders moeten tegen het vooraf sterk geachte Born. Na 2 goede trainingen ging het team van Rudi Boes vol goede moed het veld op. Het team kreeg de opdracht om de linies compact te houden en geen risico’s te nemen. Dit in combinatie met strijd en goed voetbal zou het eerste succesje van Roosteren moeten opleveren.
Roosteren begon redelijk goed aan de wedstrijd en gaf weinig ruimte weg. Met de gebroeders Vanneer centraal achterin werden geen kansen weggegeven. Er werden echter ook geen kansen gecreëerd door Roosteren. Na ongeveer een half uur gespeeld te hebben kwam Born toch op voorsprong. Een aanval over hun linkerkant resulteerde in een voorzet vanaf de zijkant. Deze kwam heel ongelukkig tegen de borst van Rob van Wegberg en hobbelde zo, buiten het bereik van Tom de goal in. Toch wel een tegenvaller voor Roosteren, dat verder gedisciplineerd verdedigde. Roosteren herpakte zich echter snel en ging meer op de aanval spelen. En met resultaat! Een sowieso al prima spelende Danny Jeurissen zette druk op de verdediging van Born. De bal kwam zo terecht bij Mike die Quinn in staat stelde van afstand te schieten. Dit deed Quinn fenomenaal!! Vanaf een metertje of 25 kogelde hij de bal heerlijk in de verre kruising. 1-1. Dit was tevens de ruststand.
Na rust vloog Roosteren uit de start blokken. Na 10 minuten in de 2e helft kwamen de rood-witten zelfs op voorsprong. Jules stuurde John in een keer diep. John slalomde daarna om 2 verdedigers van Born en schoot in de korte hoek binnen. Daarna werd Roosteren door Born onder druk gezet, maar waren de beste kansen voor Roosteren. Pogingen van Quinn, Mike en Sergio gingen naast of werden gestopt door de Born-doelman. De goal viel uiteindelijk aan de andere kant. Na een vrije trap voor Born werd de bal maar half weggewerkt. Deze kwam bij een speler van Born terecht die zich knap vrijspeelde en de bal in de goal schoot. Hierna gebeurde er weinig noemenswaardigs meer en dus behaalde Roosteren haar 1e punt van het seizoen. Als Roosteren het hele seizoen met dezelfde strijd en toewijding haar wedstrijden speelt, zullen er nog vele punten volgen!