Waar veel mensen op deze zomerse zondagmiddag in oktober genoten van wellicht het laatste terrasje van het jaar, moesten de mannen van Rudi Boes aantreden tegen FC RIA. Na een succesvol oefenpotje op de dinsdagavond werd er met goede moed afgereisd naar Nieuwstadt. Eerder op die zondag verloor het tweede met 4-2 van Vaesrade, het derde bracht wel weer drie punten mee naar huis door met 0-1 van RIOS’31 te winnen.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten erg afwachtend waardoor echt grote kansen uitbleven. Johnny en Sergio kwamen echter wel enkele keren goed door over de flanken maar helaas konden zij Roel niet in stelling brengen. Rond de 25e minuut verzuimde Roosteren de bal goed uit te verdedigen waardoor de thuispartij via wat gerommel op goal kon schieten en direct scoorde. Een flinke domper voor onze mannen en dat was ook terug te zien in het spelbeeld in het verloop van de eerste helft. Na een afgeslagen voorzet kon RIA de bal overnemen en razendsnel counteren. Binnen enkele seconden verschenen ze weer voor Tom, in een uiterste poging om een goal nog te voorkomen geeft Erwin een penalty weg. Na de 2-0 leek het opnieuw een vrijwel onmogelijk om vandaag de eerste overwinning te boeken, maar op slag van rust viel dan toch de 2-1! Een scherp aangesneden vrije trap van Sergio werd uitstekend binnen gekopt door Roel.

Vanaf de start van de tweede helft ging Roosteren op zoek naar de gelijkmaker. Roosteren probeerde FC RIA vroeg vast te zetten, dit resulteerde in enkele kleine kansjes voor de uitploeg. Echter viel de goal wederom om aan de andere kant. Na balverlies op het middenveld stonden de mannen uit Nieuwstadt weer zeer snel voor Tom, 3-1.  Ook na deze nieuwe tegenslag bleven de mannen van Rudi zoeken naar de aansluitingstreffer. In de 80e minuut gaat Sergio goed door in de zestienmeter waarna hij na een mooie actie Roel perfect bediend. Met nog tien minuten op de klok was er dus nog genoeg tijd om er een gelijkspel uit te slepen. Het slotoffensief was echter niet genoeg om nog een doelpunt te forceren.

Een wedstrijd die zeker niet verloren had mogen gaan, en misschien zelfs wel gewonnen had moeten worden. Helaas bevinden wij onze momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Maar door als team rustig te blijven en door te gaan met hard werken kan een eerste overwinning niet veel langer uitblijven. Komende zondag staat er geen wedstrijd gepland, op 30 oktober ontvangen we SVM op de Heilige Kamp. Na twee weken hard trainen zullen we er dan opnieuw alles aan doen om de drie punten in Roosteren te houden!