De jaarvergadering vindt dit jaar plaats op vrijdag 22 september a.s. Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

VV Roosteren en SVM, twee ploegen die tot zondag beide nog maar één puntje hadden. Het behoeft dus ook geen uitleg hoe belangrijk deze wedstrijd was. Die eerste overwinning pakken en vertrouwen tanken voor de wedstrijden tegen SVE en Urmondia, dat was het plan. Maar om half 5 was er allesbehalve een feeststemming.

Met een 4-4-2 opstelling werd er om half drie afgetrapt op de Heilige Kamp. In een rommelige beginfase waren beide ploegen niet in staat om tot kansen te komen. De gasten uit Munstergeleen hadden wellicht het overwicht in het eerste kwartier, maar dit kwam voornamelijk doordat Roosteren veel te onrustig was in balbezit. Toch had Roosteren misschien wel op voorsprong moeten komen. Via een goede corner kon Niels bijna gaan koppen wanneer hij duidelijk in de rug werd geduwd, de scheidsrechter oordeelde echter gedecideerd dat er niks aan de hand was. Het tweede kwartier verliep een stuk beter en via Johnny en Sergio konden de mannen van Rudi enkele kansen creëren. De grootste kans kwam op naam van Sergio die, na goed doorzetten van John en Roel, zijn schot gekeerd zag worden door de keeper.

Niet veel later verdiend John een vrije trap aan de linkerkant. Waar alle aandacht uitging naar Roel, kon Johnny bij de tweede paal de bal binnenkoppen na een geweldige vrije trap van Martijn! De bevrijdende voorsprong, op een goed moment in de wedstrijd! Waar men normaal vleugels krijgt na een goal, zakte Roosteren nu juist te ver terug waardoor er niet veel later ook aan de andere kant gescoord werd. Met een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht. De gelijkmaker kwam op een vervelend moment, maar met deze stand was er natuurlijk nog niks verloren en er waren nog 45 minuten om opnieuw een voorsprong te forceren.

De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld als voor rust. Verder dan enkele corners en vrije trappen was er weinig actie voor de doelen. Sergio was nog het dichtste bij de 2-1 door een voorzet van John bijna binnen te knikken, de keeper van SVM stond echter goed opgesteld waardoor hij de inzet kon keren. Niet veel later kreeg Roosteren een vrije trap tegen die in eerste instantie nog kon worden weggewerkt maar daarna toch nog voor de voeten viel van een SVM-speler die kon binnenschieten. De scheidsrechter besloot echter dat er sprake was van buitenspel waardoor de treffer werd afgekeurd. Dit natuurlijk tot grote onvrede van de SVM-aanhang. In de commotie die hierrond ontstond besloot de scheidsrechter de trainer van SVM weg te sturen.

Dit keer ontsnapte Roosteren dus aan een achterstand, maar niet veel later kreeg SVM een penalty. Met nog ongeveer een kwartier te gaan moest een 2-1 achterstand weggewerkt worden tot minimaal een gelijkspel. Erwin werd direct doorgeschoven om nog iets te forceren en de grootste kans was uiteindelijk ook nog voor hem maar opnieuw stond de keeper van de gasten prima opgesteld waardoor de inzet van Erwin naast ging.

Opnieuw een harde tegenslag voor de trainer, spelers en alle supporters. Er zit niks anders op dan volgende week opnieuw te vechten voor een overwinning. Het hechte team is al jarenlang de kracht van Roosteren, misschien zelfs wel de kracht van de club. Juist nu is het belangrijk om hieraan vast te houden en te blijven knokken voor elkaar. Wij zullen niet opgeven, en wij hopen dat u ons de volgende keer ook weer steunt!