Op deze koude zondag in december, de dag voor pakjesavond, zouden er drie wedstrijden afgewerkt worden, maar vanwege de weersomstandigheden werden de wedstrijden van het Tweede en Derde afgelast. Eén wedstrijd bleef over, de wedstrijd tegen Urmondia, een zeer belangrijke wedstrijd om van de laatste plek af te komen en het goede gevoel van het vorige weekeinde voort te zetten. Iets eerder dan normaal, werd er om 14:15, na een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia, afgetrapt met dezelfde elf spelers als vorige week.

De eerste vijf minuten waren erg aftastend van beide kanten, daarna wist Roosteren het spel naar zich toe te trekken en dat zou voor de rest van de eerste helft ook niet meer veranderen. De achterhoede bouwde een sterke muur onder aanvoering van Erwin, de aanval zorgde voor het vroege vastzetten en Martijn, Jules en Mike domineerden op het middenveld. Het vastzetten van de tegenstander leverde al snel resultaat op toen Johnny alert reageerde op een “ziekenhuisbal” van Urmondia. Johnny onderschepte de bal zelf en passeerde daarna nog 2 man waarna hij de bal vanuit een lastige hoek in het netje legde. De 1-0 gaf Roosteren een boost en vanaf dat moment werd de thuisploeg volledig overlopen door een sterk spelend Roosteren. De tweede goal bleef echter uit totdat de scheidsrechter naar de stip wees. Roel bleef sterk aan de bal, maar werd net voordat hij kon schieten aangetikt, een duidelijke penalty. Zoals afgesproken ging Jules achter de bal staan en hij faalde niet. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft was de stand 2-0! Waar een derde en vierde goal niet ver weg waren, na kansen van Sergio en Johnny, gingen we met een degelijke voorsprong de rust in.

Voor iedereen was wel duidelijk dat we deze wedstrijd nooit meer uit handen mochten geven, we domineerden, speelden goed voetbal en creëerden meer dan voldoende kansen. Toch was iedereen zich bewust van het feit dat absoluut nog niks gewonnen was. Met dezelfde 11 spelers werd er begonnen aan de tweede helft. Door een tactische wijziging bij Urmond werden we iets verder teruggedrukt, maar door het sterke verdedigende blok kon al het gevaar geneutraliseerd worden. Niels had op zaterdag bij zijn cluppie uit Kerkrade gezien hoe een sterke verdediging resultaat kon opleveren, en dat liet hij dan zelf ook zien door keer op keer zijn tegenstander te snel af te zijn! Toch werd Urmondia twee keer erg gevaarlijk. Dit keer was het geluk echter aan onze zijde en zagen we een inzet vanaf de 5 meterlijn naast gaan en even later een halve omhaal over het doel vliegen. In diezelfde fase hadden we de wedstrijd ook zelf op slot kunnen gooien door de 3-0 te maken. Helaas kon de doorgebroken Sergio de bal niet tussen de palen krijgen.
Direct nadat een speler van de thuisploeg zijn tweede gele kaart ontving was het wederom Jules die het netje liet bollen. Hij besloot bij een corner maar eens een keer weg te lopen van de keeper en knikte prachtig binnen in de lange hoek. In de laatste minuten kon Jordan zijn meer dan uitstekende wedstrijd nog bekronen met een goal, maar na goed voorbereidend werk van wederom Johnny werkte hij de bal een metertje naast.

Het lijkt erop dat het harde werken van de eerste seizoenshelft zich nu eindelijk laat uitbetalen op het veld. Een geweldige teamprestatie zorgde voor een dik verdiende overwinning. Er rest ons nog de thuiswedstrijd tegen Obbicht voordat de winterstop zich aandient. Wij gaan op dezelfde voet verder om nog meer resultaten te boeken en jullie, fans, te bedanken voor de steun!