Het begin van de competitie, elk jaar toch wel weer een spannend moment. Waar staan wij ten opzichte van de andere teams in onze klasse? Zal de goede voorbereiding zich uitbetalen? En zo zijn er nog veel meer vragen die voor het eerste fluitsignaal om halfdrie in de hoofden van de spelers spoken. Sittard leek echter al goed te kunnen inschatten waar ze zouden staan. In een krantenartikel van afgelopen week noemde een van hun spelers Sporting Sittard als titelkandidaat, dat enkel voor Obbicht wellicht een stapje op zij zou moeten doen. Voor ons was Sporting toch gewoon een tegenstander waaraan wij zeker gelijkwaardig zouden zijn, moeten wij ons dan ook als titelkandidaat zien? Wel goed, alle gekheid op een stokje, laten we die eerste wedstrijd eerst maar eens omzetten in winst, om Sittard te tonen dat er meer concurrentie is in deze competitie.

Met onze gebruikelijke opstelling werd er begonnen aan de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De enige nieuweling in de basisopstelling was Bjorn Leurs, verder stond het elftal met de bekende namen aan de aftrap. Een stroef veld zorgde in de eerste fase van de wedstrijd voor een moeilijk veldspel, wat ook veel fysieke duels met zich meebracht, een kwaliteit van onze tegenstander natuurlijk. Het eerste half uur is Roosteren de bovenliggende partij wat ook zorgt voor het nodige gevaar, met name uit standaard situaties, een aantal kopballen en halve schoten maar nog geen doelpunt. Aan de andere kant werd Sittard enkele keren erg gevaarlijk wat resulteerde op een bal op de paal en een ander schot werd uitstekend gepakt door Tom. Rond de 35ste minuut leek Sporting dan toch op voorsprong te komen, maar al voor de bal in het netje lag had de scheidsrechter afgefloten. Roosteren kreeg ook nog een kans van afstand toen Bjorn een afgeslagen bal kon oppikken en vol op doel kon vuren, hun keeper had echter een fraaie redding in huis! In de eerste helft nog geen doelpunten, maar wel lichte schade doordat Niels een gele kaart moest oppikken om een aanval van Sittard te stuiten.

De tweede helft begon met een kleine tactische wijziging aan de zijde van Roosteren, maar nog zonder wissels. Ook in het begin van de tweede helft bleven grote kansen uit, maar kreeg Roosteren steeds meer de overhand in het spel. Maar uit het niks was daar de uitstekende spelende Jordan die er nog maar een keer overheen denderde en via een schitterende lobpass van Sergio stond hij opeens oog in oog met de keeper. Zoals altijd de rust zelve, tikte hij de bal voorbij de keeper. Een duidelijk doelpunt dat in eerste instantie ook werd goedgekeurd door de scheids, maar na een discussie tussen hem en zijn assistent werd het doelpunt alsnog afgekeurd. Een belachelijke beslissing aangezien er van buitenspel absoluut geen sprake was. Maar de beslissing was genomen en er was nog voldoende tijd om dat winnende doelpunt te forceren. Ook moest Sporting de wedstrijd uitvoetballen met 10 man door een rode kaart wegens naschoppen. Een doelpunt bleef echter nog altijd uit, we moesten wachten tot in de slotminuten. Een corner werd bij de eerste paal verlengd door nieuweling en invaller Bart, de bal kwam terecht bij Roel die enkel nog het laatste zetje moest geven dat zou leiden tot de bevrijdende 0-1!

Met nog een kleine tien minuten op de klok moesten we nog standhouden tegen het slotoffensief van Sittard, maar tot echt gevaarlijke momenten kwam de thuisploeg niet meer. Door het aanvallende spel van Sporting ontstond er natuurlijk meer ruimte aan de andere kant, maar ondanks een paar goede kansen konden we de genadeklap niet uitdelen. Het laatste fluitsignaal zorgde voor een grote ontlading aan de zijde van Roosteren dat de eerste drie punten bij elkaar had geknokt in een terecht gewonnen wedstrijd. De overwinning werd nog goed gevierd in het kleedlokaal en vervolgens in de Tram, waar de nodige beloningsbiertjes werden weggetikt! Een uitstekend begin van de competitie voor zowel het eerste als het tweede elftal, want ook zij wisten hun eerste wedstrijd te winnen met wel 3-0. Volgende week spelen we de eerste thuiswedstrijd tegen Schinveld dat in deze eerste ronde een puntje overhield aan het duel met Obbicht.