Na de ietwat onterechte nederlaag van voorgaande week, was het op zondag 15 oktober weer tijd om orde op zaken te stellen. Waar we ons op deze zondag allesbehalve zorgen hoefden te maken voor een nat pak – het voetbalweertje was geweldig – werd één van onze mannen in vorm daar op vrijdag tijdens het teamuitje op de oktoberfeesten wél mee geconfronteerd. Of de bierdouche die linksbuiten Johnny ontving een voorbode was op het verloop van de wedstrijd afgelopen zondag? Laten we met z’n allen maar gewoon mee instemmen. Titelkandidaat Obbicht werd met een terechte eindscore van 3-0 op eigen terrein verschalkt.

Daar waar het nemen van de teamfoto’s voorgaand aan de wedstrijd eerdere seizoenen wel eens de startscherpte kon beïnvloeden, was de focus deze zondag niet verstoorbaar. Er was maar één doel vandaag: De volle buit! Alle neuzen stonden dezelfde kant uit bij het startsignaal van de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Willems. De eerste paar minuten was de hoofdmacht van Roosteren heer en meester. Obbicht had niets in te brengen en oogde zelfs aan de timide kant. De eerste wapenfeiten ontstonden in de vorm van corners en stilstaande situaties rondom de zestienmeter. Uiteindelijk moest Obbicht wederom uit een corner zwichten voor het eerste tegendoelpunt. Deze goed genomen hoekschop van Johnny mondde uit in een scrimmage. In eerste instantie werd een inzet van de lijn gewerkt, Roel Strooper twijfelde daarna geen seconde, en knalde genadeloos de bal tegen het netje! Tijdens het laatste kwartier van de eerste helft kakte het spel van beide partijen wat in.

Na de thee echter weer een venijnig Roosteren dat op zoek ging naar de genadeklap. Die klap werd echter door Obbicht zelf uitgedeeld toen een speler bij een overtreding op “man of the match” Niels Hamacher over de schreef ging. Met een directe rode kaart als gevolg, voor het Eerste Elftal nu de opdracht om het karwei vakkundig af te maken. En dat gebeurde ook, middels Bjorn Leurs. Hij was ook de tweede helft ongrijpbaar voor de Obbicht-defensie. Op identieke wijze versierde Bjorn door zijn snelheid twee penalty’s. De klassieke voetbalwijsheid dat iemand anders dan het slachtoffer de strafschop moet nemen, werd door Bjorn beide keren overtuigend ontkracht. Koelbloedig scoorde hij de 2-0 en 3-0. Daarmee was de wedstrijd een kleine twintig minuten voor het einde beslist.

Kortom een plezierige voetbalmiddag voor de Roosteren supporters. Die zagen eerder op de dag het Tweede Elftal ternauwernood in de laatste minuut gelijkkomen tegen Panningen. Het Derde Elftal verloor helaas van de Boys van de Hei. Volgende week speelt het Eerste de derby in en tegen RIOS. Het tweede gaat uit naar Born en het Derde ontvangt EVV 5. Tot volgende week!