Waar we vorige week nog onder een heerlijk najaarszonnetje een geweldige overwinning boekten op Obbicht, stond er deze week onder herfstachtige omstandigheden de wedstrijd tegen RIOS ’31 uit Pey op het programma. Onze opponent had nog maar een punt en bungelde onderaan in de ranglijst, iets wat wellicht een vertekend beeld geeft aangezien iedereen weet dat RIOS zeker de nodige kwaliteiten heeft. Aan de aftrap verscheen hetzelfde elftal als vorige week met enkel een wijziging in de spits. Roel moest met een rugblessure toekijken hoe Bart het ervan af ging brengen tegen de bonkige voorstopper van RIOS ’31.

Het begin van de wedstrijd was voor Roosteren, er werd niet geweldig gevoetbald maar de meeste druk werd toch uitgeoefend op de helft van de tegenstander. Dit was wellicht ook in lijn met het spelbeeld dat RIOS graag wou zien om vervolgens in de omschakeling Roosteren pijn te doen. Een paar speldenprikjes aan beide kanten, maar nog geen doelpunten. Dit veranderde rond de dertigste minuut toen de keeper van RIOS nogmaals de bal naar voren knalde, deze werd niet goed verwerkt door de verdediging van Roosteren en via een snelle en venijnige pass stond de linksbuiten plots vrij voor Tom. Met een goed schot in de lange hoek zette hij RIOS op voorsprong. Geen paniek natuurlijk, want er was nog genoeg tijd. Of toch wel? Dat laatste kwartier na de tegentreffer vergat Roosteren alles te doen wat was afgesproken, het zakte helemaal weg en kon van geluk spreken dat RIOS niet verder doorduwde. Het rustsignaal kwam dan ook net op tijd, Rudi Boes had een kwartier de tijd om zijn ploeg terug in de wedstrijd te laten komen.

Tijdens de rust werden duidelijk afspraken gemaakt en vol goede moed werd er gestart aan de tweede helft. De voorwaartse druk van Roosteren was direct zichtbaar en dit was ook het spelbeeld wat de rest van de tweede helft zou aanhouden. Echter, na een minuut of 5 in de tweede helft kreeg Roosteren een nieuwe domper te verwerken. Wegens een miscommunicatie op het middenveld kon RIOS de bal overnemen en binnen enkele seconden door de ontregelde defensie lopen om zo voor de 2-0 te tekenen. De kopjes laten hangen was geen optie, met nog meer dan een half uur te gaan pakte Roosteren zich nogmaals bij elkaar om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Deze volgde niet veel later, via een rommelige situatie in het strafschopgebied van RIOS viel de bal voor de voeten van Bjorn, die niet twijfelde de bal overtuigend in het doel schoot: 2-1 en alles was weer mogelijk!

Roosteren moest meer risico gaan nemen om ook de gelijkmaker de forceren en door achterin een mannetje door te schuiven naar het middenveld werd er nog meer druk gezet op de defensie van RIOS. Anderzijds gaf dit de snelle buitenspelers van de tegenstander ook weer meer ruimte achter onze verdediging. Dit leidde dan ook helaas tot een tweede gele kaart voor Sergio nadat hij een aanval van RIOS moest stoppen met een overtreding. Met tien man werd er hard gewerkt en gestreden, maar de gelijkmaker bleef uit. Johnny had genoeg gezien en nam het heft in eigen handen. Op zo’n 30 meter van het doel begon hij aan een “Maradona/Messi – achtige” dribbel waarbij hij eerst een man of 3 passeert, daarna nog een keer 2 en vervolgens de laatste linie ook kansloos laat als hij het strafschopgebied inloopt. Wat een wereldgoal zou dit zijn geweest, ware het niet dat de bal via de binnenkant van de paal uit het doel ketste. Een meer dan sublieme actie, die helaas niet beloond werd. Even later was het Bart, tijdens zijn basisdebuut uitstekend werk verrichtend in de spits, die een lage voorzet van de rechterkant in de korte hoek schoot, maar wederom rolde de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in. Het zat Roosteren wat dat betreft zeker niet mee, want enkele minuten later was het nogmaals het ijzerwerk dat Roosteren van de gelijkmaker afhield. Ditmaal raakte John met een bekeken kopbal de lat. Aan de andere kant werden de ruimtes alsmaar groter wat resulteerde in meerdere open kansen voor RIOS, gelukkig voor ons hadden hun aanvallers het vizier totaal niet op scherp staan! De blessuretijd liep, er werd nog een corner geforceerd en alle stootkracht werd mee naar voren gestuurd, in eerste instantie kon de keeper de bal nog wegstompen maar nadat de bal er terug ingepompt werd, had de keeper geen antwoord. Nu was het wel raak voor John, hij plaatste de bal in het uiterste hoekje van het doel. De verdiende gelijkmaker was ook direct de laatste actie van dit treffen, direct na de aftrap floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Een spannende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer met genoeg acties en beleving, maar door een slechte eerste helft kon Roosteren niet meer voor de overwinning strijden. Gezien het wedstrijdbeeld is een gelijkspel ook de terechte uitslag. Genoeg werk aan de winkel om die slordigheden nog uit ons spel te krijgen en zo nog constanter te worden. Voor wie er graag was bij geweest, niet getreurd want LEF TV heeft dit spektakelstuk vastgelegd en zal hiervan een samenvatting uitzenden op TV 11!