Op de laatste speeldag van de eerste periode waren er nog drie teams die aanspraak konden maken op de titel VV Obbicht, RKDFC en Roosteren. De beste papieren waren voor RKDFC maar hun wedstrijd tegen Born werd afgelast. Dus na vandaag hebben we nog altijd geen uitsluitsel over wie de periodetitel pakt. Wel is het duidelijk dat deze helaas niet naar Roosteren zal gaan. De wedstrijd tegen de gasten uit Grevenbicht werd wel met grote cijfers gewonnen, maar dat deed onze andere concurrent uit Obbicht ook.

Het was vanaf het begin duidelijk dat het spel gemaakt moest worden door Roosteren en het zou een wedstrijd moeten worden met slechts verkeer in een richting. Toch was het allesbehalve een aantrekkelijke wedstrijd, en dit vooral door de vele eenzijdige fouten aan de kant van Roosteren. Slechte inspeelpasses en matige aannames creëerde een heel slordig beeld. Maar gelukkig hebben wij momenteel spelers die individueel iets extra kunnen brengen, zo was het eerst John die met een splijtende pass de bal tussen alle verdedigers door bij Bjorn kreeg en zo bolde het netje voor de eerste keer deze middag. Niet veel later kwam ook de 2-0 op het scorebord, Martijn gooide er even een prachtige pass uit en opnieuw was het Bjorn die de bal in het doel knalde. Toch moet het ook gezegd worden dat er 2 100% kansen waren voor Armada, maar eerst kon Ken de bal nog voor de lijn wegglijden en erna hield Tom zijn doel schoon met een uitstekende redding. Met deze 2-0 stand werden de kleedlokalen opgezocht.

Normaal zou 2-0 een prima ruststand zijn, maar gezien het veldspel en de zeer matige tegenstander was de tevredenheid ver te zoeken. Toch gingen dezelfde elf spelers weer het veld op voor de tweede helft. Al snel mocht Bjorn zijn hattrick voltooien door een penalty te benutten. Roel werd onderuitgehaald bij een schietkans en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Toch moesten de mannen van Rudi Boes een tegentreffer incasseren toen na een slechte omschakeling de 3-1 werd binnengetikt. Ook deze stand zou niet lang blijven staan, want opnieuw was er een penalty voor Roosteren. Ditmaal werd Roel vastgehouden en was het Sergio die mocht aanleggen voor de 4-1. Een knal in de bovenhoek van het doel, een prima penalty! Daarna besloot Roel nog even aan zijn eigen doelpuntenreeks te werken, binnen no-time wist hij er drie te maken, de een met iets meer geluk dan de ander, maar dus ook een hattrick voor hem. Armada prikte wel ook nog even terug door een tweede goal te maken.

Op papier natuurlijk een prima resultaat, maar de wedstrijd was niet zoals de uitslag doet denken. Hoe dan ook, wederom drie punten voor VV Roosteren wat ons gedeeld koploper maakt! Ook blijft de 100% score in thuiswedstrijden behouden. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Sint Odiliënberg op het programma, bij winst duikt Roosteren al in november de 20 punten in!