Op vrijdagavond 26 oktober organiseert de Activiteitencommissie de Despo Night. Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

De roerende week van de gemeenteraadsverkiezingen in Echt-Susteren werd op zondag afgesloten met de toepasselijke en zeker niet minder spannende derby tussen het eerste elftal van Roosteren en dat van Pey-Echt, Rios’31. Namens het Dagblad de Limburger plaatsen we hier graag een rectificatie van de score: VV Roosteren – RIOS‘ 316 – 4. Een verschoven spatie en een apostrof in de uitslag kunnen op deze manier flinke gevolgen hebben, voor bijvoorbeeld de verkiezingen. Maar wees gerust we hielden het bij dit spektakelstukje maar op 10 doelpunten in totaal, 6-4. Aan de andere kant mocht wethouder Peter Pustjens zich met de 386 Roosterse voorkeursstemmen toch écht zeer gelukkig prijzen afgelopen week. We gaan ervan uit dat hij ze niet uit één of andere hoge hoed (lees: mijter) heeft getoverd. Peter maakt zich met zijn Roosterse roots al jarenlang sterk voor het verenigingsleven in onze gemeente. We wensen hem langs deze weg veel succes in de nieuwe periode en feliciteren hem met dit klinkende resultaat.

Dan nu terug naar de voetbalwei. Helaas moeten we constateren dat het veld er niet lekker bij lag. Roosteren kwam daardoor niet goed in het spel tijdens de openingsfase van de wedstrijd. Het creëerde mondjesmaat kansen, maar werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van RIOS. De eerste goal viel helaas uit een corner in het verkeerde netje. De 0-2 liet door geklungel achterin ook niet lang op zich wachten. De kenmerkende Vlaamse term van coach Rudi Boes die enkele weken geleden zijn primeur maakte, “chipoteren”, kon wederom in de rust aangewezen worden als oorzaak. We probeerden te vaak de voetballende oplossing te zoeken, daar waar een lange bal op de flanken voor meer gevaar zou kunnen zorgen. De opsteker vlak voor rust, een keiharde vrije trap van Bjorn, werd helaas in de eerste minuut na de thee al tenietgedaan. Een rollertje in de lange hoek passeerde keeper Tom op ongelukkige wijze: 1-3.

Iedere keer weer liepen we achter de feiten aan. Maar door een wijziging in tactiek kregen we meer grip op de wedstrijd. De druk werd opgevoerd en dit leidde in de 60e minuut tot de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Bjorn, bracht Johnny in scoringspositie en die faalde niet met het hoofd, 2-3. Halverwege de tweede helft was het de hardwerkende Fabio die een verdiende kroon op zijn spel zette door de gelijkmaker te maken. Het was alweer Bjorn die de assist gaf. We mochten ons dus al de comeback-kids van de middag noemen, ware het niet dat we nogmaals op achterstand kwamen. Door een misverstand in de verdediging kreeg de spits van RIOS vrije doortocht, 3-4.

Drie keer terugkomen van een achterstand zou wat veel van het goede zijn, maar vooruit we doen eens gek. Het werd pompen of verzuipen, we konden niet anders dan achterin man op man te gaan spelen. Een strakke lange bal van Niels werd door Mike verlengd. Fabio wierp zich met gevaar voor eigen leven in het duel om de bal, waardoor hij de weg vrijmaakte voor Roel. Op zijn beurt liep Roel de bal letterlijk de goal in, 4-4! Gek genoeg geen explosie van gejuich, we wisten dat er meer te halen viel. De “human-pyramide” volgde uiteindelijk alsnog! Na het passeren van enkele verdedigers knalde “John-solo” het leer hoog in de korte hoek tegen de touwen. Een prachtige goal die gevierd werd met een prachtig tafereel. Zelfs de wisselspelers mengden zich in de feestvreugde op en om het veld. De supporters namen maar al te graag genoegen met een knotsgekke 5-4 tussenstand. Maar Bartje was echter onuitputbaar deze middag. De gelegenheids-linksback die de tweede helft op zijn vertrouwde rechterkant stond, bracht Roel prachtig in stelling om de definitieve mokerslag uit te delen. Een mooie panna en een keurige voorzet vormden een super slotakkoord, 6-4!