Welkom bij
Voetbal Vereniging Roosteren
Nog een paar weekjes mag Maxim zich prins van de Pinteveagers noemen, maar op 31 januari zal er iemand anders met de scepter zwaaien in de kantine!

VV Roosteren 2  - RKSV de Ster 3 7-4 nv.     4-4 na 90 minuten (2-3 rust)         12-05-2011

 

 

Na de verloren thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen HBC`09 eindigde ons tweede elftal op de 10e plek van de ranglijst. Omdat RKSV de Ster met evenveel punten eindigde zou een beslissingswedstrijd de doorslag moeten geven wie volgend jaar samen met Lindenheuvel een klasje lager zou moeten gaan spelen. Vooraf was de opdracht voor de mannen van Wim Demandt en Wim Cuijpers dan ook duidelijk, er moest minimaal gelijkgespeeld worden over 120 minuten want dan zou het betere doelsaldo in de reguliere competitie de doorslag geven en dit was duidelijk in het voordeel van Roosteren. De beslissingswedstrijd werd gespeeld op het terrein van IVS in Berg aan de Maas. Voor trainer Wim Demandt was het wederom puzzelen om het team neer te zetten. Zo waren o.a. Ceriel Pustjens, Moussie Gungor en Paul Lomme geblesseerd en kon Frans Aerts niet meedoen vanwege een schorsing. Wel erbij waren doelman van het derde elftal Tom Bosmans, de niet naar het Italiaanse Bologna getransfereerde Danny Janssen en de op doktersadvies gezond verklaarde Misja Webers. Bovendien zorgde Mark Parren voor de balans in de achterhoede. Verder was ook Randy Feron meegegaan en good old Paul Leurs zat ook op de bank erbij. Bij de tegenstander uit Stein stond een heel ander team op de mat dan waar we in de competitie tegen hadden moeten spelen. Dit zorgde echter niet voor onrust en vol concentratie werd begonnen aan de wedstrijd.
In het begin had Roosteren ook niks te vrezen voor de tegenstander. Roosteren begon goed en na een fraaie pass van Mike Streukens kon de pijlsnelle Misja Webers doorlopen richting zestienmeter, zijn schot ging echter voorlangs. Na een tiental minuten kreeg de Ster de eerste hoekschop van de wedstrijd. Deze werd getrapt door hun aanvoerder en draaide vrijwel ineens het doel in door de handen van de verbouwereerde doelman Tom Bosmans. Hierna had Roosteren eigenlijk weer meer van het spel maar een wederom een corner was de defensie van Roosteren te machtig. Na de 0-2 leek de wedstrijd al vroeg beslist echter Roosteren toonde veerkracht. Rico Niessen nam een vrije trap van de rechterkant op een Beckham-achtige wijze en bij de 2e paal kopte Roger Maessen fraai binnen. Vlak na deze aansluitingstreffer was het weer de tandem Mike Streukens en Misja Webers die zorgden voor gevaar. Een fraaie dieptepass van eerstgenoemde werd prima meegenomen door aanvaller Misja Webers. Zijn inzet ging echter wederom rakelings naast. Vlak hierna werd door De Ster de marge weer op twee gebracht. Via de kluts in de zestienmeter kwam de bal voor de voeten van een speler van De Ster. Deze kon van dichtbij intikken. In de fase hierna leek de volgende treffer van de ploeg uit Stein in de lucht te hangen. De treffer viel echter aan de andere kant, een individuele actie van Sergio Demandt lag hieraan ten grondslag. Hij ging twee man voorbij en schoot van 20 meter prachtig in de lange hoek binnen. Een goal die je kunt vergelijken met de klasse van Wesley Sneijder. Deze goal was ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.
Na de rust kwam Paul Leurs in het veld voor Mark Parren. Paul Leurs, normaliter de grensrechter van het eerste elftal, zou in de tweede helft met zijn lengte, rust en ervaring een aantal keren belangrijk zijn achterin. De tweede helft ging gelijk op en er gebeurde in de beginfase niet zo veel. Na een dik uur spelen was het een goede actie van de ook ingevallen Kevin Leurs die Roger Maessen in stelling bracht, hij bracht de ploeg uit Roosteren weer langszij. Roger Maessen, die een goed seizoen speelde, is de motor van het elftal en stond er voor de ploeg in deze wedstrijd. De vreugde was echter van korte duur want het was daarna wederom De Ster dat de voorsprong nam. Een mooi schot vanaf zestienmeter was onhoudbaar voor keeper Tom Bosmans. Degradatie leek in de lucht te hangen echter het was werkpaard Misja `Kuyt` Webers die met een frommelgoal de gelijkmaker forceerde. Zo eindigde de wedstrijd op een sensationeel 4-4 gelijkspel en moest er in de verlenging gezorgd worden dat dit resultaat minimaal bleef staan.
De verlenging zou echter ene worden om nooit meer te vergeten. Met name voor Sergio Demandt, zoon van de coach, werd de verlenging een sprookje. Vrijwel vanaf de aftrap snapte hij zich het leder en dribbelde ermee richting de zestien. Hij haalde verwoestend uit en de bal schoof fraai in de hoek. Niet veel later kreeg Sergio Demandt wederom de bal, nu op de hoek van de zestienmeter. Met een fraaie krul draaide hij de bal in de lange hoek. Na deze 6-4 was het zeker dat Roosteren zich ging handhaven. De stabiel ogende verdediging onder leiding laatste man Danny Janssen, door sommige langs de kant vergeleken met Frans Beckenbauer gaf niks meer weg en de uitslag werd nog mooier. De goed ingevallen Kevin Leurs werd gevloerd in de zestienmeter en de penalty werd genomen door Sergio Demandt. Hij scoorde en tekende hiermee voor zijn 4e treffer van de dag. Hij is de eerste speler in de historie van VV Roosteren die binnen tien minuten in de verlenging een hattrick scoort. Deze zal de geschiedenisboeken ingaan. Het prima leidende trio floot in overleg met de aanvoerders vanwege de invallende donker iets eerder af en daardoor speelt het tweede elftal van Roosteren volgend jaar weer in de reserve derde klasse.
Gezien de vele blessures dit jaar en dat het vaker lastig was het team te formeren een puike prestatie. Een hecht collectief onder leiding van de leiders Wim Demandt en Wim Cuijpers zorgde ervoor dat in de laatste fase van de competitie alle neuzen dezelfde kant opstonden. Ook na de nederlaag op de laatste speeldag en de achterstanden tijdens de wedstrijd van vandaag liet het team zich niet van slag brengen. Het team heeft veerkracht getoond en ze blijven verdiend en op eigen kracht in de 3e klasse. De ontlading bij de spelers, leiders en vele aanwezige supporters was groot. Na de wedstrijd werd bij De Tram nog menig pilsje gedronken. Komend weekend gaan de mannen van het tweede een weekendje weg. Ze zullen ondermeer Tilburg en Breda aandoen als stapavonden. Met de fraaie overwinning in het achterhoofd worden het zeker weer een weekend om niet te vergeten. En daarna kan de accu weer opgeladen worden voor een nieuw seizoen in de derde klasse!

 LIMBURGIA 2 – ROOSTEREN 2 UITSLAG 5 – 1.

 

Vandaag moesten we tegen de kampioen in onze klasse Limurgia 2 aantreden.Vooraf natuurlijk geen gemakkelijke opgave. Dit kwam mede doordat we thuis al hadden gezien dat onze tegenstander een uitstekende ploeg had en de zaken zeer proffesioneel aanpakte.Maar last but not least misten we onze super snelle spits Moussie die vorige wedstrijd geblesseerd uitviel en niet op tijd fit was. Verder moest Sergio Demandt het eerste versterken tegen SSOC en melden Bram Bohnen en Rob van Wegberg zich ook geblesseerd af. Moet zeggen dat het derde weer de volledige medewerking verleende om toch een representatief elftal op de been te krijgen. Dit hield in dat Mark Parren(wie anders) en Joep Dols met ons meegingen richting Brunssum. Voor ons was deze wedstrijd ook belangrijk daar we nog steeds voor lijfsbehoud vechten. Moet zeggen dat het aan inzet en instelling niet gelegen heeft maar deze ploeg is in deze klasse toch voor iedereen een duidelijk maatje te groot. Limburgia opende na 10 min. de score.Ondanks de tomeloze inzet van onze kant werd de rust bereikt met een 3 – 0 achterstand.In de rust de mannen voorgehouden om inzet te blijven tonen en geen kaarten en blessures op te lopen. Jammer dat dit laatste,geen blessures op te lopen niet doorging daar Paul Lomme met een zware enkel blessure uitviel. Dit was en is een zware domper daar Paul zijn oude vorm langzaam weer bereikt en een zeer belangrijke pion is.Ondanks dat Kevin Leurs op schitterende wijze de 3 – 1 aantekende,werden we met een 5 -1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Belangrijk voor ons is dat iedereen zich deze week gaat focussen op aanstaande zondag,dan staat het zeer belangrijke duel tegen onze degradatieconcurrent HBC op het programma. Zondag thuis kunnen we ons op eigen kracht handhaven. Mannen kan jullie alleen meegeven;GA ERVOOR!!!!Gezien de inzet,instelling en teamgeest van de laatste weken moet het kunnen lukken!!!!!!!LINDENHEUVEL 2 – ROOSTEREN 2 UITSLAG 1 – 5.

 

Vandaag 2de paasdag was het zover en stond de zeer belangrijke ontmoeting tegen Lindenheuvel 2 op het programma.Tegenstander was hekkesluiter in onze klasse maar had de laatste weken voldoende punten bij elkaar gesprokkeld om het ons toch spaans benauwd te maken.Thuis verloren we kansloos tegen deze ploeg en was het voor iedereen een raadsel dat deze ploeg pas enkele punten gehaald had in de competitie.Vond hun spel het kaliber hebben van Limburgia 2 en Minor 2 de huidige nummers 1 en 2

.Gezien het spel en zeker de inzet van de laatste weken had ik er toch het volste vertrouwen in dat we vandaag een uitstekende stap richting lijfsbehoud konden zetten.Merkte aan de groep dat ze dit besef ook hadden gezien de sfeer in kleedruimte.Deze was gespannen.Zelfs de mannen met de grote mond en sterke verhalen waren muisstil.Tijdens de warming up de groep toegesproken dat vandaag de start van 3 finalewedstrijden begon.Opstelling gelijk aan de wedstrijd tegen de Leeuw 2 met uitzondering van Ketje wiens plaats door Sergio Demandt werd ingenomen.Moet hierbij zeggen dat Ketje zelf aangaf niet in de basis te willen starten door een lichte blessure.Dit wil wel zeggen dat iedereen er voor de volle 100% mee bezig was.Wedstrijd begon vond ik nerveus maar tijdens een snel uitgevoerde counter lag het balletje door Roger Maassen plots in het netje 0 – 1.Dit was een opsteker van jawelste.Kort hierop scoorde Kevin Leurs zelfs de 0 – 2 en zag je bij iedereen de angst een beetje wegebben.Toch scoorde Lindenheuvel door onnodig balverlies van ons de 1 – 2 en werd de spanning weer voelbaar.Zeker toen Moussie na een doodschop tegen hem het veld moest ruimen en daarom omzettingen plaatsvonden was het weer zoeken geblazen.Kevin Leurs bracht echter voor rust de 1 – 3 op het scorebord.In de rust iedereen ervan overtuigd dat hier een goede stap richting lijfsbehoud gedaan kon worden als concentratie en inzet voor de 100 % bleef.Kregen na de rust weer enkele mogelijkheden om de score uit te breiden maar net Gilbert Pustjens verzuimde het om de score op te voeren.Denk dat hij nog bij Luik-Bastenaken-Luik zat.Toch werd de score naar 1 – 4 door Sergio en de 1 – 5 door weer Kevin Leurs opgevoerd.Na het laatste fluitsignaal van de zeer goed leidende leidsman was de ontlading groot.Weer 3 punten!!!!!!Mannen super hoe jullie met zoveel inzet deze moeilijke klus geklaard hebben.Op naar de volgende finalewedstrijd.ROOSTEREN 2 – DE LEEUW 2 UITSLAG 5 – 2.

Onze tegenstander vandaag staat 3de op de ranglijst.Uit in De Leeuw werden we met een 4 – 0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Deze uitslag was zeer terecht daar we er helemaal niks van bakten.Er was geen beleving!!!!!!!!

Gezien de beleving van de groep de laatste 2 wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst had ik de gehele week al een goed gevoel dat we op de goede weg terug waren en we wel eens voor een verrassing konden gaan zorgen.De punten gezien de stand op de ranglijst waren hard nodig anders konden we de doelstelling van handhaving wel eens vergeten.

Merkte dat de groep er ook vandaag alles aan zou doen om het beoogde resultaat,minimaal een gelijkspel te behalen. Zoals de laatste 2 wedstrijden werd het karwei met een hele diepe spits in de persoon van Moussie aangepakt.Moet zeggen dat de wedstrijd voortvarend begon doordat Kevin Leurs snel de 1 – 0 aantekende. De Leeuw scoorde echter snel de 1 – 1 en dan moet je langs de kant hopen dat de koppies niet naar beneden gaan.Koppies gingen zelfs niet naar beneden toen we met 1 – 2 achter kwamen en met deze stand de rust bereikten.Iedereen was er in de rust van overtuigd dat gezien het spel we best kansen hadden op een goed resultaat.Fijn was dat iedereen zich onder elkaar positief terecht wees op fouten die gemaakt waren.Als dat gebeurd weet je dat het goed zit in de groep.De 2de helft werd met net zoveel inzet begonnen zoals de 1ste helft eindigde.Plots werd het door het toekennen van een strafschop,die door Kevin Leurs subliem werd benut 2 – 2.En dan is het langs de kant hopen op…………Het sprookje duurde dus voort en het werd 3 -2,4 – 2 en zelfs door Moussie 5 – 2.

Dit uitstekende resultaat maakte bij het laatste fluitsignaal dat de ontlading groot was.Dit was dus een resultaat dat ontstond door inzet,karakter en acceptatie onder elkaar.Mannen super!!!!!!!!!Als we de laatste paar wedstrijden zoveel karakter tonen dan ben ik ervan overtuigd dat we het beoogde doel halen.Op naar de volgende tegenstander!!!!!!!!!!!!!!MINOR 2 – ROOSTEREN 2 UITSLAG 2 – 1.

Vandaag de moeilijke wedstrijd tegen Minor 2,de ploeg staat 2de op de ranglijst en gezien de vorm van Roosteren 2 een hele zware kluif.Door schorsingen in 1, blessures en niet geheel fitte spelers van 2 was het weer een zaterdagavond met veel puzzelwerk.Roger Maassen en Kevin Leurs gingen 1 versterken,Misja haakte vrijdag tijdens de training af door een blessure,Rico merkte zaterdag dat ie ook niet geheel fit uit de laatste training was gekomen maar zou toch zijn tassie meenemen,Ron Mols was niet geheel fit maar wilde op de bank plaatsnemen en in geval van nood invallen en Rob van Wegberg was ook allesbehalve fit.Na het bekendmaken van de opstelling de ploeg meegegeven de inzet van vorige week te tonen en samen ervoor te gaan want ondanks verlies van vorige week was over inzet allesbehalve te klagen.Deze was ronduit uitstekend.Merkte aan de ploeg dat ze ondanks de tegenslagen er voor wilden gaan.Zeg altijd er komt altijd een kansje en met Moussie als diepste spits en door zijn tomeloze inzet kun je een doelpuntje meepikken.Eerste 20 min goed doorgekomen alleen jammer dat Bram Bohnen geblesseerd uitviel na een botsing met de keeper.Hierdoor moest Ron Mols al snel invallen.De inzet van het hele team was weer geweldig en deed ons deugd.Minor scoorde echter de 1 – 0.Een volgende domper was het uitvallen van Rob Thissen die voor de zoveelste maal zijn al gehavende knie verdraaide en uitviel.Hierdoor moest ook de niet fitte Rob van Wegberg invallen.De rust werd met een 1 – 0 stand bereikt.
In de rust merkte ik dat iedereen zich nog niet gewonnen gaf ondanks de achterstand en de tegenslagen.Begin 2de helft sloeg het noodlot weer toe en moest de toch al geblesseerde Rob van Wegberg uitvallen en zijn plaats werd ingenomen door de ook al niet 100% fitte Rico.Ploeg bleef zich met hand en tand verdedigen ondanks dat Minor op 2 – 0 kwam.Zoals ik al zei,een kansje krijg je altijd en een kans kregen we,die door Moussie op een mooie manier werd verzilverd.Hierdoor bleef de ploeg erin geloven en werd alles uit de kast gehaald om misschien nog een gelijkspel uit de wacht te slepen.Vindt jammer dat de scheidsrechter Moussie niet altijd in bescherming nam en vaak tegen hem floot wat niet terecht was.Was een genot om te zien hoe hij de achterspelers van Minor het leven zuur maakte.Maar ook de rest van Roosteren 2 moet ik een compliment maken over hun inzet!!!!!!!!!Mannen ondanks verlies een groot compliment en ben ervan overtuigd dat met gelijke inzet de punten zondag in Roosteren blijven.


ROOSTEREN 2 – LIMBURGIA 2 UITSLAG 1 – 3.

Vandaag kwam koploper Limburgia 2 bij ons op bezoek. Deze ploeg staat al vanaf begin competitie fier bovenaan. Gezien de professionele warming up van Limburgia 2,vormcrisis,stand ranglijst en de personele problemen bij ons, duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden.Tim Creemers kwam van 1 de geledingen versterken en moet zeggen dat ik hem een compliment moet maken over coaching en instelling.Ketje maakte ook weer zijn debuut na een lange afwezigheid en deed dat als vanouds met heel veel inzet.De ploeg meegegeven dat ze moesten proberen weer eens aan voetballen toe te komen met als doel de belangrijke wedstrijden die er nog gaan komen.Verder het vervelende gedrag van schoppen naar tegenstander en zeuren tegen scheidsrechter tot verleden laten behoren.Eerste helft was duidelijk dat Limburgia 2 kwalitatief de betere was,echter moet zeggen dat Roosteren 2 veel inzet toonde en Barry Parren in uitstekende doen was.Rust werd in een 0 – 0 stand bereikt.In de rust viel Ketje uit met nog te weinig brandstof in zijn bagage en vervangen door Rob Koolen die rechtstreeks van het 3de de geledingen kwam versterken.Ook hij viel goed in met veel inzet.Ploeg meegegeven om zolang mogelijk de nul proberen vast te houden daar er op einde van de eerste helft al gemor binnen Limburgia 2 hoorbaar was.Er doet zich altijd wel een kansje voor tijdens de wedstrijd ook al sta je constant onder druk.Hebben niet voor niks in Misja een spits die dan op zijn sterks is.2de helft weer goed begonnen echter Ron Mols viel uit met een oude spierblessure en Randy Ferron kwam in zijn plaats ,vanuit het 3de zijn opwachting maken.Ook hij viel goed in.Daar er omzettingen gedaan moesten worden viel de concentratie even weg en lag de bal na een formidabel afstandschot in het netje.Doordat we steeds verder weggedrukt werden en iedereen vermoeid raakte viel de bal nog 2 maal in het netje.In de laatste minuut kregen we nog een strafschop die door huurling Tim Creemers benut werd.Zodoende werd na het laatste fluitsignaal van de zeer goed leidende scheidsrechter de eindstand van 1 – 3 bereikt.Moet groep een groot compliment maken over getoonde inzet en instelling.Hopelijk het begin van de wederopstanding van Roosteren 2.ROOSTEREN 2 – SPAUBEEK 2 UITSLAG 0 – 4.{jcomments on}

Vandaag moeten we aantreden tegen Spaubeek waar we uit door overlopen werden in de eerste helft.Dus waren van te voren gewaarschuwd.Na deze wedstrijd uit tegen Spaubeek begon de teloorgang Van Roosteren 2 en werden behoudens tegen de Ster geen punten meer gepakt.Ondanks de waarschuwingen vooraf lag de bal al na 2 min. In het netje en stond het 0 – 1.Het vervolg was bedroevend en er werden ondanks de hopelijk goede bedoelingen geen kansen gecreëerd.Spaubeek scoorde na 25 min.de 0 – 2 en met deze stand werd de rust bereikt.Enige positieve was de scheidsrechter die in heel veel gevallen ons het voordeel gaf.Hierdoor ontliepen we toch wel terechte gele kaarten.De rust gebruikt om te vragen wat nu de bedoeling van het vertoonde spel en instelling was.Heb daarop reactie gekregen en hoopte zelf op de ommekeer.Dit was ijdele hoop.Het spel bleef bedroevend slecht en de overtredingen werden steeds grover.Spaubeek scoorde in de 2de helft nog 2 maal en de uitslag van 0 – 4 werd zodoende bereikt.Denk niet dat je het vertoonde slechte spel moet compenseren met harde overtredingen.Hierdoor gaat het spelpijl nog verder achteruit en treden er steeds meer irritaties op,zowel onderling als bij de tegenstander.Kan alleen zeggen dat je moet proberen met faire duels je tegenstander de baas te zijn en niet met schoppen!!!!!Deze wedstrijd is niet voor herhaling vatbaar!!!

GELEEN ZUID 3 – ROOSTEREN 2 UITSLAG 3 - 2

Tegenstander van vandaag was thuis ook al een lastige ploeg.Veel ervaring gekoppeld aan voetbalvermogen. Thuis verloren,maar was volgens hun zelf toen een gestolen overwinning. Maar ja wat telt??? Door personele problemen hadden we ons moeten versterken met spelers van 3de elftal. Mark Parren en Joep Dols waren de mensen die ons gingen helpen om de klus te klaren en de 3 punten proberen mee naar huis te nemen. Jongens hiervoor bedankt en jullie kunnen terugzien op een goede wedstrijd! Har Parren en Har Hermans hebben Wim Cuypers,die nog steeds voor zijn werk in China zit op voortreffelijke manier vervangen. Hiervoor ook dank!De eerste helft was er eentje die op en neer ging en waar voor beide ploegen kansen op een doelpunt waren.Hoopte gezien het spel dat de nul behouden bleef tot aan de rust. Jammer dat 5 min voor rust een voorzet door ons in eigen doel werd gekopt en zodoende de rust met een 1- 0 achterstand werd bereikt.Dat was even een domper.
In de rust voor iedereen duidelijk dat we er nog een schepje boven op moesten doen om het beoogde doel te halen. Echter het werd plots 2 – 0 voor Geleen Zuid. Moet wel zeggen dat de koppies omhoog bleven en dat iedereen zijn stinkende best bleef doen. Dit resulteerde in een doelpunt voor Roosteren 2 door Kevin Leurs. Hierdoor weer hoop. Deze hoop was van korte duur daar Geleen Zuid 3 snel de 3 – 1 maakte waarbij ik moet opmerken dat koppen toch een probleem is voor velen. Toch bleef iedereen positief en het resulteerde in de laatste minuten in een doelpunt voor ons door Kevin Leurs. Jammer dat de speelltijd te kort was om in ieder geval een gelijkspel uit de wacht te slepen. Ben van mening dat als we ons op deze manier blijven inzetten we ons zeker zullen redden in deze klasse.ROOSTEREN 2 – LINDENHEUVEL 2 uitslag 0 – 3.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Lindenheuvel 2 als inhaalduel gepland.Na de eclatante overwinning van voor de carnavals festiviteiten van 10 – 0 tegen de Ster waren de verwachtingen hoog gespannen.Lindenheuvel had tot nu toe pas 3 punten verzameld in deze reguliere competitie.Maar zoals zovaak heeft dit in het voetbal niks te zeggen.Doordat we Misja en Moussie moesten doorschuiven naar het eerste elftal en Sergio zakelijke beslommeringen had was de aanvalskracht van ons duidelijk afgenomen.Dit is wel altijd heel belangrijk die aanvalskracht.Door het missen van deze spelers moesten we een beroep doen op Joep Dols en Randy Ferron van het 3de elftal.Mannen hiervoor dank.Doordat de scheidsrechter niet kwam opdagen werd aan Jac Kessels gevraagd om dit in te vullen.Jac kennende is dat als het voor de vv Roosteren gaat geen enkel probleem.Daar Wim Cuypers zakelijke beslommeringen had in China werd Piet Simons gevraagd om te grensrechteren.Ook Piet is zeer vv Roosteren minded en vulde dat graag in.Heren hiervoor hartelijke dank!!!!!!!!!!!!!!
Over de wedstrijd kunnen we kort en krachtig zijn:winnen van geen duels levert altijd problemen op en last but not least doelpunten tegen.Denk dat dit ook de oorzaak was van de nederlaag!!!!Moet zeggen dat ik lindenheuvel 2 een ploeg vond waarvan ik het raar vond dat ze pas 3 punten hadden in deze competitie.Speelden fel en vol passie.Daarom ook de terechte ruststand van 0 – 2.In de rust middels een duidelijke speech geprobeerd de groep te prikkelen voor andere instelling en beleving.Vond de 2de helft ietsjes beter maar kon niet dat bereiken dat nodig was om het roer om te gooien en er alsnog een overwinning uit te slepen.Lindenheuvel scoorde in de 2de helft nog een maal en werd de eindstand van 0 – 3 na het laatste fluitsignaal bereikt.Vond het niet goed dat er commentaar op de leiding werd gegeven naarmate het einde van de wedstrijd in zicht kwam.Vindt dit niet acceptabel daar Jac dit ook maar doet om ons te helpen.Moeten eerst naar onze eigen prestatie kijken en dan naar anderen.Laat dit een wijze les zijn voor de toekomst.


Roosteren 2 – De Ster 3 uitslag 10 – 0.

Vrijdagavond was de opkomst van de 2de elftalspelers weer goed te noemen.Heb spelers gevraagd of het kwam door de carnavalsavond in de kantine.Er werd volmondig door iedereen nee gezegd en wat ik begreep was het om de draad weer goed op te pakken m.b.t. de trainingsopkomst en het cruciale duel tegen De Ster 3.
De training werd gedeeltelijk goed afgewerkt alleen bij de laatste partijvorm had ik mijn bedenkingen.
Selectie was 14 man sterk om deze moeilijke klus te klaren.Rob van Wegberg was afwezig en dus hadden we 2 wissels.Groep was duidelijk:absoluut winnen want willen niet degraderen.Bespreking kort en duidelijk.Zou ook versteld staan als niet iedereen voor de volle 100% voor de winst(daarvoor ben je toch sportman of niet) zou gaan.Hadden afgesproken weer te starten in 4-3-3 zoals in Neerbeek.Was de groep goed bevallen en iedereen wist welk poppetje hij had uit te schakelen.Kwamen super goed uit de startblokken nadat wedstrijd minuten later was begonnen doordat onze tegenstander moeite had met het verwerken van deKNVB pasjes en de scheidsrechter niet eerder wilde beginnen voordat de administratie klopte.Hebben wij geluk met Wim Cuypers,hij heeft altijd alles netjes in orde!!!!!!!Om eerste helft kort en krachtig te verwoorden:goed gespeeld met overtuiging,wil en inzet en tot mijn verbazing ruststand:6 – 0!!!!!
In de rust was duidelijk dat iedereen voor de magische 10 wilde gaan.Afgesproken om met dezelfde instelling het veld in te gaan dan in eerste helft. 1 wissel toegepast:Danny Janssen voor de licht geblesseerde Frans Aarts.Moet zeggen, buiten dat er een paar mannetjes een duidelijke drang naar voren hadden maar na correctie weer in positie gingen spelen,hield iedereen zich aan de summiere opdracht.Bram Bohnen nog ingevallen voor Misja Weber die de bank van het eerste elftal moest versterken en een beetje gespaard moest worden.De einduitslag en het doel van in de rust werd bereikt:10 – 0. Bram Bohnen scoorde de 10de treffer.Verder werd er nog gescoord door:Moussie,Misja,Roger Kevin en Danny.Mannen was een leuke wedstrijd waarin duidelijk was, dat als iedereen zich aan afspraken houdt en een doel nastreeft het eindreultaat bereikt wordt. Ga zo door, zeker ook met de trainingsopkomst en zullen we zeker de degradatie ontlopen.Neerbeek 2 – Roosteren 2 uitslag: 3 – 1

Vrijdagavond was de opkomst van de 2de elftalspelers weer heel positief.Lekker getraind en iedereen was er zich van bewust dat het tegen Neerbeek 2 een 6 punten wedstrijd zou worden.Bij winst zouden we gelijk komen op de ranglijst,bij verlies zou de kloof 6 punten gaan bedragen.
Tijdens de bespreking was de spanning voelbaar en was iedereen bezig met de wedstrijd.Dit in tegenstelling tot de voorgaande weken.
Om het voor iedereen duidelijk te maken in het veld werd er voor het eerst dit seizoen gekozen voor 4 -3-3. Hierdoor had iedereen een eigen mannetje en was het belangrijk dat de duels gewonnen moesten worden. Start was goed en al in de eerste minuten was duidelijk dat iedereen er vol voor wilde gaan.Kwamen door een doelpunt van Misja op 0 – 1 voorsprong en kort daarop scoorde Misja de 0 – 2. Deze werd echter afgekeurd voor buitenspel volgens grensrechter van Neerbeek.Ik had daar en met mij velen een andere mening over. Ondanks dat Neerbeek toch een ligt veldoverwicht had kwamen we tot aan de rust niet in moeilijkheden. Het stond de eerste helft zoals ze zo mooi zeggen als een huis.Begin 2de helft was niks aan het handje totdat bij een corner van Neerbeek een speler van hun zo hard schreeuwde bij het naar de grond gaan dat scheidsrechter voor penalty floot!!!!!Deze werd jammergenoeg verzilverd en stond het 1 – 1. Misja kreeg kort hierna een dot van een kans maar miste voor open doel.Kort daarop kreeg Neerbeek wederom een penalty door een ongelukkige handsbal van Danny Janssen in de 16 en stond het 2 – 1. Daarna scoorde Neerbeek nog de 3 -1 door een scrimmage in de 16 . Al met al was de deceptie na het laatste fluitsignaal groot bij de groep. Kan alleen maar zeggen dat ik ondanks de nederlaag trots op de groep ben door hun goede inzet en wedstrijdmentaliteit. Het kan niet lang meer duren(hopelijk a.s. zondag) dan zal deze groep weer de broodnodige 3 punten pakken.


SHH 2 – ROOSTEREN 2 UITSLAG: 8 – 3.

Dat deze wedstrijd moeilijk zou worden was vooraf bekend. Thuis hadden we goed partij gegeven en eindigde deze wedstrijd in een verdienstelijk gelijkspel 2 – 2. Door blessure van Barry Parren en niet beschikbaar zijn van Koen Cuypers moesten we beroep doen op Erwin Theunissen om ons doel te verdedigen. Erwin hiervoor dank!!!!!
Ook Mark Parren was weer bereid om onze gelederen te versterken. Rob van Wegberg moest stand by zijn voor het eerste elftal en Sergio Demandt en Frans Aarts zouden maar beperkte speelminuten krijgen daar zij ook richting Lindenheuvel moesten gaan om het 1ste uit te helpen. Roger Maessen had vooraf vrij gevraagd om naar Roda JC – Ajax te gaan kijken. Vooraf duidelijk gemaakt dat er ondanks de verliespartij van vorige week daar ook positieve dingen uit waren voortgevloeid namelijk positief t.o.v elkaar zijn en niet onderling verwijten in de wedstrijd maken. Start van de eerste helft was erg timide, duels werden er niet gewonnen en dat is toch het belangrijkste om een wedstrijd te winnen. Kwamen al snel met 1 – 0 en 2 – 0 achter.De rust werd uiteindelijk bereikt net een 4 – 0 achterstand.
In de rust was voor iedereen duidelijk dat we met getoonde inzet en instelling zouden worden afgeschoten. Begin van 2de helft begon beter en door een benutte strafschop nam Kevin Leurs werd het 4 – 1. Daarna scoorden Kevin Leurs en Danny Janssen en werd het plots 4 – 3. Doordat SHH direct 5 – 3 scoorde was de ban gebroken en werd het uiteindelijk 8 – 3. Hopelijk heeft de groep ervan geleerd dat je met de juiste instelling en inzet wel een goed resultaat kunt behalen. Mannen kop op en de punten komen er wel.

ROOSTEREN 2 – SVM 2.   Uitslag 1 – 3                             06-02-2011

Zondag 6-2-2011 gestart met de 2de competitiehelft.Onze tegenstander was SVM 2 uit Munstergeleen. Na een lange winterstop is het altijd moeilijk in te schatten waar je staat met je conditie. Heb ook tegen de groep gezegd dat de opkomst in de winterperiode zeer slecht was en dat ik toch meer verwacht van spelers die voor 2de elftal uitkomen.
Doordat het 1ste elftal door schorsingen en door een verhuizing geteisterd was werden spelers van 2 naar 1 doorgeschoven.Hierdoor misten we Misja,Moessie en Sergio en werden Frans en Paul gevraagd om na afloop van 2 de bank bij 1 te versterken. Zeer positief is altijd dat als we mensen vragen van 3 er steeds positief respons komt. Dit was voor deze wedstrijd de altijd goed gezinde Mark Parren. Mark hiervoor bedankt!!!
De eerste wedstrijd in Munstergeleen werd door ons gewonnen na een enerverende wedstrijd.Doordat in Munstergeleen al bleek dat hun een leuke goed voetballende ploeg hadden wisten we dat het nu een moeilijke zondagmorgen zou worden. Met groep de puntjes op de i gezet en afgesproken positief te blijven tegenover elkaar en niet zoals de laatste wedstrijden dat in het veld praatgroepen ontstaan.
Zoals vooraf ingeschat was SVM 2 een leuke voetballende ploeg en hadden we het moeilijk.Echter doordat iedereen zich aan de afspraken hield en de organisatie goed stond kregen hun geen uitgespeelde kansen.Aan onze kant hadden we de pech dat Roger Maessen na een perfect getrapte vrijtrap van Kevin Leurs de bal voor open doelnaast kopte.Roger dit had ook te maken met de harde wind!!! Door de goede instelling en organisatie bereikten we de rust met een 0 – 0 stand.
In de rust de geblesseerde Rob Koolen vervangen door Mark Parren. De 2de helft werd duidelijk dat we er conditioneel nog lang niet zijn en zakten we ver terug waardoor de overmacht van SVM groter werd en dat resulteerde in een snelle 0 -1 en 0 – 2 achterstand.Kregen toch nog een gelukkig strafschop mee maar die werd door Kevin Leurs gemist. SVM scoorde op schitterende wijze de 0 – 3 en werd het in het veld grimmiger.Dat had tot gevolg dat ik Barry Parren ter bescherming van zichzelf en het elftal uit het veld haalde.Dit had tot gevolg doordat we maar 2 wissels hadden met 10 man verder moesten. Dit heeft de groep goed opgepakt en scoorde Kevin Leurs nog de 1 – 3.
Al met al een nederlaag waar niets op aan te merken is en hoop dat de groep nu de draad weer oppakt betreffende trainingsopkomst en dan zullen de punten er zeker weer komen.HBC 09 2 – Roosteren 2    Uitslag 4 – 1.

Vertrokken vanuit Roosteren met 2 verliespartijen achter elkaar richting Buchten.Had zelf goed gevoel dat we er een goed resultaat konden neerzetten.Ondanks dat ik tijdens wedstrijdbespreking er op gedrukt heb dat ik trainingsopkomst niet goed vond.Het is nog steeds de oudere garde(met veel respect!!!!)die er alles aan doet om toch de benodigde trainingsarbeid te verrichten.Let wel uitzonderingen daargelaten.Hadden vooraf toch een tegenvaller dat Barry Parry zich smorgens ziek moest afmelden.Door snel ingrijpen van Wim Cuypers was het nog mogelijk Erwin Theunissen bereidt te vinden ons uit te helpen en het doel te verdedigen hiervoor Erwin onze hartelijke dank!!!!!!Verder was Misja Weber nog geblesseerd en Frans Aarts geschorst.Tot overmaat van ramp liep de wekker van Rob van Wegberg en Bram Bohnen niet gelijk met de onze en waren te laat.Al met al hectische momenten voor deze derby.

Zoals de laatste 2 wedstrijden ging ook deze derby slapjes van onze kant van start,met als gevolg hachelijke momenten voor doel en ondanks enkele mooie reddingen van Erwin kon je wachten op de 1 – 0.Deze bleef dus niet lang uit en weer liepen we achter de feiten aan.Tot overmaat werd het snel 2 – 0 en zag ik de bui weer hangen.Ondanks dat we toch op het einde van de eerste helft een paar kansjes hadden was de ruststand terecht in het voordeel van HBC 09.

In de rust enkele wissels doorgevoerd met de hoop het tij te keren.Vond ons wel beter gaan spelen als in de eerste helft maar niet goed genoeg om de ommekeer te maken.HBC 09 scoorde uit een mooie vrije trap 3 – 0.Hierna even een moment van Capitanov Niessen en het balletje hing in het net 3 – 1.

Was op moment dat we probeerden met rust en het laten lopen van de bal te voetballen.Eigenlijk wat we voor de wedstrijd hadden afgesproken.HBC 09 scoorde nog de 4 -1 maar vond datzelf maar een formaliteit daar de wedstrijd gelopen was.Jammere vindt ik de gele kaarten die er dan vallen(4 stuks) en de irritatie die er onstaat onderling en tegen tegenstander en scheidsrechter.Hopelijk pakt iedereen de trainingen weer op zoals in de voorbereiding en dan zeg ik dat we nog mooie wedstrijden gaan spelen.


De Leeuw 2 – Roosteren 2                  4 – 0.

 

Zondag 31-10-2010 vol goede moed vertrokken richting Brunssum.Selectie uitgedund door blessures van Ceriel Pustjens en Misja Weber en door zakelijke beslommeringen in Japan van Rico Niessen.Klap op de vuurpijl was het te laat komen van Rob Koolen.De tegenstander had de laatste 3 wedstrijden gewonnen en de slechte start van het seizoen goed omgebogen.Wij  hadden de laatste wedstrijd tegen Minor 2 een puike prestatie geleverd en waren dus in good shape!Gezien de stand op de ranglijst waren we aan elkaar gewaagd.Ben altijd van mening dat de positie op de ranglijst duidelijk maakt hoe je speelt.Iedereen mee eens dat het geen makkelijke middag zou worden dit naar aanleiding van vorig seizoen waar we het tegen deze tegenstander ook zeer moeilijk hadden.Zeker bij hun thuis.

Om met de deur in huis te vallen,het was niet om aan te zien vanaf het begin.Fout na fout stapelde zich op en niemand zat lekker in de wedstrijd.Het was niet de ploeg die ik in voorgaande wedstrijd gezien had.Een terugspeelbal op keeper Coen Cuypers kwam voor de voeten van de tegenstander en de 1 – 0 lag in het netje.Tot overmaat van ramp kopte de kleinste speler van het veld de 2 – 0 binnen.Ongeloofelijk maar waar,we stonden erbij en keken ernaar.Buiten een kans van Rob Thissen en Sergio Demandt en een goed genomen vrije trap van Danny Janssen en Sergio Demandt hebben we totaal geen kansen gehad.Moet wel toegeven dat de wil om het om te buigen aanwezig was.Ruststand bereikt met een 2 – 0 achterstand.En toch was er hoop.Die ene aansluitingstreffer zou ons misschien helpen om het tij te keren.Hoop doet leven zeggen ze wel eens.Moet toegeven was een ijdele hoop daar De Leeuw na de rust nog de 3 en 4 – 0 scoorde en de wedstrijd gelopen was.Hoop dat iedereen deze week weer komt trainen zodat deze  nederlaag zondag uitgewist kan worden.Ben van mening dat deze groep meer in haar mars heeft dan ze hebben laten zien.Alleen het verschil van zondag tot zondag is te groot.Moeten meer constant worden in de positieve zin van het woord!

 

ROOSTEREN 2 – MINOR 2                   2 – 2                    17-10-2010


Vandaag kwam koploper Minor op bezoek.Wisten van te voren dat het een hele moeilijke wedstrijd zou worden.Onze tegenstander scoort makkelijk gezien hun doelsaldo op de ranglijst.Hadden zelf het een ander recht te zetten gezien de 2 nederlagen op rij.Deze 2 nederlagen hadden we vindt ik aan onszelf te danken door met te weinig passie deze 2 duels te af te werken.Hierdoor zakten we van de koppositie naar plaats 4.Wedstrijd begonnen met 3 gastspelers namelijk Tom Parren,Ruud Simons en Koen Cuypers.Hadden zelf afmeldingen in de personen Capitano Niessen(geblesseerd),Paul Lomme(geblesseerd maar begint komende week weer met de training) en Rob van Wegberg i.v.m.werk.Positieve was ook de come back van Danny Janssen na een lange slepende blessure.Enige smet vooraf was dat ik Bram Bohnen vergeten was bij het opmaken van de opstelling vrijdagavond.Dit werd goed opgelost door onze leider wim Cuypers en het siert Bram dat hij snel zijn spullen bij elkaar zocht en naar ons sportcomplex kwam om deel te maken van het team.Bram sorry!!!!

De groep was vooraf eensgezind van mening dat er nu uit een ander vaatje getapt moest worden om een goed resultaat neer te zetten dan de andere 2 wedstrijden.Als dit in de groep speelt weet je van te voren dat  aan motivatie geen gebrek is.Nu de uitvoering nog.Moet zeggen dat ik vanaf begin van de wedstrijd genoten heb van onze mannen.Begonnen sterk en creëerden kansjes.Met klap op de vuurpijl dat Rob Thissen een strafschop versierde.Jammergenoeg werd deze door Misja Weber gemist en wat gebeurd er:uit de volgende aanval maakt Minor tegen de verhouding in de 0 – 1.De groep blijft gelukkig hard werken en laat kopjes niet hangen.De 0 -  2 van Minor volgt na een mooi uitgevoerde counter.Wat een domper!!De rust wordt bereikt met een 0 – 2 stand.Zullen het raar vinden maar vond deze stand goed.Rede hiervoor is dat ik vond dat Minor arrogant ging spelen de laatste 15 min. van de eerste helft.Dachten zeker dat ze al klaar waren met ons.Is altijd moeilijk deze instelling te veranderen,sluipt erin.Hier lagen dus onze kansen in de 2de helft.Groep was hier tijdens de voortreffelijke thee van Rene Simons ook van overtuigd.

De 2de helft was zoals ook de eerste helft een boeiend schouwspel voor iedereen die naar deze wedstrijd is komen kijken.De passie die Roosteren in de eerste helft op de mat legt krijgt zijn vervolg.Door deze instelling scoort Roger Maesssen de 1 – 2.Dit geeft de groep een nog grotere drive.Een mooie aktie van Moussie eindigt jammer genoeg op de lat.Met nog een paar minuten te spelen wordt Tom Parren doorgeschoven met als doel de dood of de gladiolen.Wat gebeurt er in blessuretijd:Deze Tom Parren scoort op miraculeuze manier met het koppie de verdiend gelijkmaker.Het vervolg hoef ik niet te vertellen,iedereen ging uit zijn dak inclusief ik zelf.Enige smet was rode kaart van Frans Aarts waar ik wel aan wil toevoegen dat de 2de kaart eentje was die broodnodig was daar Minor net aan een gevaarlijke counter bezig was en iedereen voor de bal aan het spelen was.

Mannen BEDANKT voor deze mooie wedstrijd waar vriend en vijand denk ik genoten van heeft.Ga zo door dan smaakt het apperatiefje na de wedstrijd in de kantine voor iedereen meermaals beter.


SPAUBEEK 2 – ROOSTEREN 2          4 - 1                    10-10-2010


Gingen met een 13 koppig gezelschap(exclusief trouwe supporters) richting Spaubeek.Tegenstander had vorige week de eerste 3punter van het seizoen gescoord. Wij waren verplicht de zure nederlaag van vorige week uit te wissen en de 3 punten terug naar Roosteren te brengen.

Selecie was uitgedund door blessures:Danny Janssen-Paul Lomme. Doorschuiven van Kevin Leurs en Ruud Cuypers naar de hoofdmacht. Rob van Wegberg door werk en Guido van Wegberg privé. Daar Barry Parren zich blesseerde op het werk kon hij zijn keeperskwaliteiten niet etaleren. Hij ging wel mee als veldspeler. Waardige vervanger was Koen Cuypers,  de sluitpost van het 3de. Koen bij deze bedankt voor het uithelpen!

De warming up was goed en iedereen was zich bewust van zijn taken.Tegenstander deed warming up heel op zijn gemak dus de afspraak was direct druk naar voren te zetten en tegenstander proberen te overrompelen.

Wat gebeurt er tot mijn verbazijng: Spaubeek begint furieus aan de wedstrijd en brengt ons steeds in moeilijkheden. Spaubeek komt snel op 1 – 0 en 2 – 0. Moet wel constateren dat iedereen de tegenstander veel vrijheid liet en bij de duels steeds te laat kwam. Wet in voetbal is:duels moeten gewonnen worden anders win je geen wedstrijd. Ook onderling werd er links en rechts verbaal kritiek geleverd wat de saamhorigheid niet ten goede kwam en dus ook het voetbal niet. Jammer dat onze aanvoerder Rico Niessen geblesseerd uitviel met een Robbemania blessure. Rico is toch iemand die steeds een positieve bijdrage aan het spelletje en de groep kan geven.Toch sluiten we de eerste helft af met een stand van 2 – 1 door een doelpunt van Misja Weber.

In de rust iedereen duidelijk proberen te maken dat we zo niet winnen en zeker niet met elkaar omgaan.Iedereen knikt dan ja maar moet wel uitgevoerd worden.Zelf had ik wel het gevoel dat we met de juiste instelling nog konden winnen.

Laten we over de tweede helft kort zijn: voetbal is wel iets beter maar Spaubeek scoort nog 2 maal en de eindstand van 4 – 1 wordt bereikt. Dit is een zure nederlaag en volgens mij niet nodig als iedereen er voor de 100% voor gaat. Dit was vandaag niet het geval en dan ga je met een nederlaag huiswaarts.

Hopelijk heeft iedereen daar lering uit getrokken en gaat a.s. zondag tegen koploper Minor wel met de juiste instelling het veld in.

Vind het altijd jammer dat als je door de week goed traint je op het moment dat je de vruchten kunt plukken je het helemaal laat afweten.

Op naar volgende belangrijke wedstrijd!


Roosteren 2 – Geleen Zuid 3     2-3 (1-1)                            03-10-2010


Krantekop zou kunnen luiden: Roosteren 2 komt van een koude kermis thuis.


Dit was onze 5de wedstrijd van het seizoen.Op de ranglijst stonden onze gasten 3 punten achter ons geplaatst. Uit de voorgaande competitie was gebleken dat dit een geduchte tegenstander zou worden. Hadden namelijk eenmaal verloren en eenmaal gelijk. Waren dus gewaarschuwd!!!!!!!!!!!

Afmeldingen:Ron Mols-Paul Lomme-Danny Janssen-Roy Brouwers allen geblesseerd. Ceriel Pustjens vrije dag.

Tijdens bespreking spelersgroep duidelijk gemaakt dat onze tegenstander een ploeg was met een brok aan ervaring. Verder proberen de wrange smaak van eenmaal verlies en eenmaal gelijk uit de vorige competitie uit te wissen. Bij winst zouden we ook een kloof slaan met onze tegenstander. Ingredienten genoeg om er vol voor te gaan. Start was veelbelovend en resulteerde in een doelpunt voor ons gescoord door Roger Maessen. Bij tegenstander viel keeper uit en dat was de ommekeer in de wedstrijd.Veldspeler nam plaats in het doel en het was net of iedereen dacht zo dit is kat in bakkie. We kwamen bedrogen uit. Kregen bijna geen echte kansen meer en als we een kans kregen hield keeper de bal op miraculeuze wijze tegen. Klap op de vuurpijl:Geleen Zuid scoort 5 minuten voor rust de 1 – 1.

Tijdens de rust was iedereen zich ervan bewust dat we een ruimere voorsprong hadden laten liggen door na de keeperswissel nonchalant met alles om te zijn gegaan. Was duidelijk dat we uit een ander vaatje moesten gaan tappen om de winst in Roosteren te laten blijven. Ook na de rust was het begin hoopvol en scoorde Kevin Leurs de 2 – 1. Kregen nog een handvol kansen maar zagen ook hier de keeper steeds als een sta in de weg. Wat gebeurd er vervolgens:iedereen gaat uit positie lopen en tegenstander maakt daar slim gebruik van. Door niet adequaat ingrijpen scoort Geleen Zuid gelijk. 2 – 2. Wat een domper!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het wordt nog erger doordat tegenstander 5 minuten voor het eindsignaal 2 – 3 scoort en met de volle winst richting Geleen reist en ons met een kater achterlaat. Tegenstander geeft na eindsignaal toe dat 3 punten gestolen waren maar ja wat koop je hiervoor.Niks!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar ook deze wedstrijden kom je tegen en zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de jongere spelers.Was duidelijk dat groep aangeslagen was door onverwacht verlies. Zou zeggen: Kop op,deze week goed trainen en volgende wedstrijd deze wrange smaak uitwissen.DE STER 2 - ROOSTEREN 2                                                             26-9-2010.


Vertrokken vanuit het regenachtige Roosteren richting Stein voor de 4de wedstrijd van de competitie.
Hadden afmeldingen door blessures: Roy Brouwers-Danny Janssen-Paul Lomme.
door werk:       Rob van Wegberg.
door vakantie:  Moussie. 
Tegenstander had op de ranglijst in de voorgaande wedstrijden 4 punten bij  elkaar gesprokkeld.
Daar wij 7 punten hadden was het zaak en doel om met winst richting Roosteren huiswaarts te keren om
zeker al een kleine kloof te slaan.
Betreffende Roy Brouwers(keeper)hadden we een mindere mededeling daar Roy voor de rest van het seizoen door
een zware knieblessure(operatie volgt )niet meer inzetbaar is. Dit is heel jammer.R oy namens de groep beterschap
en goed herstel zodat we volgend seizoen weer van je kwaliteiten mogen gebruik maken.
Na de wedstrijd hebben we een heel positief gesprek gehad met de stand-in van Roy namelijk Barry Parren.
Siert deze Roosterse jongen dat ie zich geheel vrijwillig melde om dit seizoen het keepers probleem voor zijn
rekening te nemen en de rest van de competitie voor ons het doel verdedigd.
Barry namens alle spelers en leiders van het tweede: Super Bedankt!!!!!
Nu de wedstrijd:
Iedereen was zich bewust van onze doelstelling en ging daar vanaf het begin voor. Kregen legio kansen maar het balletje
wilde niet in de touwen. Dit kwam mede door slordig afweken maar deels ook door goed keeperswerk van de tegenstander.
Doordat we heel opportunistisch speelden ontstonden er ook een paar hachelijke momenten voor ons doel. Maar gelukkig
door goed keeperswerk van Barry bleef de score ook voor onze tegenstander op nul staan.
Ruststand 0-0.
In de rust was iedereen het ermee eens dat het zeker 0-4 had moeten staan.Iedereen had de juiste instelling om in het tweede bedrijf orde op zaken te stellen en de winst mee naar huis te nemen.De start in de tweede helft was niet goed en kwamen er een paar kansje voor de ster. Doch Sergio Demandt ronde een mooie aanval af met een bekeken stift en het stond 0-1.
Toen deze 0-1 viel dacht iedereen nu lopen we erover heen. Maar wat gebeurd direct na de aftrap: De Ster krijgt een strafschop doordat een laag over de grond vliegend projectiel (Frans Aarts) de bal in de 16 met zijn hand beroert.
Wat een tegenvaller. Strafschop wordt mooi ingeschoten en het staat weer gelijk.
OPNIEUW BEGINNEN is de instelling.
Toch scoort De Ster verrassend de 1-2 en dat was wel een hele domper. Maar zoals ik al meerdere malen heb gezegd is deze groep sterk genoeg om deze domper een positieve wending te geven. Ruud Cuypers scoort na slim aangeven van Misja Weber de 2 - 2 en als toetje scoort Sergio Demandt zijn 2de doelpunt en de 2 - 3 voor ons.
Al met al een verdiende overwinning en zoals de eerste reacties in de kleedkamer: dit zijn de moeilijke wedstrijden en als je deze zo over de streep kunt trekken is dat een goed teken. Minpunten waren de 2 gele kaarten die volgens mij onnodig waren.
Meegereisde supporters bedankt voor de steun en tot de volgende week.

 

SVM 2 – Roosteren 2    1-2   (1-1)                                                  12-09-2010

 

Zondag 12 september 2010 stond wedstrijd nummer 2 van het 2de elftal op het programma. Deze tegenstander had zijn eerste wedstrijd ook met een gelijkspel beëindigd. We waren richting Munstergeleen met een select groepje van 14 mensen gegaan. Door blessures en vakanties waren er de volgende afmeldingen:

Misja Weber-Danny Janssen-Ceriell Pustjens-Bram Bohnen-Rob Van Wegberg en Roy Brouwers.

 

Omdat SVM op kunstgras speelt had onze hoofdtrainer Erwin Evers afgelopen woensdag een extra training ingelast voor 1 en 2 op de kunstgrasvelden van SNA. Hierdoor wisten we alle in en outs welke deze grasmat met zich meebrengt. Door de goede trainingsopkomst en motivatie van de groep was het vertrouwen in een goede afloop (3 punten)hoog. Maar het balletje moet eerst rollen.

In de wedstrijdbespreking alles doorgenomen en zo vol goede moed aan deze klus begonnen.

De eerste helft ging het spelbeeld op en neer en waren er voor zowel Roosteren als SVM kansen. Toch opende Roosteren de score in de eerste helft door goed vastzetten van de tegenstander rond de 16mtr waardoor Sergio Demandt fraai op doel kon afronden.

Nadat we gescoord hadden kwamen we een beetje onder druk te staan wat tot gevolg had dat SVM de gelijkmaker scoorde.

Dit kwam door een communicatie fout tussen Ron Mols en Rico Niessen. Ron dacht dat Rico nog achter hem stond maar ja Ron heeft niet door dat Rico in de loop der jaren niet aan snelheid heeft ingeboet maar in tegendeel. Dat was even een domper zo vlak voor we de rust in gingen.

 

In de rust iedereen nog eens op het hart gedrukt dat we als groep samen een goed resultaat konden halen en dat we ons eigen spel moesten spelen en ons niet moesten laten meeslepen met het harde  spel van onze tegenstander.

 

Compliment aan de groep dat ze dit ter harte hebben genomen daar we toch ook enkele spelers met een kort lontje hebben.Doordat het spel in de tweede helft open lag en er overal meer ruimtes ontstonden was het voor ons makkelijker te voetballen. Buiten een paar ballen op doel waarbij een daarvan Teun zijn onvoorwaardelijke kwaliteiten als lijn keeper liet zien was SVM niet gevaarlijk. Gevoelsmatig dachten we dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen.

Ruud Cuypers was het daar schijnbaar niet mee eens en scoorde vlak voor tijd de voor ons winnende treffer. Al met al een leuke wedstrijd die we winnend hebben afgesloten en als groep verdiend hebben. Mannen PROFICIAT!!!!!! Dank aan Jac Kessels die de nog steeds vakantie vierende Wim Cuypers voortreffelijk als grensrechter verving. Tevens een bedankje aan de voorzitter die de papieren rompslomp voor zijn rekening nam.

 

Roosteren 2 - SHH 2   2-2   (0-0)                                                   05-09-2010

 

Zondag stond voor het 2de elftal de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie op het programma. Tegenstander SHH2 uit Herten was de rivaal. Deze tegenstander is vorig seizoen gedegradeerd uit de 2de klasse. Dit betekende voor ons dus een moeilijke klus.

 

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is heel goed verlopen met overwinningen in de beker op PSV 35 3 en De Boys 2 en een onnodig verlies tegen Susteren 2. Door deze uitslagen in de beker en de hele goede opkomst op de trainingen is er veel vertrouwen in de groep en bij de technische (hahahaha) staf. De samenstelling van het 2de elftal is dit seizoen buiten proporties. Niet alleen in gewicht (haha) maar ook in aantal. De selectie bestaat uit liefst 20 man. Met dit gegeven stonden we gisteren 5-9-2010 aan de aftrap. Door blessures en vakanties is de selectie met 15 man aan deze klus begonnen. De eerste 30min stond Roosteren als een huis en had Herten geen of weinig mogelijkheden om gevaarlijk te kunnen zijn. Echter de laatste 15 min. ging iedereen uit de organisatie lopen en werd Herten sterker en sterker. Maar aangezien Teun als vervanger van de geblesseerde Roy het aan zijn stand verplicht was om net zo goed te keepen werd de nul tot aan de rust behouden.

In de rust alles nog eens samen goed doorgesproken en de puntjes op de i gezet zijn we vol goede moed aan het tweede bedrijf begonnen.

 

En wat gebeurd er?? Roosteren komt met 2-0 voor door schitterende doelpunten van Misja Weber en Ruud Cuypers. Herten gaf echter geen krimp en ondanks dat we met volledige overgave en inzet de strijd aangingen werd het  jammer genoeg te snel 2-1. Hierdoor kreeg Herten nog  hoop op minimaal een gelijk spel. Doordat we verzuimden 3-1(tegen de verhoudingen in)te maken werd de druk steeds en steeds groter met als resultaat dat Herten alsnog 2-2 maakte. Dit was ook de eindstand.

Conclusie:

Kunnen heel trots zijn op de deze groep waar alle ingrediënten voor een goed seizoen bij aanwezig zijn.

 

Dank namens de groep aan Piet Simons die op voortreffelijke wijze Wim Cuypers als grensrechter verving die op dit moment van een welverdiende vakantie geniet. Ook dank aan Tuur Niessen die zijn taak als onafhankelijke scheidsrechter weer heel goed uitvoerde en zonder problemen de wedstrijd tot een goed einde floot.