Welkom bij
Voetbal Vereniging Roosteren
Nog een paar weekjes mag Maxim zich prins van de Pinteveagers noemen, maar op 31 januari zal er iemand anders met de scepter zwaaien in de kantine!

Maasbracht – VV Roosteren * 1-1 (1-0)                        20-05-2011

 

Na de 2-0 thuisoverwinning tegen Maasbracht stond vandaag de terugwedstrijd op het programma. Zonder de in Utrecht bivakerende Ruud Cuijpers, aanvoerder Marco Pustjens en Ruud Simons die beide geschorst waren moesten we aan deze klus beginnen. Het elftal was op een aantal plaatsen gewijzigd. Tim Creemers speelde vandaag laatste man, Frans Aerts en Erwin Vanneer stonden respectievelijk links en rechtsback en Mike Streukens nam een plek in op het middenveld. Ook de van een blessure terugkerende Kevin Golsteijn stond in de basis. De wedstrijd begon rustig en van een offensief van Maasbracht was geen sprake. Het elftal van Erwin Evers stond goed en had weinig te duchten van Maasbracht dat net als in de eerste wedstrijd het meeste van het spel had. Na een klein kwartier kwam er wat leven in de wedstrijd, het was een Maasbracht aanvaller met een schwalbe waarop menig Duits voetballiefhebber jaloers zou zijn, gelukkig trapte de scheidsrechter hier niet in. De gasten uit Roosteren gesteund door veel supporters kwamen na een half uur spelen gevaarlijk eruit echter het schot van Roel Strooper ging rakelings naast. Een vrije trap van Kevin Golsteijn van 35 meter belande op de paal. Maasbracht had veel corners en stilstaande situaties echter grote kansen waren er niet. De rust leek bereikt te worden met een 0-0 stand echter in de laatste minuut voor rust kreeg de thuisploeg een onbegrijpelijke strafschop. Het was onze beste speler op het veld, Paul Pustjens, die met een sliding een corner weggaf. Tot verbijstering van het hele Roosterse legioen onder aanvoering van onder andere Dennis Ruyters en Henk Janssen gaf de scheidsrechter een strafschop. Dit cadeautje werd feilloos verzilverd door de rechtsbuiten van Maasbracht. In de rust werd alle frustratie omgezet in extra energie.

In de tweede helft moesten we als team ver terug en was Maasbracht een aantal keren kort bij de 2-0 wat strafschoppen zou betekenen. Echter een engel op de paal bij doelman Joost `de kat` Schouten en goed verdedigen van onze mandekkers, Tom Parren, Erwin Vanneer en Frans Aerts zorgden ervoor dat de 1-0 op het scorebord bleef staan. Ook het middenveld met de teruggekeerde Mike Streukens en de herstelde Martijn Vanneer bleef op de been. Paul Pustjens die op het middenveld in de tweestrijd tegen Maasbracht een halve marathon heeft gelopen hield het evenwicht in de wedstrijd. Na 85 minuten werd de wedstrijd beslist. Het was Martijn Vanneer die na een onderschepping geweldig doorging over de rechterflank, zijn steekpass bereikte de ingevallen Misja `Kuyt` Webers, de ex speler van onder andere EVV rondde de aanval fraai af en dit zorgde voor ongekende vreugdetaferelen bij de supporters van Roosteren. Deze gelijkmaker tilden we over de streep en hierna werd dit gevierd als een mooi succes.
Zondag wacht ons deel 1 van de dubbele confrontatie met OVCS. De ploeg uit Sittard waar we dit seizoen twee keer tegen hebben verloren. Een mooie wedstrijd waarin we iets hebben recht te zetten. Waar we na 7 wedstrijden op de laatste plek stonden doen we nu volop mee om promotie. Wel is het belangrijk dat  zowel de supporters en spelers in de tweestrijd tegen OVCS geen stap minder mogen zetten als vandaag en afgelopen zondag. Wanneer we weer allemaal onze schouders eronder zetten kunnen we weer een mooi resultaat halen.

 

* Door naar de tweede ronde van de nacompetitie!Roosteren - Maasbracht  2-0 (1-0)                              15-05-2011

Op de memorabele zondag waarop Ajax zijn derde ster binnenhaalde moesten wij aantreden in de eerste ronde van de nacompetitie tegen VV Maasbracht. Zonder topscoorder Kevin Golsteijn die gebleseerd op de bank zat begonnen we aan deze klus. De tegenstander uit Maasbracht was compleet en liet vanaf het begin zien dat het een goede ploeg is. Het balletje liep lekker bij de gasten en wij moesten veel loopwerk doen om de ruimtes af te schermen. Zonder dat de ploeg uit Maasbracht veel kansen creëerde had het wel een overwicht. Toch kwamen ook wij een aantal keren goed eruit en dit resulteerde in enkele kleine kansen. Na een half uur spelen werd de ban gebroken. Een vrije trap vanuit het middenveld werd getrapt door aanvoerder Marco Pustjens. Hij bereikte Tim Creemers die de bal op de zestienmeter controleerde, uit de draai schoot hij de bal onhoudbaar binnen. Na deze 1-0 bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. De gasten lieten het balletje goed lopen en hadden een aantal mooie aanvallen die vooral kwamen na mooie cross passes. Een paar minuten voor rust moesten we nog een tegenslag doorstaan. Het was Martijn Vanneer die hard in aanraking kwam met zijn tegenstander. Martijn had een flinke snee boven zijn wenkbrouw en bloedde hevig, hierdoor moest hij het veld verlaten en werd hij vervangen door Frans Aerts. Kort hierna was het rustsignaal.
Na de rust hetzelfde beeld. Roosteren hield tegen en Maasbracht werd een aantal keren gevaarlijk. Gelukkig stond het defensief gedeelte vandaag goed en ook met hulp van de paal en de prima keepende Joost `de kat` Schouten bleef het 1-0. Ook de thuisploeg kwam een aantal malen gevaarlijk eruit, het was alleen de eindpass die niet altijd goed was. Na een dik uur spelen kwam Roger Maessen in de ploeg. Hij kwam het middenveld versterken en viel sterk in. Een kwartier voor tijd werd het allemaal nog mooier voor de thuisploeg. Een corner werd door de keeper van Maasbracht niet goed verwerkt waarna Tom Parren van dichtbij kon scoren. In het restant hield de ploeg van Erwin Evers stand waardoor we met een 2-0 voorsprong aanstaande donderdag naar Maasbracht reizen. In het achterhoofd weten we dat we er nog lang niet zijn maar met dezelfde discipline en loopbereidheid als vandaag moeten we dat kunnen verdedigen. We gaan er in ieder geval voor!

Roosteren – HBC `09 2-3 (1-0)                                   08-05-2011

 

De laatste speeldag van het seizoen 2010-2011 kon een hele speciale worden voor de thuisclub uit Roosteren. Het team van trainer Erwin Evers haalde uit de eerste zeven wedstrijden deze competitie welgeteld 3 puntjes en won pas op speeldag acht voor de eerste keer. Wie gedacht had rond november 2010 dat we aan het einde van het seizoen nog mee zouden doen om de prijzen werd zeker voor gek verklaard. Nu hadden we alles in eigen hand om de derde periodetitel binnen te slepen. Een gelijkspel was daarbij eigenlijk al genoeg echter als kampioen Spaubeek de lastige uitwedstrijd bij Urmondia niet zou winnen waren zeker van de periodetitel. Het was vandaag wederom extreem warm en het kwik haalde de 30 graden. De thuisploeg begon met dezelfde spelers die de week ervoor SSOC hadden verslagen. Roosteren begon goed aan de wedstrijd en Kevin Golsteijn was niet te houden voor de defensie van HBC`09. Na ruim een kwartier spelen zorgde hij ook voor de 1-0 na een prima actie. Verder gebeurde er niet veel in de eerste helft. Van de gasten uit Holtum/Buchten was helemaal niets te zien en Roosteren verzuimde de score uit te breiden. Met de 1-0 russtand gingen we de pauze in.

Na de pauze ontspon zich een ander strijdbeeld. Onze gasten brachten gelijk na de rust met Tom Meuwissen en Marcel Heinemans frisse aanvallers erin en hier hadden we moeite mee. Toch leek na ruim een uur spelen alles beslist te zijn. Het was Kevin Golsteijn met een prima vrije trap die door Tom Parren feilloos werd binnengekopt. Op dit moment leek ons niks meer te kunnen gebeuren echter de laatste 25 minuten waren dramatisch aan onze kant. Uit het niets kon aanvaller Roy Gelissen van HBC van dichtbij vrij koppen op doelman Joost Schouten. Deze redde eerst nog fraai maar kon in tweede instantie geen redding meer brengen. Na deze klutsgoal nam het geloof bij de gasten toe en dit onderstreepte ze met enkele dreigende aanvallen. Een kwartier voor tijd kreeg HBC`09 een strafschop nadat de scheidsrechter een tackel op de bal beoordeelde als overtreding. De strafschop die hierop volgde werd genomen door Raymond Habets. De strafschop werd gekeerd door Joost Schouten echter in tweede instantie kon de voorstopper van HBC`09 simpel binnentikken. Op de andere velden was inmiddels NEC`92 op een 2-0 voorsprong gekomen en Urmondia stond voor tegen Spaubeek. Voor beide ploegen was alles dus al klaar echter op het veld was deze boodschap nog niet doorgekomen. HBC`09 geloofde erin degradatie te voorkomen en een beslissingswedstrijd af te dwingen. Vier minuten voor tijd viel de beslissing, een fraaie aanval van de gasten werd door Roy Gelissen binnengekopt. In de resterende tijd gebeurde er niks en hierdoor verloren we de derby.
Bij de thuisclub was de teleurstelling groot echter dit maakte beetje bij beetje plaats voor vreugde. De periodetitel was binnen en dit is voor ons een geweldige prestatie. De knappe overwinningen uit tegen Adveo en SSOC en thuisoverwinningen op De Leeuw en Urmondia stonden aan de basis van deze periodetitel. Aanstaande zondag spelen we thuis tegen Maasbracht, de nummer 2 van de 4e klasse D. We zullen ervan genieten en alles eraan doen om een goed resultaat te halen. Voor de gasten kwam de overwinning te laat. Door de winst van NEC`92 degradeert de fusieclub getraind door Yvo Joordens naar de 5e klasse. Over het gehele seizoen wist het team niet te overtuigen en de degradatie was dus ook geen verassing. Wij wensen HBC`09 dat volgend jaar getraind wordt door Ivo Wagemans veel succes toe in de 5e klasse. Voor ons gaat het seizoen dus nog even door en wie weet waar het eindigt. Als eerste wachten ons de twee finales tegen oude bekende Maasbracht. Verder ook dank aan iedereen die gister heeft gezorgd voor de lekkere BBQ. Het heeft heerlijk gesmaakt en is zeker voor herhaling vatbaar. Ook dank aan de club en onze trouwe sponsoren die gisteren hebben gezorgd voor de nodige drank. Verder kreeg Coen Tulfer een trofee uitgereikt van aanvoerder Marco Pustjens die een mooie speech had voorbereid. Coen Tulfer heeft aangegeven dat hij ons waarschijnlijk gaat verlaten en volgend jaar zijn dribbelkunsten gaat vertonen op de Laak bij Walburgia. Om met de woorden van Marco Pustjens af te sluiten: ` Coen, dich bes unne ontzettende leuke jonge, supergast. Het gijt dig good..`

 SSOC – VV Roosteren 1-2 (1-1)                             01-05-2011

 

Zondag 1 mei van het jaar 2011 stond voor ons de wedstrijd uit in Stadbroek tegen fusieclub SSOC op het programma. Tegenstander SSOC, bijna het hele seizoen aan kop gestaan, heeft vorige week in het directe duel met Spaubeek verloren waardoor de goud-zwarten uit Sittard Oost met nog twee wedstrijden te spelen het niet meer in eigen hand hadden. In de thuiswedstrijd hadden we 2-0 voorgestaan tegen SSOC maar uiteindelijk moesten we met veel pech genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Voor ons was het vandaag zaak om minimaal een punt te halen om in de strijd voor de derde periode alles in eigen hand te houden.
Het was wederom warm op de altijd gezellige thuisbasis van SSOC. Met Sergio Demandt in de basis voor de geblesseerde Erwin Vanneer begonnen we net zoals vorige week niet scherp aan de wedstrijd. We zaten er niet kort genoeg op en hadden teveel respect voor de tegenstander die bij vlagen liet zien waarom ze het hele jaar bovenaan gestaan hadden. Na het eerste kwartier kwamen we echter beter in de wedstrijd en het was het zoals zo vaak dit seizoen Kevin Golsteijn die de score opende. De Messi van VV Roosteren slalomde langs de hele verdediging en gaf een mannetje of zes van SSOC het nakijken. Met een bekeken schuiver zorgde hij voor de 0-1. Lang konden we echter niet genieten van deze voorsprong want uit een snelle counter van de thuisploeg viel de gelijkmaker. Een mooie pass vanuit het middenveld viel achter onze verdediging en de snelle aanvaller van SSOC rondde beheerst af al dan niet in buitenspel positie. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en zo stond het alweer gelijk. In het restant van de eerste helft was de thuisploeg sterker zonder dat het echte kansen creëerde. Het was Ruud ` de prei` Simons die de gevaarlijke SSOC aanvaller, Fabio Concu niet in de wedstrijd liet komen. Met een 1-1 tussenstand gingen we rusten.
Na de rust hetzelfde beeld, de thuisploeg probeerde ons met snelle aanvallen uit elkaar te spelen, echter waren wij nu een aantal keren op de counter gevaarlijk. Na dik een uur spelen kregen we een vrije trap vanuit de rechterkant waar Kevin Golsteijn een aantal flinke tikken te voorduren kreeg. De vrije trap viel bij de tweede paal voor de voeten van Tom Parren. Hij controleerde de bal goed en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal als een echte goaltjesdief prima binnen. Deze 1-2 voorsprong hebben we met man en macht verdedigd en uiteindelijk over de streep getild. We kwamen maar een enkele keer nog in de problemen maar gelukkig was Joost ` de kat` Schouten alert. Ook nog vermelden waard is de rentree van `Punani` Peter Hintzen die na lang blessureleed inviel in de slotfase.
Na de wedstrijden kregen we de uitslagen te horen van de overige wedstrijden in onze klasse en deze waren niet ongunstig voor ons. Door de winst stijgen we naar de 3e plek in de ranglijst en blijven we eerste in de 3e periode. Enige concurrent in de derde periode is kampioen Spaubeek. Echter wanneer wij zorgen dat volgende week de drie punten in Roosteren blijven is alles binnen en gaan we als nummer 3 van de competitie met de 3e periodetitel opzak de nacompetitie in. Wel zullen we gefocust moeten blijven want HBC`09 de tegenstander van komende week vecht nog voor hun laatste kans. Bij deze nodigen we iedereen uit om ons volgende week te komen steunen in de laatste competitiewedstrijd tegen onze buren uit Buchten/Holtum. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om de punten in Roosteren te houden en daarna een groot feestje te bouwen!

 Adveo – Roosteren 0-4 (0-2)                                     25-04-2011

 

Na de gezellige paaszaterdag in Café de Tramhalte moesten we vandaag weer aantreden. Na de plichtmatige overwinning vorige week thuis op VV de Leeuw stond vandaag een tegenstander van een heel ander kaliber op ons te wachten. We gingen op bezoek bij Adveo uit Oirsbeek. De tegenstander van vandaag staat in punten gelijk met ons in de periode maar wij staan eerste op basis van het doelsaldo. Het beloofde dus een mooi duel te worden op deze warme paasmaandag.
Tijdens de warming up werd al snel duidelijk dat het veld dramatisch was maar dit gold voor beide ploegen. In de opstelling keerde Roel Strooper na zijn schorsing terug in de spits. Op de bank was het op en top sportman Coen Tulfer die vandaag zijn waterzak tenue aandeed. Hij zou deze middag weer de nodige meters afleggen met het wonderwater en de geblesseerde spelers met tactische aanwijzingen voorzien.
De wedstrijd begon rommelig en beide ploegen hadden zichtbaar moeite met het slechte veld en de warme omstandigheden. Tot de eerste drinkpauze gebeurde er vrijwel niets al was het de thuisploeg die het meeste van het spel had. Na de drinkpauze kwamen de gasten uit Roosteren beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een aantal kleine kansjes. De wedstrijd was in deze fase totaal in evenwicht. Na een lange bal van achteruit viel deze voor een verdediger van Adveo. Deze maaide over de bal heen waardoor de aangesloten Tim Creemers de bal meenam de zestien in. Net toen hij wilde uithalen kreeg hij een tikje waardoor hij uit balans raakte. De prima leidende scheidsrechter floot voor de penalty en deze werd onhoudbaar binnengeschoten door Erwin Vanneer. Kort hierna hadden we echter weer reden tot juichen. Het was een combinatie op het middenveld tussen Tim Creemers en Roel Strooper. Eerstgenoemde steekt de bal door de verdediging op de goed in de diepte lopende Kevin Golsteijn. Deze omspeeld keurig de keeper en tekent hierbij voor zijn 15e doelpunt van het seizoen. Een mooie mijlpaal voor de man die een geweldig seizoen speelt. De minuten die nog waren tot de rust speelden we uit en met deze mooie voorsprong gingen we rusten.
Na de rust volgde een flink offensief van Adveo maar het was onze sterke verdediging onder leiding van Marco Pustjens die goed stonden. Ook was het doelman Joost `de kat` Schouten die een aantal ballen prima pareerde. De twee blikjes Redbull van verschillende merken gaven hem voor de wedstrijd nog buikpijn maar gaven hem in de match de vleugels die vandaag nodig waren voor enkele mooie reddingen. Na een dik uur spelen kwam het mooiste van deze middag. Een lange bal viel tussen onze spits Roel Strooper en de keeper van Adveo. De keeper werkte de bal van 20 meter weg naar de zijkant, Roel ging hier echter achteraan en vanuit een 35 meter schoot hij de bal uit de draai over de nog teruglopende en verbouwereerde keeper van de thuisploeg. Kort hierna was het wederom raak. Kevin Golsteijn ging alleen door op de keeper en was niet zelfzuchtig. Zijn voorzet hoefde door Roel Strooper alleen nog maar binnengetikt te worden en hiermee was zijn doppelpack compleet. Het was voor Roel zijn 10e doelpunt deze competitie. De score had nog hoger kunnen oplopen al was een grote kans niet aan Kevin Leurs besteed. Zijn inzet ging over. Wel grote complimenten voor Kevin Leurs die `s morgens al de belangrijke punten in het tweede had gehaald en bij ons noodgedwongen vroeg moest invallen. Hij heeft ontzettend veel goed verdedigend werk verricht en daarmee goed bijgedragen aan de 0-4 overwinning. Ook de Roosterse talenten Paul Lomme en Sergio Demandt kregen speeltijd en na exact 94 minuten voetballen waren de drie punten binnen.
Met nog twee wedstrijden te gaan staan we bovenaan in de periode. We gaan zeker ons best doen deze lijn door te trekken en wie weet dan waar het eindigt. Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen SSOC. Met de juiste instelling en goed voetbal is ook daar een overwinning mogelijk. De laatste wedstrijd spelen we tegen onze buren uit Holtum en Buchten. We gaan ervoor!

 

 VV Roosteren – VV de Leeuw 4-2 (2-1)                          17-04-2011

Na het debacle vorige week in Heerlen tegen NEC `92 moesten we vandaag weer zorgen dat de drie punten in Roosteren bleven. Voor ons is het in eerste instantie van belang het seizoen goed af te sluiten en stiekem kijken we ook nog naar de derde periode. Vandaag moesten we het doen zonder de geschorste Roel Strooper. Zijn plek in de spits werd opgevuld door allrounder Paul Pustjens. De plek achter de spitsen werd ingenomen door de jonge Sergio Demandt die in zijn eerste jaar bij VV Roosteren toch al de nodige minuten in het Eerste heeft gespeeld.
We begonnen sterk aan de wedstrijd en de hard werkende Erwin Vanneer zette met een echte `Ozil` pass Kevin Golsteijn vrij voor de keeper. Het was de keeper van de gasten uit Brunssum die dit duel echter in zijn voordeel besliste. Zo kregen we in het begin nog een aantal kansen echter liet net als vorige week de afronding ons een beetje in de steek. Na een kwartier spelen hielpen we de in hoogste degradatienood verkerende gasten in het zadel. Slecht uitverdedigen zorgde ervoor dat de snelle rechtsbuiten op onze doelman Joost Schouten kon aflopen. De aanvaller legde de bal echter prima breed en voor de spits was het nog een koud kunstje. Na de 0-1 was de thuisploeg even de kluts kwijt en ging de ploeg van coach Erwin Evers mee in het spelletje van de tegenstander. Echter nog voor de rust rechtten we onze rug en bogen we de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. De eerste goal viel na een goede actie van Ruud Cuijpers. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Tim Creemers die de bal kon binnenschuiven. Vrijwel direct erna werd na een goede combinatie Paul Pustjens aangespeeld. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot van zestienmeter feilloos in. Met deze voorsprong gingen we de rust in.
Na de rust speelde de thuisclub beter en creëerde het vele kansen. Na een uur spelen kregen we een strafschop en deze werd feilloos benut door Erwin Vanneer. Waar Bryan Ruiz wel eens wil falen van elfmeter scoorde Erwin wel. Na de 3-1 verslapte de concentratie en dit zorgde voor een zeer onnodige tegentreffer uit een hoekschop. Kort daarna was de wedstrijd echter definitief beslist toen Kevin Golsteijn op magistrale wijze tekende voor zijn 14e treffer van dit seizoen. Met nog 3 wedstrijden te gaan leggen we de lat voor Kevin Golsteijn op 20 treffers. Ook vermelden waard was de invalbeurt van Frans Aerts. Op Sneijder-achtige wijze gaf hij enkele corners en had hij een fraaie steekbal. De keeper zorgde er echter voor dat hier geen doelpunten uit kwamen. Zo bleef het 4-2 voor de thuisploeg en dat betekende mede door de winst van NEC `92 dat De Leeuw is gedegradeerd. Bij deze wensen we ze veel succes en een snelle terugkeer in de 4e klasse.
Door het verlies van Adveo en Spaubeek staan we nu eerste in de periode. Met nog 3 wedstrijden te gaan, beginnende met de kraker paasmaandag uit bij periodeconcurrent Adveo hebben we alles in eigen hand om het seizoen op passende wijze af te sluiten en misschien de wederopstanding na de eerste periode te bekronen. We gaan er in ieder geval voor!

 

NEC 92 - Roosteren 2-1 (0-1)                             10-04-2010

Na de 3-2 winst op Urmondia wat gevolgd werd door een weekje rust stond vandaag voor ons de wedstrijd tegen NEC`92 op het programma. In Heerlen moesten wij onder een lekker zonnetje en de klanken van Sierra Madre aantreden tegen het plaatselijke NEC `92. Trainer Erwin Evers had vandaag zijn elftal op 3 plaatsen noodgedwongen moeten wijzigen. De drie nieuwe spelers in de beginformatie waren Roger Maessen, Kevin Leurs en de van een blessure teruggekeerde Coen Tulfer.
We begonnen slap aan de wedstrijd en de eerste tien minuten waren dan ook voor de thuisclub. Daarna ging het gelijk op en werd de ploeg uit Roosteren sterker. Na twintig minuten kregen de gasten uit Roosteren een corner. Deze werd getrapt door Kevin Leurs, deze legde de bal bij de 2e paal waar Tim Creemers de bal teruggkopte op de ingelopen Ruud Cuijpers. Deze knikte feilloos binnen en zorgde voor de 0-1 voorsprong. De thuisploeg was van slag en kwam met weinig goede ideeën. Wij daarentegen werden, gedragen door de voorsprong, beter en dit resulteerde al snel in een penalty. Deze werd echter gemist door onze topscoorder Kevin Golsteijn. Kort hiervoor had onze aanvaller een vrije trap uit twintig meter al op de binnenkant paal geknald. Het zat ons dan ook niet mee. Ook Roger Maessen en Roel Strooper waren dicht bij de 0-2. Hun inzetten werden echter gepareerd door de keeper van de thuisploeg. Met een overwicht en legio kansen en goed spel gingen we de rust in. Middenvelder Coen Tulfer haalde de rust helaas niet, bij een sprintduel speelde zijn hamstring weer op waarna het einde oefening was. Hij werd vervangen door Mustafa Gungor.
Na de rust zakte het spelpeil van de gasten uit Roosteren terug wat resulteerde in een rommelige en soms onsportieve wedstrijd. De scheidsrechter hield gelukkig het hoofd koel en trapte niet in het opzichtige gevraag van de thuisclub om een penalty. Na een uur spelen had Ruud Cuijpers de beslissing op zijn schoen liggen, echter zijn inzet kwam recht op de keeper af die hier geen moeite mee had. Hierna viel een tweede speler van Roosteren uit met een blessure, Kevin Leurs kwam hard met z`n hoofd tegen een tegenstander aan en had een open hoofdwond. Hij werd vervangen door Frans Aerts die op het middenveld ging spelen. Alsof het nog niet genoeg was viel ook de ingevallen Mustafa Gungor uit, hij verdraaide zijn knie op het slechte veld. Voor hem kwam Sergio Demandt in de ploeg. Een kwartier voor tijd ging het bij de tot dan aan toe goed staande defensie fout. Keeper Joost Schouten kwam te laat en een aanvaller van de thuisclub was alert en scoorde. Na deze tegentreffer leek de wedstrijd af te gaan op een gelijkspel. Waar het inmiddels kwart over vier was geweest zette de thuisclub nog een keer aan. Een goede individuele actie van de linksbuiten zorgde ervoor dat de lange spits vrij kon inschieten van elf meter. Op deze inzet was onze doelman kansloos. In de toegevoegde tijd konden we geen vuist meer maken waardoor we met een nederlaag het veld afgingen. Een zwaar onnodige nederlaag die we volledig aan onszelf te wijten hebben. Wanneer je de kansen niet benut weet je dat je dit gaat opbreken. Wel vermelden waard is dat ondanks het gemis van enkele dragende spelers het elftal met name in de eerste helft prima heeft gefunctioneerd. De complimenten wederom aan de mannen van twee waar we niet zonder kunnen. Volgende week spelen we thuis tegen een andere degradatiekandidaat genaamd VV De Leeuw. Deze vechten nog voor hun laatste kans en zijn bij verlies vrijwel zeker gedegradeerd. Wanneer we het spel van de laatste weken voortzetten en dit keer onze kansen wel benutten gaan we de drie punten pakken. Na De Leeuw wachten ons nog de zware uitwedstrijden bij Adveo en SSOC en als seizoensafsluiting spelen we thuis tegen onze in heel zwaar weer verkerende buren uit Buchten en Holtum. We gaan er alles aandoen om het seizoen in stijl af te sluiten en nog de nodige punten te halen.


VV Roosteren - Urmondia 3-2 (2-2)                   27-03-2011

Vorige week hadden we gastschrijver Coen Tulfer. Door zijn blessure heeft reporter Tulfer besloten zijn contract met een week te verlengen. Dan gaan we nu over naar de wedstrijd van zondag 27 maart. Op deze weer prachtige voetbalmiddag moesten we aantreden tegen het een plaats hoger geklasseerde vv Urmondia. Hub Dirks had al op onze site gezet dat de zomertijd zaterdagnacht inging. Iedereen was dan ook op de hoogte dat de tijd een uurtje vooruit gezet moest worden. Alleen in Huize Pustjens was dit nog niet geheel doorgedrongen. Onze aanvoerder stond nog op een steigertje de heg te snoeien. Ook deze week waren er wat wijzingen binnen de ploeg. Zo kon sterspeler Coen Tulfer niet spelen omdat Dick van Toorn een weekje met vakantie was en hem dus niet op tijd kon verzorgen aan zijn hamstring. Voor hem speelde de laatste tijd goed spelende Tim Creemers op linkshalf. De rest van de spelers was fit en erg gedreven voor de wedstrijd die zoals normaal om half 3 begon. Door het heerlijke weer waren er veel mensen naar de Heilige Kamp gekomen. Onder hen was ook Mark Parren die geen enkele wedstrijd mist van zijn verliefde broertje Tom. De wedstrijd begon voor ons zeer voortvarend, zo kwamen wij al heel snel op een 1-0 voorsprong door onze dribbelkoning Kevin Golsteijn. Kevin schoot de bal beheerst binnen na een sublieme voorzet van Ruudje Cuijpers. Je zag dat Urmondia toch wel een tikkie was aangeslagen en wij juist veel zelfvertrouwen kregen. Het was een vrije trap van Ruud "de prei" Simons die tussen de verdediger en keeper in viel. Deze twee spelers keken elkaar verliefd aan, maar zonder dat ze het wisten was daar onze pijlsnelle en alerte spits Roel Strooper die aan al die verliefdheid een einde maakte. 2-0! Hierdoor zouden we eigenlijk vleugels moeten krijgen en de wedstrijd lekker uit moeten voetballen. Deze vleugels bleken lam te zijn, want het was Urmondia dat in 5 minuten 2 dikke kansen kreeg. Gelukkig hebben wij dan nog altijd onze Joost "de Kat" Schouten die enkele ballen er op onmogelijke wijze uithield. Dit zal hij allemaal geleerd hebben van een oud doelman van Roosteren Sef "de Bulldozer" Lespoire. Nog geen minuut later kwam er een hoge bal op de middenlijn, Houssain van Urmondia en Ruudje Cuijpers aan onze zijde wilden de bal koppen. Dit gebeurde echter helemaal niet en ze knalden hard met de hoofden tegen elkaar. De verzorgers van beide zijden snelden naar de geblesseerde spelers toe. De speler van Urmondia was er het ergste aan toe hij had een flinke snee op zijn hoofd. Ruudje had een flink ei op zijn schedel. Beide spelers werden vervangen en bij ons kwam onze Turkse tovenaar van de Bosporus Moussi in het veld. Na een korte onderbreking waren we even zoekende en kregen we al snel een ongelukkig doelpunt tegen. Zelfs onze goede verdediging onder leiding van Marco "Erdinger" Pustjens kon hier niets aandoen. 2-1! De blessuretijd van de eerste helft was in gegaan en de keeper van Urmondia schoot nog maar eens uit. Dit waren trouwens perfecte trappen waar wij het best moeilijk mee hadden. Deze kwam precies bij de spits en deze lobte hem over de uitkomende Joost Schouten. 2-2! 
In de rust werden we even op onze plaats gezet door de trainer. Hij was niet zo blij en liet dat ook goed merken. De koppen werden bij elkaar gestoken en de tweede helft werd gestart. Deze 2e helft zal ook eentje zijn om niet snel te vergeten. Van beide kanten werden er veel overtredingen gemaakt. Toch gingen beide partijen vol op de aanval en wilde ze allebei de felbegeerde 3 punten hebben. Halverwege die 2e helft zag het er goed uit toen Kevin Golsteijn rond de zestienmeter werd gevloerd en wij dus een pingel zouden krijgen. De scheids oordeelde anders en legde de bal op de rand van de zestien. De vrije trap werd genomen door de sterk spelende Paul Pustjens. Deze werd niet zo heel goed in geschoten maar kwam wel terecht in een ware flipperkast. Totdat de bal via verschillende voeten weer voor de rechter van Paul Pustjens kwam, deze schoot van dichtbij koelbloedig binnen. Zo pakten wij voor de tweede keer de voorsprong in de wedstrijd. Urmondia ging toen alles op alles spelen en de ruimtes werden steeds groter. Martijn Vanneer liep de halve marathon maar zijn directe tegenstander is geen keer langs hem gekomen. De wedstrijd werd op een professionele manier uitgespeeld zodat de 3 punten in Roosteren konden blijven.
Het tactisch succes kon deze middag echter niet aan trainer Erwin Evers toegeschreven worden, maar aan rechterhand,verzorger en drinkbuddy Coen Tulfer”. Hij was degene die tijdens de vele blessure behandelingen de spelers de juiste tactische instructies meegaf wat later van doorslaggevend belang bleek te zijn.” Met nog vijf wedstrijden voor de boeg en met onder andere een fitte Kevin Golsteijn, de Maradona van de Roosteren die aan de lopende band scoort, groeit het vertrouwen in eigen kunnen. Komend weekend hebben we geen wedstrijd maar half vaste feest in Maaseik. De week erna treden we aan voor de uitwedstrijd bij NEC`92. Deze ploeg heeft de punten hard nodig dus we zullen ons erop in moeten stellen dat het wel eens lastig zou kunnen worden. Toch moeten we van onze eigen kwaliteiten uitgaan en ook deze horde nemen.

{jcomments on}

Passart – VV Roosteren  0-2 (0-2)                           20-03-2011

Voor vandaag hebben we een verassing in petto. Het onderstaande wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Coen Tulfer uit Echt en zal kwalitatief hoogstaand in elkaar steken. De snelle linkshalf heeft in het verleden ook de wedstrijdverslagen van EVV 2 geschreven en de reacties hierop waren lovend. Dan de wedstrijd van vandaag. Zoals elke uitwedstrijd kwamen we allemaal bij elkaar rond de klok van kwart voor 1. Na wat aanwijzingen en wat wijze raad van trainer Erwin Evers was de conclusie al snel getrokken. Vandaag moest er gewonnen worden om de weg omhoog te blijven volgen en aansluiting te verkrijgen bij de top 5.
Na een ritje van ruim twintig minuten kwamen we aan op het sportpark van de Blue & White Dynamite. Na wat rennen en wat balletjes trappen op het kunstgrasveld konden we dan eindelijk beginnen met de wedstrijd.
De opstelling was wat gewijzigd tegenover vorige week. Zo was onze linksbenige Coen Tulfer weer terug van persoonlijke schorsing en was Ruudje Cuijpers weer terug van weekje overgeven. Verder had onze man van steen Tom Parren te veel last dat hij deze wedstrijd moest skippen. Op zijn positie speelde de buiten het veld zo gevreesde Tim Creemers. De wedstrijd was nog geen 10 minuten bezig of het eerste wapenfeit was al geweest. De aalvlugge buitenspeler van Passart liep aan de rechterkant eerst Ruudje en Martijn eruit om hem dan met een schitterde tup trap op lat te schieten. Onze Cheetah Joost Schouten in het doel kon alleen maar kijken. We waren gewaarschuwd, want Passart bleef vrolijk combineren en had genoeg behendige spelers voorin. Achterin was het bij Passart op de doelman na, niet zo heel veel. Dat bleek toen Erwin Vanneer een goed schot loste op de doelman die hem er goed uithield. Even later was het dan wel raak. Na geklungel achterin kwam de bal voor de voeten van Erwin Vanneer. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal via de paal tegen het netje. De ontlading was groot bij de terug van een schorsing gekomen speler. 0-1.
Toch behield Passart het betere van het spel. Echter kwamen wij er vaker gevaarlijk uit. Maar tot een echte kans kwam het niet meer in de eerste helft. In die eerste helft viel de terug gekeerde Coen Tulfer uit met een hamstring blessure. Dit was natuurlijk een domper voor het hele team vooral omdat deze speler toch over speciale kwaliteiten beschikt. Met name in de derde helft komen die naar voren. Zijn plaatsvervanger was onze Turkse huisvriend Moussie Gungor. Het was onze Joost Schouten die de bal heel diep speelde na onze topscoorder Kevin Golsteijn schoot die op zijn beurt Reuzenkind Roel Strooper bediende, die legde hem op een presenteer blaadje voor Kevin. 0-2!
De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd en wel met een fluitje! Na dit fluitje begon Passart weer lekker te combineren, maar ook in de tweede helft lukte het de mannen uit Hoensbroek niet om een echte kans te creëren.
Wij daarentegen hadden nog verschillende kansen alleen deze werden op kinderlijke wijze omzeep geholpen door de spitsen. Dieper in de tweede helft had Passart nog steeds geen kans gehad en begon wat meer druk naar voor te zetten dit resulteerde echter in meer ruimte voor onze aanval. Erwin was moe gestreden en maakte plaats voor de zoon van Wim "Diamond" of wel Sergio. Na deze wissel waren er nog 15 minuten te spelen. Deze werden zonder moeite uitgespeeld. De scheids floot voor de laatste keer en de meegereisde Roosteren fans bedankte ons met een staande ovatie. Daarna werd er door een enkele keeper genoten van een lekkere Turkse Tosti waarna we in de tram hebben afgesloten. Door deze 3 punten staan we er goed op. Volgende week ontvangen we Urmondia op de Heilige Kamp en ook dan gaan we weer voor de 3 punten knokken. Wanneer we deze lijn kunnen doortrekken gaan we nog een rol spelen in de richting van plek 4 en gaan we de strijd aan voor de laatste periode.


VV Roosteren – SSOC 2-2 (1-0)                        13-03-2011

Vandaag stond voor ons de thuiswedstrijd tegen koploper SSOC op het programma. Het was de eerste keer dat beide ploegen elkaar treffen deze competitie en vooraf was duidelijk dat bij de thuisploeg het vertrouwen erg groot was. SSOC is ontstaan uit een fusie tussen Stadbroek en Sittardia`80 en voert al vanaf het begin deze jaargang de ranglijst aan. Het lijkt zonder veel hobbels op de titel af te stevenen. In het verleden hebben we met name tegen Stadbroek veel mooie duels uitgevochten. Na de mooie zege op Spaubeek moest trainer Erwin Evers van VV Roosteren uit noodzaak het elftal aanpassen. Erwin Vanneer ontbrak door een schorsing na zijn vierde gele kaart en rechtshalf Ruud Cuijpers had de griep. Het wegvallen van deze twee spelers werd gecompenseerd door aan de linkerkant Misja Webers en aan de rechterkant Moussie Gungor. In goede weersomstandigheden begonnen we half 3 aan deze opgave. Vanaf het begin ging de wedstrijd lekker op en neer en had Roosteren iets meer van het spel. Zo was het Misja Webers die bijna fraai scoorde maar hij zag zijn inzet worden gekeerd door de keeper. Na een vijfentwintigtal minuten werd de ban dan toch gebroken. Een fraai voorgegeven corner van Kevin Golsteijn werd door Roel Strooper van dichtbij hard binnengekopt. De keeper was volkomen kansloos. Na deze voorsprong nam SSOC het initiatief over en drong de thuisploeg terug. Dit leidde tot een aantal corners en schotkansen maar echt gevaarlijk werd het pas een minuut voor de rust. Een lange bal werd teruggekopt en van dichtbij mocht een SSOC aanvaller schieten. Het was echter doelman Joost Schouten die zijn atletisch vermogen liet zien en de bal over de lat tikte. Hierdoor bleef het 1-0 met de rust.
Na de rust waren we nog geen 25 seconden bezig of het had al gelijk kunnen zijn. Een SSOC speler wist echter geen raad toen hij vrij voor onze keeper verscheen. Daarna ging de wedstrijd over en weer zonder dat er veel grote kansen waren. Wel was het SSOC dat een keer dichtbij was met een afstandschot. Na 70 minuten spelen kregen we een droomkans op 2-0. Het was echter de doelman van SSOC die de strafschop van Kevin Golsteijn uit de goal hield. Het was dezelfde Kevin Golsteijn die een paar minuten later zorgde voor de 2-0. Hij ging goed door en vanuit een onmogelijke hoek bijna bij de cornervlag schoof hij de bal in het lege doel. Na deze 2-0 was de irritatie groot aan de zijde van SSOC en er werd alles of niets gespeeld. De ploeg uit Sittard werd echter een kwartier voor tijd weer in de wedstrijd geholpen door een zeer discutabele penalty. Joost Schouten zat in de goede hoek maar kon de inzet niet keren. Hierna kwamen we nog een aantal keren goed weg en leek ons de overwinning toe te komen. Echter in de 95e minuut werd een corner ons fataal. Van dichtbij werd de gelijkmaker ingekopt. Een grote domper voor de thuisploeg en grote vreugde voor de ploeg uit Sittard.
Na de wedstrijd heerste er flinke teleurstelling bij de spelers en supporters van de thuisploeg. Lang napraten over wat gebeurd is heeft nu geen zin meer. Feit is dat we de laatste 2 wedstrijden 4 punten hebben gehaald tegen de twee bovenste ploegen. Beide keren hebben we prima gespeeld en gevochten voor elkaar. Als we het wat groter bekijken zijn we deze periode geëindigd in de top. Een puike prestatie na het desaster van de eerste periode. Wanneer we deze lijn door kunnen trekken de laatste periode dan wacht ons misschien nog een leuk einde. Waar we na de eerste periode nog naar onder keken kijken we na de tweede periode weer na boven. De twintig punten grens hebben we gehaald. Nu gaan we proberen om Adveo en Urmondia bij te gaan halen. Volgende week spelen we op het kunstgras in Passart. Deze ploeg mogen we zeker niet onderschatten maar als we hetzelfde op de mat leggen als de laatste tijd dan moeten we daar ook de drie punten kunnen halen.Roosteren - Spaubeek 4-2 (1-2)                  27-02-2011

Na de zwaarbevochten overwinning vorige week in Neerbeek stond vandaag de thuiswedstrijd tegen VV Spaubeek op het programma.
Spaubeek is titelkandidaat en nog ongeslagen dus vooraf gezien de grote favoriet. Gesterkt met het vertrouwen dat we getankt hadden vorige week gingen we de wedstrijd in. Speciale vermelding waard is het debuut in Roosteren 1 van doelman Koen Cuijpers. De altijd onder de modder zittende en niet vies van een biertje man uit Illikhoven keept een glansrijk seizoen. Na een aantal jaren gestopt te zijn geweest is hij dit jaar weer rustig begonnen. Hij is begonnen in het derde, daarna gekeept in het tweede en vandaag zijn debuut onder de lat van Roosteren 1.
Omstreeks half 3 floot scheidsrechter Lebens voor de eerste keer. Ondanks het slechte weer was het veld goed bespeelbaar. Wel stond er een straffe wind over het terrein. Roosteren begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde wederom in een vroege goal. Tom Parren speelde Paul Pustjens aan in de diepte, Paul passeerde de keeper en werd gevloerd. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en gaf de keeper de rode kaart. Kevin Golsteijn verzilverde de strafschop en het leek een makkelijke middag te worden. Echter kwamen we van een koude kermis thuis. Na een half uur spelen stond er ineens 1-2 op het scorebord in het voordeel van het tiental uit Spaubeek. Een corner en een vrije trap werden knullig binnengewerkt en hierdoor stonden we op achterstand. Ondanks de man meer was ook ons spelniveau dermate laag.
In de rust hebben we echter ons goed bij elkaar gepakt en vrijwel gelijk na de rust werd wederom Paul Pustjens vrijgespeeld door wederom Tom Parren. Paul controleerde goed en schoof de bal in de lange hoek. Na de gelijkmaker knakte er iets bij Spaubeek en Roosteren rook bloed. Na een goede actie van Roel Strooper zette hij Kevin Golsteijn vrij voor de keeper. Onze topscoorder had geen enkele moeite en schoof de bal binnen. Kort hierna zorgde Koen Cuijpers met een belangrijke ingreep nog ervoor dat de 3-2 op het scorebord bleef. De beslissing werd uiteindelijk geforceerd door een drietal. Martijn Vanneer met de pass op maat van achteruit naar Kevin Golsteijn. Deze bediende Roel Strooper. De spits raakte de bal net voldoende en besliste hiermee het duel. De score had nog hoger uit kunnen vallen, het was goed doorgaan van Sergio Demandt over de linkerflank, zijn inzet werd door de keeper gekeerd en in de rebound kreeg Misja Webers nog een dikke kans. Onze snelle linksbuiten schoot de bal echter over. Na 91 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer en waren de drie punten binnen. In de ranglijst hebben we nu definitief afstand genomen van de onderste regionen. Over 2 weken wacht ons SSOC. Deze wedstrijd zal opnieuw een spektakelstuk worden en met dezelfde instelling als de laatste wedstrijden is ook hier wat mogelijk.
Verder via deze weg ook de complimenten aan iedereen die vrijdag aanwezig was op de geweldige carnavalsavond. Dat nog veel van die feesten mogen volgen! Ook dank aan Prins Roel voor zijn spreuk vooraf en de sterk verrichte aftrap of de klompen! Allen unne gooie carnaval! Alaaf!

Foto's van Roosteren - Spaubeek


Neerbeek – VV Roosteren 0 - 2 (0 – 1)                  20-02-2011

Op deze ijskoude zondagmiddag midden in februari moesten we aantreden in Neerbeek. Na de nederlaag tegen OVCS en het gelijkspel bij Lindenheuvel diende er vandaag gewonnen te worden door de mannen van trainer Erwin Evers. De trainer had ons deze week meermaals laten weten dat dit een zespunten duel zou zijn en dit besef was er ook in de groep. Roosteren begon sterk aan de wedstrijd en voetbalde de eerste 20 minuten zoals het hoort, rustig aan de bal en een verzorgd positiespel. Na ongeveer 20 minuten werd het sterke begin van de gasten beloond. Een lange bal van Martijn Vanneer viel tussen de verdediging en keeper in en de laatstgenoemde twijfelde opzichtig, het was de man in vorm Kevin Golsteijn die goed doorzette en dit beloond zag worden met een treffer. De 0-1 werkte voor ons echter niet als doping, het niveau zakte terug en naarmate de eerste helft verstreek werd ook Neerbeek een aantal malen gevaarlijk. Dit vooral via hun loopvermogen op de zijkanten en met enkele gevaarlijke vrije trappen. Toch bereikte we met de 0-1 tussenstand het rustsignaal.
Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, de ploeg van Roosteren hield tegen en Neerbeek kon niet echt een vuist maken. Zelfs na het inbrengen van een extra aanvaller bracht de ploeg van coach Andre Boessen geen succes. Dit was ook een verdienste van Tom Parren die de spits het voetballen onmogelijk maakte. Met ongeveer een tiental minuten te spelen leek Neerbeek dan toch aan de gelijkmaker te komen. Na een vermeend fluitsignaal pakte aanvoerder Marco Pustjens de bal in zijn handen. De scheidsrechter beoordeelde dit echter als opzettelijk hands en gaf een strafschop. Tot ieders verbazing kwam de keeper van Neerbeek, die eerst het hele veld moest oversteken, de penalty nemen. In een op het oog gezellig onderonsje, wees Joost Schouten de keeper van de tegenpartij erop dat deze al die meters ook weer terug moest rennen, omdat Joost van plan was de penalty te stoppen. Onze keeper hield zich vervolgens ook netjes aan zijn woord, toen hij de inzet van de Neerbeekse keeper pareerde. Weliswaar klemvast! Een snelle uitbraak leek een logisch gevolg, echter werd onze keeper bij het snel uittrappen gehinderd. Het missen van de grote kans op de gelijkmaker, kwam Neerbeek duur te staan. Kort daarna werd namelijk door wederom Kevin Golsteijn de allesbeslissende 0-2 tegen de touwen gewerkt. Na goed verdedigend werk kreeg Ruud Cuijpers op de rechtse flank de bal en gaf na een rush van 40 meter de afgemeten voorzet op Kevin. Na het laatste doelpunt gebeurde er niet veel bijzonders meer.
Het eindsignaal gaf het Eerste van Roosteren niet alleen recht op de volle drie punten, maar ook nog eens op een vat bier, dat alleen maar beter zal smaken als ook komende zondag de thuiswedstrijd tegen Spaubeek wordt gewonnen!

Foto's van Neerbeek-Roosteren

Lindenheuvel – Roosteren 1-1   (1-1)                 13-02-2011

Op deze memorable zondag 13 februari van het jaar 2011 moesten we aantreden in Lindenheuvel. Omdat een aantal supporters van Lindenheuvel zich in Spaubeek misdragen hadden,  moesten we deze wedstrijd aantreden zonder onze vaste supportersschare. Op Tom Parren na waren we compleet en ondanks de nederlaag tegen OVCS hadden we toch veel vertouwen. Vrijdag hadden we lekker getraind en ook het veldspel van vorige week leidde tot optimisme binnen te Roosterse ploeg. Tegenstander Lindenheuvel, voorafgaande aan het seizoen getipt als titelkandidaat heeft een zwaar seizoen en staat vlak boven ons. Wanneer we zouden winnen gingen we aan hun voorbij. Voor de weinige mensen langs de kant begonnen we sterk aan de wedstrijd en na een kwartier spelen schoot Kevin Golsteijn ons op de 0-1 voorsprong. Hierna gingen we door en kregen wederom Kevin Golsteijn en Roel Strooper grote kansen om de voorsprong te verdubbelen. Dit gebeurde echter niet en naar mate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in hun spel. Niet consequent verdedigen zorgde voor de gelijkmaker. Met deze gelijke stand op het scorebord gingen we de rust in. 
Na rust kreeg de wedstrijd een andere wending en was het Lindenheuvel dat de boventoon voerde. Het elftal van coach Erwin Evers moest ver terug en kwam niet meer aan voetballen toe. Zonder dat Lindenheuvel veel kansen kreeg had het toch een enorm overwicht. Het laatste kwartier ging het eigenlijk weer meer gelijk op en hadden wij door Paul Pustjens, Roel Strooper en 2 maal Ruud Cuijpers de grootste kansen op de overwinning. Echter scoorde ook wij niet en na 46 minuten spelen in de 2e helft floot de prima leidende scheidsrechter af. Met het punt kunnen wij tevreden zijn, zeker gezien het feit dat Lindenheuvel de tweede helft heer en meester was. Toch gezien de kansen mag ook Lindenheuvel niet mopperen. Omdat de 2 staartploegen ook verloren hebben kunnen beide ploegen tevreden zijn. Voor beide ploegen zit een betere klassering op de ranglijst er zeker in. Als we komende week weer als team ervoor knokken dan gaan we voor een goed resultaat in Neerbeek. Zeker in Neerbeek waar we nog niet zolang geleden door werden uitgeschakeld in de nacompetitie en waar we dit seizoen tegen een dikke nederlaag aanliepen zijn we gebrand op 3 punten. Volgende week zullen we weer gesteund worden door ons fanatieke publiek. Misschien dat deze vonk overslaat op de spelers waardoor we met 3 punten voorgoed afstand kunnen nemen van de onderste regionen.Roosteren - OVCS 1-4 (0-2)                           06-02-2011

Op zondagmiddag 6 februari speelden we onze eerste wedstrijd van het jaar 2011. Door de slechte weersomstandigheden van de laatste weken hadden we nog geen oefen- of competitiewedstrijden gespeeld. Ondanks het gemis van de geschorste Paul Pustjens en Tom Parren en bovendien nog een aantal andere afwezigen wist de trainer van VV Roosteren Erwin Evers toch een representatief team voor de dag te brengen. Op deze winderige dag zou Sergio Demandt zijn basisdebuut maken in het eerste elftal. Dit deed de middenvelder zeker naar behoren. Met goede moed werd begonnen aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat OVCS niet was gekomen om het spel te maken. Het team zakte ver terug en liet Roosteren het spel maken. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Eigenlijk de eerste keer dat OVCS de aanval zocht scoorde de ploeg, niet goed uitverdedigen lag hieraan ten grondslag. Keeper Joost Schouten kon de harde inzet van dichtbij niet stoppen. Deze domper werd snel verwerkt en eigenlijk ging de wedstrijd door zoals die was begonnen, de ploeg uit Roosteren had veelvuldig balbezit maar meer als een aantal schoten van buiten de 16 meter werd niet gecreëerd. Echter balverlies in combinatie met slecht omschakelen lag aan de basis van de 0-2, een speler van OVCS mocht vrijwel het halve veld oversteken en kon van elf meter schieten, doordat de bal nog licht getoucheerd werd was keeper Joost Schouten kansloos. Met de 0-2 achterstand gingen we de rust in.
Na rust toonde de ploeg uit Roosteren meer lef en dit leidde tot een overwicht. Na een uur voetballen werden we eindelijk beloond voor onze inzet, ietwat gelukkig kwam de bal voor de voeten van onze Moussi, onze tropische verassing schoof beheerst binnen en tekende hiermee voor zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van VV Roosteren. Na deze goal leek OVCS de weg kwijt en Roosteren rook bloed. Na een goede voorzet van Erwin Vanneer kreeg de ingevallen Misja Webers een mooie kans, echter hij kwam net niet goed uit. Kort daarna was het dezelfde Erwin Vanneer die het veld moest verlaten na een tweede gele kaart. Hierna was het verzet van de Roosterse ploeg eigenlijk gebroken. Langzaam vloeiden de krachten weg uit het Roosterse team. OVCS rook bloed en creëerde enkele goede aanvallen. Uiteindelijk leidde dit tot de 1-3 en 1-4. Dit was ook de eindstand. Als we terugkijken op de wedstrijd hoeven we ons niet te schamen. We hebben er alles aan gedaan en ook bij vlagen aardig voetbal laten zien. Dit geeft ons moed voor de komende weken waarin een aantal tegenstanders eraan komen waar we de punten tegen moeten halen. Wanneer we de vandaag ingezette lijn doortrekken en met de volgende week teruggekeerde spelers kunnen we weer toeleven naar de wedstrijd in Lindenheuvel. Dit is een ploeg die vooraf werd getipt als titelkandidaat nummer 1 maar nu ook de punten bij elkaar moet sprokkelen. Wij zullen in ieder geval voor de volle 100% voor de 3 punten gaan.


HBC 09 - VV Roosteren  1-3  (0-1)                        21-11-2010


Na twee na elkaar volgende zeges in deze competitie stond vandaag voor ons op deze zonnige zondag de 21 november de wedstrijd tegen de fusievereniging HBC`09 op het programma. De tegenstander bestaande uit de beste voetballers van Holtum & Buchten stond in de ranglijst op gelijke hoogte met ons. We gingen met veel vertrouwen en een vrijwel fitte selectie beginnen aan deze match. De opstelling was ongewijzigd na de overwinning op Adveo. Joost Schouten begon in de goal, de achterhoede werd gevormd door Martijn Vanneer, Tom Parren, Marco Pustjens en Ruud Simons. Op het middenveld werd wederom gekozen voor Paul Pustjens, Ruud Cuijpers en Kevin Leurs. Voorin startte we met Kevin Golsteijn, Roel Strooper en Coen Tulfer. Tegenstander HBC`09 dat sterk aan de competitie begon zonder de geblesseerde spits Marcel Heinemans en de geschorste verdediger Dennis Gelissen. Sinds de oprichting van de fusieclub staat deze wedstrijd altijd garant voor 3 punten. Waar dat aan ligt is niet te verklaren. Voor spelers van HBC is Roosteren de angstgegner. 
Ook vandaag begon de VV Roosteren gecoacht door Erwin Evers sterk aan de wedstrijd en werd er weinig tot niks weg gegeven. Na ongeveer 25 minuten spelen was het de wederom degelijk spelende Coen Tulfer die aan de basis lag van de openingsgoal van VV Roosteren. Met een fraai gegeven steekpass door de lucht bereikte hij Kevin Golsteijn, deze had geen moeite om de keeper van HBC`09 te passeren. Een luid gejuich klonk vanuit de tribunes. Daarna ontspon zich een wedstrijd met veel kleine overtredingen en irritaties over en weer. Vlak voor rust was het na goed doorgaan van onze Illikhovense Utrechter Ruudje Cuijpers bijna zijn Illikhovense compagon Roel Strooper die kon scoren. Onze targetspits had echter pech en zag zijn inzet via de keeper en de lat gekeerd worden. Even later was het Kevin Golsteijn die een goede kans onbenut liet om de score uit te bouwen. De keeper was net optijd terug om de bal simpel te kunnen pakken. Hierdoor werd met een 0-1 voorsprong de rust bereikt.
Na de rust werd HBC dreigender en moest VV Roosteren terug. Het offensiefje van HBC leidde echter niet tot grote kansen. Echter precies op het juiste moment plaatste Roosteren een geweldige counter, het was onze voetbaltechnicker en werklustige Paul Pustjens die met een goede pass onze pijlsnelle Kevin Golsteijn de diepte in stuurde, deze Golsteijn die zo lijkt het in ieder geval zijn snelheid uit zijn beste jaren terug heeft passeerde de keeper en ronde uit een moeilijke hoek beheerst af. Met nog 20 minuten te gaan leek de wedstrijd beslist. Echter een kwartier voor tijd zorgde HBC`09 spits Roy Gelissen voor de aansluitingstreffer. Hij kopte een voorzet van Tom Stoffels achter doelman Joost Schouten. Hierna bleef de ploeg uit Roosteren rustig en van paniek was geen sprake. Ook vermeldenswaardig is de terugkeer van Erwin Vanneer. De aanvallende middenvelder die een aantal weken geleden uitviel met een vervelende blessure maakte vandaag zijn rentree. Ook Mike Streukens die al een hele wedstrijd in het tweede had gespeeld viel goed in en had zijn aandeel in de zege. Met nog een kleine tien minuten te gaan werd onze spits Roel Strooper diep gestuurd. Deze ging door op volle snelheid en kort voordat de keeper uitkwam wipte hij de bal met zijn linker over de keeper. Een doelpunt die normaal de Messi`s, de Torresjes en de Berbatovs van deze wereld maken. Hij bekroonde zijn doelpunt met een fraaie buikschuiver a la Piere van Hooijdonk. Het avondje Roosteren was compleet en met een 1-3 zege gingen we met een goed gevoel huiswaarts. Ook nog noemenswaardig is de invalbeurt van Alessandro Bruisten, hij moest na een kwartier de aan de rug geblesseerde Tom Parren vervangen en deed dit meer dan voortreffelijk. 
Na 3 overwinningen op rij zijn we weg van de onderste plaatsten. Het is belangrijk dat we deze lijn doortrekken en tot de winterstop het maximale aantal punten halen. Volgende week hebben we geen competitie, de week erna wacht ons de uitwedstrijd tegen RKVV Lindenheuvel. Waar we een aantal weken geleden nog op de laatste plek stonden kijken we nu vol vertrouwen weer naar de toekomst. Goede resultaten in de komende wedstrijden geven ons weer perspectief naar boven. De sfeer is goed en ook merken we dat de mensen weer komen kijken. Voetballend wordt het steeds beter en ook wil de groep voor elkaar door het vuur gaan. Wel moeten we ons realiseren dat we de overwinningserie hebben gehaald door hard te werken. Dit moet ook het streefpunt zijn voor de komende periode. Komend weekend speelt het tweede een inhaalwedstrijd. Wellicht een leuke gelegenheid om voor de spelers van 1 te gaan kijken en daarna met z`n alle een lekkere pint te pakken in onze gezellige kantine. We doen het met z`n alle en hopelijk kunnen we het 2e steunen om snel weer 3 punten te pakken.

 

VV Roosteren - Adveo 1-0 (1-0) 07-11-2010

Na de mooie overwinning van vorige week op VV de Leeuw stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Adveo op het programma. De ploeg uit Oirsbeek had een goede start gehad van de competitie en stond tot vandaag op de 4e plek. Voor ons telde echter maar 1 ding, dat was om zo snel mogelijk weg te komen onderin. Hiervoor hadden we onze eerste thuisoverwinning nodig. Coach Erwin Evers koos voor hetzelfde systeem als vorige week echter startte dit keer wel de teruggekeerde Ruud Cuijpers en Coen Tulfer in de basis. Rond half 3 begon de wedstrijd en al snel werd duidelijk dat het geen hoogstaande wedstrijd zou worden. Adveo werkte hard maar kwam voetballend tekort om het de verdediging van VV Roosteren lastig te maken. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de thuisploeg sterker en kwam Adveo niet meer aan aanvallen toe. Het was echter een individueel sterke actie van spits Roel Strooper die zorgde voor de openingstreffer. Onze lange sterke spits kreeg de bal goed aangespeeld, draaide weg en haalde verwoestend uit met z`n linker. De rust werd hierna ingegaan met de 1-0 voorsprong. 
Na de rust werd de wedstrijd er niet beter op. Aan beide kanten was er irritatie en dit had ten gevolgde dat de wedstrijd vaak stil kwam te liggen. Kansen voor Adveo zijn er eigenlijk niet geweest en dus had de keeper van VV Roosteren Joost Schouten een gemakkelijke middag. Dit was ook te danken aan degelijk verdedigen aan Roosterse zijde. De grootste kansen waren er de tweede helft voor VV Roosteren echter een schot van Coen Tulfertje miste het doel rakelings. De grootste kans op de beslissing was een paar minuten voor tijd niet besteed aan de hard werkende Kevin Golsteijn. Zijn inzet ging rakelings langs het doel van Adveo. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter af en konden we ons gaan warmen in de kantine. Door de uitslagen op de andere velden trekt de stand zich weer enigszins in evenwicht. We hebben nu 2 wedstrijden op rij gewonnen en willen deze serie graag doorzetten. Ook was vandaag de eerste wedstrijd van de 2e periode. Ook dit moet ons motiveren om komende wedstrijd weer er vol voor te gaan. Volgende week komt koploper SSOC op bezoek in Roosteren. SSOC verloor vandaag en zal gebrand zijn volgende week een goed resultaat te halen. Echter als wij dezelfde inzet tonen als de laatste weken en ons spel weer iets kunnen verbeteren kunnen we van iedere ploeg winnen.


De Leeuw – VV Roosteren 0-3 (0-1)                                 31-10-2010

Eindelijk, de ban is gebroken. Na een lange serie zonder zege werd er vandaag eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Met 0-3 werd er op het kunstgras van VV de Leeuw in Brunssum gewonnen. Dit was gezien het wedstrijdbeeld verdiend. Vanaf het begin werd er door Roosteren geprobeerd de aanval te zoeken. Dit gebeurde voornamelijk door de in de eerste helft actief spelende Kevin Golsteijn die vaak de combinatie zocht met spits Roel Strooper. Achterin werd er weinig weggegeven en doelman Joost Schouten had geen probleem met een tweetal schoten van buiten het strafschopgebied. Waar de wedstrijd op een 0-0 ruststand afging gebeurde het dan toch, het was Mike Streukens die over rechts doorging en met een voorzet Kevin Golsteijn bediende, deze kon vallend de 0-1 op het scorebord zetten. De ontlading was groot want we waren deze competitie nog niet vaak op voorsprong gekomen. Kort hierna kreeg een speler van De Leeuw direct rood na een grove charge op Kevin Leurs. Op deze beslissing van de scheidsrechter was niks af te dingen. Met een man meer en met de 0-1 voorsprong gingen we de rust in.
Wat je vaak ziet als ploegen met een man minder komen zag je vandaag ook, De Leeuw knokte voor wat het waard was en kreeg in de 2e helft nog een aantal gevaarlijke vrije trappen en corners, zo was het Alessandro Bruisten die een keer de bal van de lijn haalde. Echter naarmate de 2e helft vorderde raakte ook bij de jongens van De Leeuw de krachten op. Coen Tulfer stond net koud in het veld of hij had al bijna gescoord, een schot van hem, nota bene met z`n rechter werd fraai gepareerd door de keeper van VV De Leeuw. Kort daarna werd de wedstrijd toch nog op slot gegooid. Na een goede onderschepping van Martijn Vanneer ging hij helemaal zelf door richting het doel van VV De Leeuw. Oog in oog met de keeper bleef Martijn koel en rondde beheerst af. Ook na het inbrengen van Moussi en Sergio werden we nog een paar keer gevaarlijk. Het was man of the match Tom Parren die het bier nog beter liet smaken, met een technisch fraai en bekeken schot maakte de robuuste voorstopper de 0-3. Samen met Marco Pustjens speelde Tom Parren erg sterk in het hart van de verdediging. Hierna was de wedstrijd gedaan en werden de eerste 3 punten meegenomen naar Roosteren.
Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Adveo. Met dezelfde inzet als vandaag en met het getankte vertrouwen moet ook daar een overwinning mogelijk zijn.


Roosteren - NEC `92 3-3 (0-0)                                         17-10-2010

Op deze grijze herfstachtige zondag moesten de mannen van coach Erwin Evers het opnemen tegen NEC 92. Er werd begonnen met vrijwel hetzelfde team als dat wat tegen Urmondia redelijk had gespeeld. Enige uitzondering was dat keeper Joost Schouten kampt met een liesblessure en werd vervangen door stand-in Barry Parren. Buiten het feit dat hij normaal een keiharde verdediger is kan Barry ook nog een potje keepen. Doel voor vandaag was het behalen van de eerste overwinning. Over de eerste helft valt niet veel spectaculairs te vertellen, beide ploegen speelden niet groots. 
In de rust konden we nog niet weten dat we een hele leuke tweede helft kregen voorgeschoteld. Waar sommige nog in de kantine zaten scoorde NEC`92 de openingstreffer. Daarna moesten we wel en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap van een twintig meter werd door Kevin Golsteijn fraai onderkantlat benut. Kort daarop was het echter weer NEC dat op voorsprong kwam nadat er niet goed werd ingegrepen. Kort hiervoor had Erwin Vanneer het veld moeten verlaten op een vervelende manier, hij kwam hard in botsing met de keeper en had een open wond boven de knie. Hij is echter in het ziekenhuis hieraan geholpen met een paar hechtingen. Toen Erwin richting ziekenhuis ging viel net de gelijkmaker. Roel Strooper, bijna 2 meter groot, was iedereen te slim af en kopte fraai bij de 2e paal binnen uit een hoekschop. Hierna zette we alles op alles en werd aanvaller Misja Webers ingebracht. Deze liet gelijk zijn klasse zien door de bal prachtig op Roel Strooper door de koppen, deze miste echter rakelings. Daarna was het Misja Webers die iedereen blij maakte, goed doorgaan van de wederom sterk acterende Ruudje Cuijpers over rechts en via via kwam de bal voor de voeten van Misja Webers, deze bleef koel en ronde beheerst af. Met nog een paar minuten te gaan leek het erop dat de eerste 3 punten van het seizoen gepakt gingen worden todat we een penalty tegen kregen. De penalty werd gestopt echter kwam voor de voeten van een inlopende speler van NEC `92. Deze kon vrij inschieten. Ongeloofelijk dat we niet alert genoeg hierop waren. Kort erna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en beide ploegen moesten zich content stellen met het punt. Voor ons zeker geen bevredigend resultaat echter moeten we positief blijven en zijn we 2x van een achterstand teruggekomen. Verder maken we 3 prachtige goalen en werd er geknokt. Volgende week spelen we geen competitie, de week erna volgt het belangrijke duel bij De Leeuw in Brunssum. Daar zal dan de eerste overwinning gehaald moeten worden!

 

Urmondia  -  VV Roosteren 2-0  (1-0)                               10-10-2010

Op deze zonnige zondag de 10de van de 10de moesten we aantreden tegen nummer 2 Urmondia. Vooraf gezien wisten we dat dit geen gemakkelijke klus zou worden. Toch heerste er een goed gevoel in de Roosterse kleedkamer. Er was hard getraind en de sfeer was goed. Verder scheen het zonnetje en zag het veld er goed uit. Alle ingredienten waren aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Noemenswaardig ook was het opstellen van Ruud Cuijpers en Kevin Leurs, waar deze spelers al wekelijks uitblonken bij het tweede en op trainingen kregen ze vandaag 90 minuten in het eerste. Met deze loopsterke voetballers erbij begonnen we redelijk aan de wedstrijd. Beide ploegen creerde weinig en de wedstrijd werd hem vooral uitgevochten op het middenveld. Onze keeper vandaag was Erwin Theunissen die de gebleseerde doelman Joost Schouten verving. Respect voor Erwin Theunissen die nog altijd afgetraind en fit is. Hij kon er niet veel aan doen toen een Urmondia speler een vrije trap uit het niets prachtig binnenschoot. Weer stonden we op achterstand. In de minuut erna was het alweer bijna gelijk, goed doorgaan op de linkerflank en een mooie voorzet zette Paul Pustjens in kansrijke positie. Deze had echter veel pech en zag z`n inzet op de deklat belanden. Toch gaf ons dit vertrouwen.
In de tweede helft gingen we door met het zoeken naar kansen hetgeen ons tot nu toe in het seizoen niet vaak lukt. Een aantal pogingen werden gedaan echter heel gevaarlijk werden we niet. Na zo`n 65 minuten spelen werd de wedstrijd beslist, uit de eerste & enige counter tot dan toe scoorde Urmondia de 2-0. Gezegd mag worden dat Roosteren tot het laatst heeft geprobeerd dit resultaat te veranderen echter door het vele liggen van de Urmond spelers en een aantal keren dat de bal niet goed viel resulteerde dit nergens meer in. Met een 2-0 eindstand gingen we van het veld. We hebben vandaag laten zien dat we wel degelijk iets kunnen en zullen het volgende week moeten omzetten in 3 punten. Gezien de ranglijst waar NEC 92 en De Leeuw onder bij ons erbij staan wachten ons belangrijke weken. Zeker volgende week als NEC op bezoek komt moeten we zorgen de 3 punten in Roosteren te houden. Wanneer we dit doen en van die laatste plek afzijn zal het vertrouwen in eigen kunnen weer moeten groeien.

 

Roosteren - Passart 2-3 (1-2)                                           03-10-2010

Na het bevochten maar verdiende punt van afgelopen week tegen Spaubeek moesten we vandaag de eerste overwinning van het seizoen behalen. Dit zou moeten gebeuren tegen het in de ranglijst ook onderin staande Passart. Over deze tegenstander wisten we niet veel behalve dat ze uit de buurt van Kerkrade kwamen. Met dezelfde personen als voorgaande week gingen we het veld op. Enige verandering in de opstelling was de wisseling van positie tussen Marco & Paul Pustjens. Na een korte heldere bespreking en een flinke warming-up begonnen we aan de match. Het zonnetje scheen en er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen. Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg uit Roosteren en dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Het zit ons dit seizoen ook niet bepaald mee en bij zoiets de eerste tegenstoot van Passart liet de scheidsrechter onze grensrechter Paul Leurs staan, een speler van Passart stond 1,5 meter buitenspel. Deze speler legde de bal voor waaruit de 0-1 ontstond. Hierna was de Roosterse ploeg duidelijk van slag en niet veel later werd er achterin niet attent gereageerd op een lange bal. De speler van Passart mocht ongehinderd aannemen en ronde koel af. Alleen het feit al dat je 0-2 achterkomt tegen deze toch matige ploeg geeft reden tot zorgen. Hierna probeerde Roosteren meer de aanval te zoeken en dit resulteerde in een hoekschop. Deze werd door Roel Strooper mooi bij de 2e paal binnen gekopt. Kort daarna viel dezelfde speler uit met een enkelblessure en werd de rust bereikt met een 1-2 achterstand.
Na de rust kwam de weer fitte Erwin Vanneer in de ploeg en werden er vele aanvallende accenten gezet en druk geprobeerd de gelijkmaker te forceren. Na veel proberen en het niet krijgen van een glaszuivere strafschop gaf de Roosterse ploeg echter niet op. Vlak voor tijd was de ontlading dan ook groot toen Ruud Cuijpers een voorzet vanaf de rechterkant schitterende binnenkopte. Ruud Cuijpers was net ingevallen en gaf wederom met een sterke invalbeurt zijn visitekaartje af. Ook de ingevallen en hard werkende Moussi zorgde nog voor veel oorlog voorin. Na de gelijkmaker hadden we nog 5 minuten om ook nog voor de winst te gaan. Toen gebeurde hetgeen wat niemand had verwacht; een Passart speler kwam in balbezit , gaf een lange pas naar voren en plotseling stond de rappe rechtsbuiten voor doelman Joost Schouten, de aanvaller faalde niet en rondde beheerst af.  Vlak daarna floot de scheidsrechter af en hadden we weer verloren.  Feit is dat we met deze groep meer punten zullen moeten gaan halen en dat we dit zelf moeten gaan doen. Het puntenaantal en doelsaldo is dramatisch echter is het seizoen pas net begonnen. Uit de komende serie wedstrijden zullen we punten moeten halen om onderin weg te geraken . Belangrijk is dat iedereen binnen de club de rust bewaard en vertrouwen houdt. Met nog meer inzet en werklust moet de eerste overwinning er dan snel komen.


Spaubeek – Roosteren 1-1 (1-1)                                       26-09-2010

Na het debacle van vorige week stond voor ons vandaag de lastige uitwedstrijd in Spaubeek op het programma. Het was voor ons de kans ons te revancheren voor de wanprestatie van vorige week. Met een aantal personele en tactische veranderingen werd begonnen aan de strijd. Het begin was ietwat zenuwachtig van de ploeg uit Roosteren en dat leverde een tweetal hachelijke situaties op voor het doel van Joost Schouten. Echter nadat we de beginfase goed doorstaan hadden kwamen we beter en beter in de wedstrijd. Op het drassige veld van Spaubeek hadden snelle behendige spelers het voordeel. Dit bleek wel toen Kevin Golsteijn door de verdediging sneed en alleen nog ten koste van een strafschop gestopt kon worden. Tegen alle wetten van het voetbal in benutte hij zelf de penalty (binnenkant paal) en bezorgde ons de 0-1 voorsprong. Hierna golfde het spel op en neer. Eigenlijk vanuit het niets viel de gelijkmaker. Een schitterende schot van een Spaubeek aanvaller was onhoudbaar voor onze doelman. Met de 1-1 tussenstand gingen we rusten.
Alleen nog in het begin van de tweede helft werden enkele malen de zestien van de tegenstander bereikt. Dit echter zonder overtuigende kansen op een voorsprong. Het was vooral Spaubeek dat het initiatief nam en Roosteren steeds verder terugdrong. Joost Schouten revancheerde zich echter prima ten opzichte van vorige week, en redde meerdere malen spectaculair. De goede inzet en strijdlust van de overige 10 veldspelers hielden de stand in evenwicht. Met het inbrengen van de in het tweede goed presterende Kevin Leurs en Ruud Cuijpers werd nog enigszins een poging gedaan om weer aan aanvallen toe te komen. Dat leverde nog enkele corners op, waar helaas geen resultaat uit werd gehaald. De druk op de ploeg uit Roosteren bleef aanhouden en ook Spaubeek kreeg nog een paar corners die wél gevaarlijk werden. Het eindsignaal van de scheidsrechter kwam daardoor ook geen moment te laat. Een welverdiend punt kon mee naar huis worden genomen.
Missie voor volgende week is om de eerste 3 punten van het seizoen in Roosteren te houden tegen Passart. Daar zal komende week uiteraard weer hard getraind voor worden. Ondanks de ietwat tegenvallende prestaties tot op heden is de sfeer goed en de wisselwerking tussen het Eerste en Tweede Elftal optimaal. Iedereen is bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Komende week zal daarom ook met het volste vertrouwen tegemoet worden gegaan.

 

Roosteren - Neerbeek 0-6 (0-1)                                        19-09-2010

Dat dit een gedenkwaardige zondag zou worden had niemand vooraf voorspeld. Op een normale zondag met goede omstandigheden en op een prima veld moest vandaag Neerbeek verslagen worden. Dit zou gebeuren met meer power voorin en door middel van vroegtijdig drukzetten. Het begin was uitermate slordig en na circa 10 minuten stonden we met 0-1 achter. Een speler van Neerbeek mocht vrij doorlopen en rondde beheerst af. Daarna werd het spel van Roosteren alleen maar slechter en slechter. Binnen het half uur had Tom Parren 2x geel gezien waardoor hij met rood van het veld moest. In ondertal bereikte we met de 0-1 achterstand de rust.
In de rust namen we ons veel voor echter daar kwam helemaal niks van terrecht. De eerste de beste vrije trap in de tweede helft werd door een Neerbeek speler achter keeper Joost Schouten geschoten. Vrijwel meteen daarna viel ook de 0-3 na slecht verdedigen. Over het laatste half uur kunnen we beter kort zijn en dat doen we dan ook. Neerbeek had vandaag vervroegd Sinterklaas en nam de cadeaus graag in ontvangst. Met 0-6 dropen de spelers van de thuisploeg af. Collectief falen op alle fronten lag aan deze nederlaag ten grondslag. Het zwakke spel van de eerste twee wedstrijden werd vandaag vervolgd met de slechtste prestatie die we in jaren hebben afgeleverd. Namens de hele spelersgroep moeten we dan ook onze excuses maken aan de fans en vrijwillgers die ons altijd steunen. Volgende week in Spaubeek zullen we beter moeten spelen en een resultaat behalen. Dit tegen de verassende koploper van dit moment: VV Spaubeek.

 

OVCS - VV Roosteren 2-1 (1-1)                                        12-09-2010

Na vorige week verdienstelijk gelijk te hebben gespeeld tegen RKSV Lindenheuvel hadden we vandaag alweer de volgende klus te klaren. Op het kunstgrasveld in Ophoven zouden we het opnemen tegen thuisploeg OVCS. Om ons goed voor te kunnen bereiden op het kunstgras hebben we deze week getraind op het sportcomplex van SNA uit Montfort waar een soortgelijk veld ligt dat bestrooid is met gemalen autobanden. De vele regenval vandaag had er echter voor gezorgd dat het kunstgras erg zacht was en de bal niet geweldig stuiterde.

Exact half 3 begonnen we aan de wedstrijd. In het begin gebeurde er niet veel maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg OVCS meer van het spel. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke afstandschoten. Nadat OVCS wederom een corner had versierd viel de bal weer buiten de zestienmeter voor de voeten van een OVCS speler. Deze controleerde de bal en schoot hem over onze doelman Joost Schouten in de goal. Na deze achterstand herpakte Roosteren zich enigzins en dit resulteerde in een kopkans voor Erwin Vanneer. Zijn kopstoot uit een corner ging rakelings naast het doel. Even later kwam de Roosterse ploeg onder leiding van coach Erwin Evers langszij. Een vrije trap van 20 meter werd door Peter Hintzen fantastisch getrapt, het leder kreeg onderweg nog zoveel snelheid waardoor de keeper hem waarschijnlijk alleen langs heeft horen zoeven. Kort erna was het dezelfde keeper die dit maal wel een prima redding had op een vrije trap van Peter Hintzen. Daarna gebeurde er niet veel meer en werd met een 1-1 aan de thee begonnen.
Na de rust was er echter nog maar 1 ploeg die voetbalde voor de overwinning en dit was de thuisploeg. Desondanks werd er door onze verdediging weinig toegelaten en leek Roosteren een punt uit het vuur te gaan slepen. Echter toen het bijna donker was in Sittard Zuid, de kinderen al in bed lagen en de kantine bijna gesloten was gebeurde het grote ongeluk van de dag, ruim 400 seconden in de extra tijd kreeg OVCS nog een corner cadeau, deze werd weggekopt uit de zestien maar opgevangen door een speler van OVCS. Deze wilde met z`n laatste krachten nog 1x de bal erin pompen, echter raakte de bal zo ongelukkig dat hij bij de tweede paal in het netje viel. Dit leidde tot grote ontzetting bij de ploeg uit Roosteren. Na de 2-1 werd er nog eens 4 minuten doorgevoetbald hetgeen geen resultaat meer opleverde. Over de hele wedstrijd gezien niet eens een onverdiende overwinning voor de mannen van OVCS maar wel zuur om hem zo laat en met veel pech te moeten incasseren. Echter zullen we naar onszelf moeten kijken en ons eigen spel moeten verbeteren. Er zullen meer kansen gecreerd moeten worden. Volgende week hebben we weer een thuisduel voor de boeg. Terug van vakantie in Mexico is dan weer Kevin Golsteijn die uiteraard veel op hoogte heeft getraind. Hopelijk is dan het weer wat beter en kunnen we op onze eigen heilige gras de 3 punten in Roosteren houden.

 

Roosteren – Lindenheuvel 1-1 (0-1)                                 05-09-2010

Na een korte, krachtige en voetballend geen sterke voorbereiding stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op een perfect veld en in een lekker zonnetje mochten wij Lindenheuvel ontvangen. Lindenheuvel is een ploeg die al jaren in de top van de 4e klasse speelt en mede door een aantal versterkingen is gebombardeerd tot 1 van de titelfavorieten.
In het begin van de wedstrijd ging het lekker tegen elkaar op en kregen allebei de ploegen enkele kleine kansen. Nieuwkomer aan de kant van Roosteren, de van Sint Joost overgekomen Peter Hintzen was kortbij met een fraaie inzet. Hij verwerkte de flankbal van Coen Tulfer in 1x uit de lucht. Naarmate de eerste helft vorderde liet Lindenheuvel de bal beter circuleren. Het was echter de thuisclub uit Roosteren dat op voorsprong kwam. Na een half uur voetballen ging Coen Tulfer goed door over de linkerflank, zijn scharen, lichaamsschijnbewegingen en snelheid waren de back van Lindenheuvel te machtig. Deze tackelde Coen waardoor Roosteren een strafschop kreeg. Erwin Vanneer twijfelde niet lang en schoot de bal vol overtuiging in de bovenhoek. De keeper van Lindenheuvel was volledig kansloos. Daarna was het Lindenheuvel wat een aantal keren gevaarlijk doorkwam over de flanken. Het was echter de uitstekend keepende Joost Schouten die een constante sta in de weg werd voor de formatie van trainer Van Barneveld. Met de 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.
Na de rust was Lindenheuvel spelbepalend en ook vaak dreigend. Het Roosterse team vocht echter voor elkaar en er werd niks cadeau gedaan. De instelling was er en na het inbrengen van Moussie gingen we volledig over op de counter. Dit werd een aantal keren nog erg gevaarlijk echter de kracht ontbrak. Ook Lindenheuvel werd nog een aantal keren dreigend maar het was iedere keer weer Joost Schouten die een sta in de weg was. Ook het engeltje op de lat was ons goedgezind. Waar de tijd eigenlijk al verstreken was en Lindenheuvel langzaam moedeloos werd kregen we uiteindelijk toch nog een goal tegen. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van een Lindenheuvel middenvelder, deze twijfelde niet en haalde verwoestend uit. De bal vloog onderkantlat de goal in en onze keeper was kansloos. Lindenheuvel kon het geluk niet op. Toch probeerde de Roosterse ploeg van Erwin Evers het nog in de resterende minuten. Dit leidde tot een corner die door Paul Pustjens nog gevaarlijk richting doel werd gekopt. Echter vloog de bal rakelings over. Daarna floot de scheidsrechter af. Een gelijkspel is een terechte uitslag. Een uitslag waar ook beide teams uiteindelijke wel vrede mee kunnen hebben. Volgende speeldag wacht Lindenheuvel de wedstrijd tegen HBC en treffen op het Ophovense kunstgras OVCS. Met dezelfde instelling en goede wil kunnen we ook daar voor de punten gaan.